100 EZER FORINTOS ÉVI TÁMOGATÁS KÖZÉPKORÚAKNAK >> SOKAKNAK JÁR, DE A LEGTÖBBEN EGÉSZ EGYSZERŰEN NEM TUD RÓLA, PEDIG CSAK AZ IGÉNYLÉST KELLENE KITÖLTENIE! MINDENKÉPPEN ÉRDEMES TUDNI ERRŐL! >>>>

Hirdetés:

Ma már nagyon kevesen vitatják,hogy a nyugdíjas évek anyagi biztonságáról saját magunknak is érdemes gondoskodnunk. Erre számos lehetőség van: egyre többen választják például a nyugdíjbiztosítást, de sokan, vagyis nagyjából az ügyfelek harmada nem él a hozzá kötött 20 százalékos adókedvezménnyel – mondta Gilyén Ágnes, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs főosztályvezetője az M1 Ma reggel című műsorában.

A tavalyi adatokon alapuló felmérés eredménye szerint az egy évvel korábbi 137 ezer nyugdíjbiztosítottból mindössze 91 ezren éltek az adóbevallás alkalmával igényelhető 20 százaléknyi összeg visszatérítésének opciójával. A különös jelenség hátterében megbúvó okokat mérlegelve a MABISZ szóvivője feltételezésekre hagyatkozott csupán, melyek szerint az adókedvezményt igénybe nem vevő, közel 50 ezer ügyfél egyszerűen nem tudott erről a lehetőségről, illetve megfeledkeztek berakni, avagy berakatni azt az adóbevallásukba.

Sőt: holott azt mára már sokaknak maga a NAV készíti el, még az illetékes hatóság felé is jelezni kell, hogy rendelkezni kívánunk nyugdíjbiztosítással, illetve egyéb olyan jellegű megtakarítással, amely adókedvezményre jogosít. Miután eme összeg akár 100-130 ezer forintra is rúghat, érdemes jobban odafigyelni.

Hirdetés:

A szakértő szerint a tavalyi számokhoz képest jelenleg 170-180 ezer nyugdíjbiztosítással rendelkező ügyfélről beszélhetünk, ami továbbra sem mondható jelentős mennyiségnek. Habár az egyre növekvő átlagéletkor, illetve Európa elöregedése azt eredményezi, hogy a rohamosan csökkenő lélekszámban jelenlévő fiatal generáció által felhalmozott javakból fizetendő nyugdíjak színvonala egyre nehezebben tartható. Már csak ezért is fontos, hogy a társadalombiztosításokat igénybe vevő állampolgárok tartsák szem előtt az öngondoskodás intézményét.

Az eljárás technikai részleteit illetően a szóvivő elmondta, hogy természetesen a nyugdíjalapba befizetni kívánt összeget, valamint annak gyakoriságát mindig az ügyfél határozhatja meg. A nyugdíjbiztosítás egyedinek mondható előnyit tekintve tudható, hogy kisebb összegekkel is elkezdhető és érdemes is belefogni, ráadásul személyre szabott tanácsadás is jár hozzá.

Az ügyfelek a jelenlegi jogszabályok alapján az általuk befizetett pénzzel a nyugdíjas kor elérése után opcionálisan egy összegben, de akár járadékszolgáltatás keretében is rendelkezhetnek.

Forrás : http://www.hirado.hu/

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

HAZAI HATÉKONYSÁG PROGRAM >>> 2,5 MILLIÓ FORINTOS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS CSALÁDI HÁ...
15 EZER FORINTOS VÁSÁRLÁSI UTALVÁNY ÉDESANYÁKNAK, CSALÁDOKNAK, - BÁRHOL ÉS BÁRMIRE EL LEHET KÖLTENI!...
HÍR AZ OKTÓBERI CSALDI PÓTLÉKRÓL! SOK CSALÁDHOZ NAPOKON BELÜL MEGÉRKEZIK A CSALÁDI PÓTLÉK, DE SOKAKN...
EZER DARAB MŰKÖDŐ TV KÉSZÜLÉKET OSZTANAK SZÉT JÓTÉKONYSÁGBÓL, AKÁR LAPOSTÉVÉT IS! MÉG A HÁZHOZ SZÁL...
ONYF KÖZLEMÉNY >> VÁLTOZÁS A CSEDNÉL, GYEDNÉL, TÁPPÉNZNÉL, BALESETI TÁPPÉNZNÉL! ITT A HIVATA...
DOLGOZÓK FIGYELEM! FONTOS INFORMÁCIÓ SZIVÁRGOTT KI, NAGY MEGLEPETÉS LESZ! ENNYIT NŐNEK A BRUTTÓ, NET...
SZENZÁCIÓS VÁLTOZÁSOK A CSOK-NÁL /OTTHONTEREMTÉSI TÁMOGATÁSNÁL! HA ÜGYES VAGY, AKÁR TELJESEN INGYEN...
DOLGOZÓK FIGYELEM! KÖTELEZŐ MUNKAHELYI KEDVEZMÉNY! A LEGTÖBBEN NEM IS TUDNAK RÓLA PEDIG KÖTELEZŐ MUN...