3-4 MILLIÓ FORINTOT IGÉNYELHET HA RÉGI, ELAVULT A LAKÁSA! MOST INGYEN ADNAK PÉNZT SZINTE BÁRMILYEN FELÚJÍTÁSRA! ÉRDEME SÉLNIA LEHETŐSÉGEL! MÁR MOST BEADHATJA A KÉRELMET AKÁR FÉL MILLIÓTÓL 10 MILLIÓIG KAPHAT PÉNZT! RÉSZLETEK ITT >>>

Hirdetés:

Ingyenmilliókból korszerűsítheted a házad, lakásod: pályáznod sem kell
Magyarország annak ellenére, hogy az éghajlat nem indokolja, még mindig is rekord mennyiségű energiát fűt el. Egy 2011-es európai vizsgálat segítségével azt nézte meg a pénzcentrum, hogy ahhoz viszonyítva, jelenleg mekkora energiát fűt el itthon. 2011-ben készült a tanulmány az Intelligent Energy Europe program keretében, ami öt EU-tagállam energiafelhasználási gyakorlatát elemezte és vizsgálta.

A felmérésben résztvevő országok között, Ausztria, Belgium, az Egyesült Királyság és Németország mellett még ott volt Magyarország is
A kutatók rengeteg anyagot gyűjtöttek be a vizsgált országokból, amit a nemzetek társadalmi eltérései miatt igen nehéz volt egységesen összevetni egymással. Azért találtak olyan mutatókat, amelyek segítségével meg lehetett oldani az összehasonlítást. Természetesen érdekes adatokat közöltek Magyarországra vonatkozóan is, ezekből pedig kiderült, hogy:

• Magyarországon volt a legmagasabb, az egy háztartásra jutó energiafogyasztás
• Magyarország mindenkinél több energiát fűtött el, háztartásokra lebontva
• az időjárás egyáltalán nem indokolta a kiugróan magas hőenergia-fogyasztást, mert Németországban egy hónappal hosszabb a fűtési szezon, a hűvösebb éghajlat miatt, Ausztria hegyi övezetiben pedig természetesen sokkal hidegebb a tél, mint itthon, Magyarországon,
• a lakások gyenge hőszigetelése, és a korszerűtlen nyílászárók valamint a korszerűtlen fűtőberendezések okozhatták a magas hőenergia fogyasztást ,
• Magyarország vállalta a legkisebb arányú üvegházkibocsátás-csökkentést ,a vizsgált országok közül.
Az Eurostat a 2015-ös éves adatai alapján meg lehet nézni, hogyan alakult Magyarország fűtésre elhasznált energiafelhasználás, a 2011-ben kiadott jelentésadataihoz viszonyítva. Nem szerepel Belgium az Eurostat listáján, ezért ezt egy szomszédos országgal, Romániával helyettesítették. A háztartásokra való bontást kicserélték egy főre jutóra, ehhez ugyancsak a 2015-ös Eurostat adatokat használták.

Elfűtött energia.
A legnépesebb országok használják el a legtöbb fűtésre szánt energiát és a gázból fogy a legtöbb, elektromos áramból pedig a legkevesebb. Egyedül Romániában előzik meg a megújuló hordozók a gázt. Szintén érdekességnek számít, hogy a távfűtés kizárólag Németországban jelentős.

Sokkal sokatmondóbb az az adatsor, ami az egy főre jutó fűtésre felhasznált energiahordozók mennyiségét mutatja, mert , ha ezt nézzük, akkor Magyarország szinte minden hordozót tekintve a második vagy az első helyen áll , a mutatókban pedig csak azok az országok előzik meg Magyarországot, ahol az adott hordozót tekintve kiemelkedően sok az energiafelhasználás.

Az önfinanszírozó korszerűsítés!
Nagyon aggasztóak az adatok, és nagyon is indokolttá teszik a lakossági beruházásokat, még az agresszív állami árszabályozás ellenére is. Egyik fő érv elsősorban az, hogy a komplex energetikai korszerűsítésnek köszönhetően sokat meg lehet spórolni a rezsiszámlán, a felmérések azt igazolják, hogy bizonyos esetekben 65-80 százalékkal is csökkenthetjük a jelenlegi lakásfenntartási kiadásokat, ezért még az is megéri, ha kölcsönből vág bele valaki a munkálatokba. Tehát az energetikai számítással alátámasztott beruházás eredményeként:

Hirdetés:

a havi átalányon megtakarított összeg jó esetben nagyobb, vagy legalább akkora lesz, mint a megvalósításhoz igénybe vett hitel törlesztőrészlete.

Természetesen egyedi számítást végzett a Pénzcentrum annak érdekében, hogy alátámassza a beruházás jogosultságát: Fontos az ingatlan zöldkártyáját elkészíteni, amely nem csak a jelenlegi állapotot tükrözi, hanem megfogalmaz egy ajánlást a korszerűsítésre. A beruházás költségeleme maga a hitel, ezért szétnéztek a piacon elérhető hitelkonstrukciók között is, amiben óriási segítséget nyújt a Pénzcentrum kalkulátora, mert köztudott, hogy tízezreket lehet spórolni a futamidő alatt.

Ha például 1 500 000 forintot szeretnénk felvenni 5 éves futamidőre, akkor jó megoldás lehet a SBERBANK által nyújtott személyi kölcsön: havonta 32 207 forint havi törlesztőrészlettel, a 2. hónaptól, így a futamidő végére 1 927 576 forintot kell majd az ügyfélnek visszafizetnie 10,97%-os THM mellett.

A K&H bank személyi kölcsöne : 31 863 forint havi törlesztő részlettel, a teljes visszafizetendő összeg 1 939 920 forint , a THM pedig 11,16%. Az MKB banknál 31 850 forint havi törlesztő részlettel 1 946 700 forintot kell visszafizetni , 11,43%, THM-el. A CIB bank személyi kölcsöne, ugyanerre a hitelkonstrukcióra 32 720 forint havi törlesztést kér, visszafizetendő összeg 1 963 200 forint, 11,73%-os THM mellett.

A fenti hitelkonstrukcióra a CETELEM bank is ajánl személyi kölcsönt, ők 34 895 forintos havi törlesztést kérnek, a futamidő végére 2 108 700 forintot kell visszafizetni, 15,44%THM mellett. A COFIDIS banknak a havi 35 564 forintos havi törlesztőrészlet mellett 2 133 840 forintot kell visszafizetni 15,90%) THM mellett. A BUDAPEST BANK is rendelkezik hasonló hitelkonstrukcióval, 39 255 forintot kell fizetni havi törlesztésként, a Budapest Banknál 2 355 300 forintot kell visszafizetni 20,50%-os THM mellett.

A német gasztronómia és az áram.
Nem tért ki a főzéshez elhasznált energia mennyiségére az Intelligent Energy Europe program 2011-es tanulmánya de a Pénzcentrum szétnézett, hogy mi a helyzet ezen a téren a vizsgált országok esetében. Természetesen tág fogalomként kell értelmezni a főzést, mert bele kell érteni a mikrohullámú sütő vagy például a kávéfőző használatát is.
A tanulmányból kiderül, hogy ezen a téren ők használják el a legtöbb energiát, tehát a konyhai energia felhasználásánál uralkodik a gázhasználat. Külön érdekességnek számít, hogy Románia a megújuló energia felhasználásának a főzés terén rendelkezik mérhető adattal. Ha pedig az összes étel és italkészítéshez elhasznált energiát vizsgáljuk, akkor dobogós helyet foglal el Magyarország is Románia mögött.

Szembetűnő, hogy ezen a téren sokkal jobban kiegyenlítődnek az országok közti különbségek, mint a fűtésre szánt energiahasználatnál.

Forrás : penzcentrum.hu

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

ÁLOMMUNKÁRA KERESIK A JELENTKEZŐKET! VERSENYKÉPES FIZETÉS, INGYENES UTAZÁS!
VIGYÁZAT! EZEK AZ ORSZÁGRÉSZEKEN MA 1 HAVI ESŐ IS LEESHET! KÉSZÜLJÖN FEL RÁ! MÁSHOL VIHAROS SZÉLRE F...
DURVA LEHŰLÉSRE FIGYELMEZTETNEK! KIADTÁK A FIGYELMEZTETÉSEKET, TÖBB MEGYÉBEN LESZ, AKÁR 90 KM/ÓRÁS ...
INGYEN ELVIHETŐ SZUPER ÁLLAPOTBAN LÉVŐ BÚTOROK! HÓFEHÉR SZOBABÚTOR, KONYHABÚTOR, KIKÁS SZEKRÉNY, KAN...
BÁRKINEK ELÉRHETŐ INGYENES JOGSEGÉLY AZ ORSZÁG 136 TELEPÜLÉSÉN>> MUNKAJOGBAN, TB-JOGBAN, ADÓJO...
SZABADON FELHASZNÁLHATÓ 135 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS VAGY 400 EZER FORINT KÖTÖTT TÁMOGATÁS! 135 EZRET...
NEM VÁRT FIZETNIVALÓ JÖN AZ AUTÓSOKNAK ÉV VÉGÉN! TÖBBE FOG KERÜLNI, MINT GONDOLNÁ! KB 20 EZER FORINT...
FIGYELEM! INGYENES HŰTŐSZEKRÉNY, TV, MÓSÓGÉP, FAGYAZSTÓ BÚTOROK, SZEKRÉNYSOROK, KOMPLETT BÚTOROK! BÁ...