65 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! NAGYON FONTOS, 65 ÉV FELETTIEKET ÉRINTŐ KORLÁTOZÁST TÖRÖL EL A KORMÁNY – HETEKEN BELÜL ÉLETBE IS LÉP A FONTOS VÁLTOZÁS!

Hirdetés:

Rövidesen eltörölheti a kormány a 65 év alatti, ellátásban részesülőkre vonatkozó bérplafont a- írja a Magyar Idők.
A kormány várhatóan szerdán tárgyalja a bérplafon eltörlését, azonban a munkaadói, valamint a munkavállalói oldal egyetértésének köszönhetően hamarosan meg is szűnhet a korlátozás.

Az előzmények >>>>

Nyugdíjas-szövetkezet: a szövetkezetekben dolgozó nyugdíjasok fizetésének el kell érnie a minimálbért!A nyugdíjas szövetkezetekben munkát vállaló nyugdíjasok fizetésének a munka törvénykönyve alapján el kell érnie a minimálbér vagy a garantált bérminimum időarányos részét, ugyanakkor esetükben nincs bérplafon – mondta Kováts Balázs, a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet ügyvezetője az MTI-nek csütörtökön.

Hirdetés:

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben a foglalkoztatási formában csak öregségi nyugdíjasok, köztük a 40 éves szolgálati viszonyt követően nyugdíjba vonult női munkavállalók vehetnek részt, korengedményes nyugdíjasok nem.
Kováts Balázs szerint a kiskereskedelmi és a gyorséttermi láncoknál, a beszállító cégeknél és az egészségügyi szektorban nagy a munkaerőhiány, ezért vélhetően a nyugdíjasok ezeken a területeken tudnak majd könnyen elhelyezkedni.
A jelentkezésről elmondta, hogy az érdeklődők a szövetkezet honlapján – www.szomszedok.eu – olvashatnak további információkat, valamint itt regisztrálhatnak. Ezt követően a szövetkezet munkatársa veszi majd fel a jelentkezővel a kapcsolatot.
Kováts Balázs közölte: a szövetkezetet, egy konzorciumi formában működő országos lefedettségű hálózat, amely négy tájegység alapján Északi és Déli Szomszédok, Keleti Szomszédok, valamint Pesti Szomszédok elnevezésű szövetkezetekre osztható. A Pest megyei szervezet kivételével – ahol még nem fejeződött be az engedélyeztetési folyamat a cégbíróságon – az északi és a déli szervezetnél már elkezdődött a nyugdíjasok foglalkoztatása, míg a Keleti Szomszédoknál jövő héten állhatnak munkába az idősek.A Déli Szomszédoknál eddig 500-an, az északinál pedig mintegy 80-an érdeklődtek a lehetséges állásokról.
Kováts Balázs kiemelte: a nyugdíjas szövetkezet egy olyan új foglalkoztatási forma, amire az iparnak és a gazdaságnak is szüksége van.

A nyugdíjas-szövetkezetekről szóló jogszabály szerint a nyugdíjasoknak a szövetkezeten keresztül szerzett jövedelmük után sem egészségügyi, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, csupán 15 százalékos személyi jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel. A munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják. Az atipikus és laza foglalkoztatási forma alkalmazására várhatóan elsősorban a kereskedelemben vagy a vendéglátásban lesz igény.

Forrás : MTI

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

Olyan hideg lesz a héten, amire senki nem számított! Óriási zuhan a hőmérséklet július első hetében
NAV FELHÍVÁS! >>>NAGY ÖSSZEGŰ PÉNZTÁMOGATÁST IGÉNYELHETNEK AZ ÉLETTÁRSI KAPCSOL...
DOLGOZÓK FIGYELEM! AUGUSZTUS 20-ÁN SZÁZEZREKET HÍVHATNAK BE DOLGOZNI! NAGYON SOKAN FOGNAK MEGLEPŐDNI...
300 EZER FORINTOS EGYÖSSZEGŰ KÉSZPÉNZTÁMOGATÁS HÁZASOK, ÉLETTÁRSAK, PÁROK RÉSZÉRE! ANYAGI SEGÍTSÉG, ...
VÉGLEG ELTŰNHET A BANÁN AZ ÖSSZES MAGYAR ÜZLET POLCAIRÓL! LEHET, HOGY HAMAROSAN HIÁBA KERESED - EGYE...
SZUPER HÍR! HAMAROSAN ÚJRA MEGNYÍLHAT EGY NAGYON KÜLÖNLEGES GYÓGYFÜRDŐ, EGYEDÜLÁLLÓ KINCSET JELENTŐ ...
OLYAN IDŐ LESZ VASÁRNAP, HOGY LEDÖBBENSZ! EZT MINDENKÉPPEN VEDD SZÁMÍTÁSBA, AMIKOR A HÉTVÉGÉT TERVEZ...
LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ! ITT RENDELKEZHET AZ EGÉSZSÉGÜGYI ADATAIRÓL >> ÉRTESÍTÉST KÉRHET, SZABÁL...