BOJLERESEK FIGYELEM! ARRA KÉRIK A BOJLERES LAKÁSBAN, HÁZBAN ÉLŐKET, HOGY MÉG MA ELLENŐRIZZÉK LE EZEKET! NAGYON FONTOS FELSZÓLÍTÁS! MÉG VASÁRNAP TEGYEN ELEGET NEKI! ITT VANNAK A TÁJÉKOZTATÓ RÉSZLETEK >>>

Hirdetés:

 

Ha Önnek is van bojlere ezt azonnal ellenőrizze! Mindenképpen tegye meg még ma!Ha Önnek is van bojlere ezt azonnal ellenőrizze!

Egy zárlatos villanybojler miatt halt meg egy tinédzser Apcon. A Bors cikke szerint a tragédia estéjén – miután édesanyja végzett a fürdéssel – 14 éves Krisztián következett a sorban. Már a kádban volt, amikor a véletlenül a bedugva felejtett, zárlatos vízmelegítő megrázta. A mentősök egy órán át küzdöttek az éle­téért, de már nem tudtak segíteni rajta.-írj az nlcafe.hu

A lap úgy tudja, a vízmelegítő már akkor is zárlatos volt, amikor a család kibérelte a Heves megyei településen lévő házat. Erről állítólag a tulajdonos szólt is nekik.

Az egyik szomszéd szerint mindannyian tudták, hogy ha felmelegedett a víz, ki kell húzni a bojlert, mielőtt a kádba lépnek. Mindig így csinálták, de a tragédia estéjén valamiért megfeledkeztek róla.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, az ügyben foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Írta : Nlcafe.hu

Forrás : nlcafe.hu

WRITER

Hirdetés:

Hőkorlátozó bekötése:
A bojler egyik fontos vagy talán a legfontosabb biztonsági eleme. Működésére akkor kerül sor, ha a hőfokszabályzó elektronika meghibásodik, 110c vízhőfok elérésénél lekapcsol, ezzel megakadályozva a túlfűtést és a tartályban lévő víz begőzösödést. Újabb hőfokkorlátolók esetében ilyenkor az oldalán található két fekete fül megnyomásával (a bojlerben lévő víz kihűlése után) a fűtés újra indítható. A retesz visszakapcsolása csak ideiglenes megoldást jelenthet, hiszen működését valami hiba váltotta ki ami újra felléphet, ezért minden esetben a visszakapcsolás után szerelőt kell hívni!

Hibáját legtöbb esetben a karbantartás hiánya okozza, ha nem cseréljük ki 2-3 évente a víztérben lévő anódot (az aktív magnézium anód az elektrokémiai korrózió ellen védi bojlerünket) az alaplap a hegesztések és gyenge pontok mentén kilyukadhat, és a szivárgó víz éppen a hőfokkorlátozó elektronikába folyhat. Ilyenkor zárlat is keletkezhet, és lecsapja a bojler biztosítékát. Ugyan ezt a hibát okozhatja a párásodás ami főként akkor fordulhat elő ha magas páratartalmú helyiségben található a bojler így például fürdőkád felett. Ha megpróbáltuk visszakapcsolni a villanyórába található megszakítót de továbbra sem működik vagy nem lehet visszakapcsolni semmi esetre se szedje le a védőburkolatot mert 220v található a fedetlen sarukban és vezetékekben, ami a vizes nyirkos közeggel áramütési szempontból kiemelten veszélyesnek számít!!

A beázott, vagy sérült hőfokkorlátozót csak cserével lehet javítani függetlenül attól, hogy új vagy régi típusú.

Cseréje otthoni körülmények közt TILOS az áramütés veszélye miatt, és emellett hőkorlátozó cseréjénél a többi elektromos alkatrészt is el kell távolítani, aminek újbóli bekötése kapcsolási rajz és kellő szakértelem nélkül életveszélyes.-írja a http://www.bojler-javitas.hu

Forrás : http://www.bojler-javitas.hu

Hasonló cikkek >>>>>

FIGYELEM! TÚRJ BELE A PÉNZÁRCÁDBA, MERT HA TALÁLSZ BENNE ILYEN 100 FORINTOST, AKKOR MOST 80 EZER FO...
FIGYELEM! Havonta közel 25 ezer forintos támogatás igényelhető augusztustól >>>...
HA KERTES HÁZA VAN ERRE NAGYON FIGYELJEN ODA – TÖBB SZÁZEZER EMBERT ÉRINT! HA NEM TESZI MEG, AKKOR 2...
FONTOS! BÜNTETÉS VÁR A LAKÁSTULAJDONOSKRA ÉS MÉG NEM IS TUDNAK RÓLA! AKI A JÓZAN SZÉT HASZNÁLJA, A...
DOLGOZÓKAT TOBOROZNAK! 350 EZER FORINTOS FIZETÉSÉRT DOLGOZHATSZ BELFÖLDÖN! MÉG ÉRETTSÉGI SEM KELL! ...
MOST JELENTETTÉK BE! 100X GYORSABB WIFI JÖN HAMAROSAN MAGYARORSZÁGON IS! MINDEN LAPTOPON, TABLETEN, ...
FIGYELEM! EZEN AZ OLDALON MINDENT MEGTUDHATSZ A SZÜLETÉSI DÁTUMODRÓL, HOGY HÁNY NAPID VAN MÉG A NYU...
FONTOS HATÓSÁGI TÁJÉKOZTATÓT TETT KÖZZÉ A NAV! MAGYAR HÁZTARTÁSOK EZREIT ÉRINTI! A ZSEBÉRE MEGY A D...