DOLGOZÓ NŐK FIGYELEM! MÁTÓL INGYEN KELL DOLGOZNOTOK MAGYARORSZÁGON ÉS AZ UNIO TELJES TERÜLETÉN! MINDEN NŐT ÉRINT A TÖRVÉNY! RÉSZLETEK ITT!

Hirdetés:

DOLGOZÓ NŐK FIGYELEM! MÁTÓL INGYEN KELL DOLGOZNOTOK MAGYARORSZÁGON ÉS AZ UNIO TELJES TERÜLETÉN! MINDEN NŐT ÉRINT A TÖRVÉNY! RÉSZLETEK ITT!

„Döbbenetes és elfogadhatatlan igazságtalanságnak” nevezi az Európai Bizottság a férfiak és a nők fizetése közötti 16,3 százalékos eltérést.
Európában ma a nők átlagos órabére 16,3 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. Az Egyenlő Díjazás Európai Napja, amely idén november 3-ára esik, azt az időpontot jelzi, amikortól a nők – férfi munkatársaikkal összehasonlítva – gyakorlatilag már nem kapnak fizetést munkájukért: jelenleg ez az időszak az évből csaknem két hónapot tesz ki – hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság.

Eurostat-adatok
Az unió statisztikai hivatalának tájékoztatása szerint a férfiak valamennyi tagállamban többet keresnek, de az eltérés mértéke nagyon különböző: míg Észtországban, Csehországban, Németországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban meghaladta a 20 százalékot, addig Luxemburgban és Olaszországban mindössze 5,5, Romániában 5,8, Belgiumban pedig 6,5 százalék volt 2015-ben. Magyarországon ez a mutató 14 százalék volt.

„Döbbenetes és elfogadhatatlan igazságtalanság”
Frans Timmermans első alelnök, továbbá Marianne Thyssen és Věra Jourová biztosok a következőképpen nyilatkoztak:

Hirdetés:

„A nemek közötti egyenlőség, ideértve a férfi és női munkavállalók egyenlő díjazását, Európa egyik alapvető értéke. Megvalósulása azonban továbbra is várat magára. Az elmúlt években a nemek közötti bérszakadék alapvetően változatlan maradt.

Ez azt jelenti, hogy férfi munkatársaikkal összemérve a nők az évből két hónapot ingyen dolgoznak. Ez döbbenetes és elfogadhatatlan igazságtalanság a 21. századi Európában.

Egyre sürgetőbb, hogy végre előrelépést érjünk el e makacsul fennálló probléma terén, amely a nőket és társadalmunkat számos további ponton egyaránt hátrányosan érinti. Még mindig jellemző tendencia, hogy a nők rosszabbul fizetett ágazatokban dolgoznak, ritkábban kapnak előléptetést, és a vezetői pozíciókban is alulreprezentáltak. Az egyszülős háztartásokat, ahol a nő az egyetlen kereső a családban, a szegénység kockázata is nagyobb mértékben fenyegeti, ideértve a gyermekszegénységet és az ezzel járó különböző hátrányos helyzeteket.

Nem a bérkülönbség az egyetlen probléma.AZ is előfordul: a női munkavállalóknak ellenséges munkahelyi környezetben kell ellátniuk feladataikat, ami egyértelműen rányomja bélyegét szakmai előmenetelükre és egészségükre is.

Forrás :kamaraonline.hu
WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

Elvált szülők figyelem! Sokaknak okoznak nagy kárt ezzel a döntéssel, de már késő! Megszavazták!
ALBÉRLETBEN ÉLŐK, OLCSÓ LAKHATÁST KERESŐK FIGYELEM! 5 OLCSÓ LAKÁSRA KERESIK A BÉRLŐKET! JÓVAL OLCSÓB...
CSALÁDI HÁZASOK FIGYELEM! ELKÉPESZTŐ VÁLTOZÁS JÖN A CSALÁDI HÁZAKNÁL - OLYAN, AMIRE BIZTOSAN NEM SZÁ...
REMEK HÍR NYUGDÍJASOKNAK! ÚJABB MEGLEPETÉSRE KÉSZÜL A KORMÁNY! ÉS EZ VÉGRE NEM CSAK PÁR TÍZEZER FORI...
JÓ HÍRT KAPNAK A TV NÉZŐK! NOVEMBER 3-IG 750 EZER HÁZTARTÁS KAP 3 KITŰNŐ CSATORNÁT KÓDOLATLANUL OKTÓ...
NYITOTT KÖNYV LESZ EZENTÚL AZ ÉLETED! ÓRIÁSI VÁLTOZÁS JÖN MINDEN MAGYAR BANKNÁL, AMIT MINDANNYIAN UT...
NAGYON DOBÁS A TESCO, SPAR, AUCHAN, METRO, CBA ÜZLETEKBEN >> EZT NOVEMBER 18-IG INGYEN ADJÁK!...
NÁTHA VAGY ARCÜREGGYULLADÁS! AZ EGYIK ÁRTALMATLAN A MÁSIKNAK MŰTÉT LEHET A VÉGE HA NEM ISMERI FEL ID...