DOLGOZÓ NYUGDÍJASOK FIGYELEM! NYUGDÍJAS MINIMÉLBÉR, BÉRMINIMIMUM, BÉRPLAFON – FONTOS RÉSZLETEK ITT >>>>

Hirdetés:

Nyugdíjas-szövetkezet: a szövetkezetekben dolgozó nyugdíjasok fizetésének el kell érnie a minimálbért!A nyugdíjas szövetkezetekben munkát vállaló nyugdíjasok fizetésének a munka törvénykönyve alapján el kell érnie a minimálbér vagy a garantált bérminimum időarányos részét, ugyanakkor esetükben nincs bérplafon – mondta Kováts Balázs, a Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas-szövetkezet ügyvezetője az MTI-nek csütörtökön.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben a foglalkoztatási formában csak öregségi nyugdíjasok, köztük a 40 éves szolgálati viszonyt követően nyugdíjba vonult női munkavállalók vehetnek részt, korengedményes nyugdíjasok nem.
Kováts Balázs szerint a kiskereskedelmi és a gyorséttermi láncoknál, a beszállító cégeknél és az egészségügyi szektorban nagy a munkaerőhiány, ezért vélhetően a nyugdíjasok ezeken a területeken tudnak majd könnyen elhelyezkedni.
A jelentkezésről elmondta, hogy az érdeklődők a szövetkezet honlapján – www.szomszedok.eu – olvashatnak további információkat, valamint itt regisztrálhatnak. Ezt követően a szövetkezet munkatársa veszi majd fel a jelentkezővel a kapcsolatot.
Kováts Balázs közölte: a szövetkezetet, egy konzorciumi formában működő országos lefedettségű hálózat, amely négy tájegység alapján Északi és Déli Szomszédok, Keleti Szomszédok, valamint Pesti Szomszédok elnevezésű szövetkezetekre osztható. A Pest megyei szervezet kivételével – ahol még nem fejeződött be az engedélyeztetési folyamat a cégbíróságon – az északi és a déli szervezetnél már elkezdődött a nyugdíjasok foglalkoztatása, míg a Keleti Szomszédoknál jövő héten állhatnak munkába az idősek.A Déli Szomszédoknál eddig 500-an, az északinál pedig mintegy 80-an érdeklődtek a lehetséges állásokról.
Kováts Balázs kiemelte: a nyugdíjas szövetkezet egy olyan új foglalkoztatási forma, amire az iparnak és a gazdaságnak is szüksége van.

Hirdetés:

A nyugdíjas-szövetkezetekről szóló jogszabály szerint a nyugdíjasoknak a szövetkezeten keresztül szerzett jövedelmük után sem egészségügyi, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük, csupán 15 százalékos személyi jövedelemadót, ha a megkeresett összeget pénzben veszik fel. A munkavállalás mellett a nyugdíjukat is megtarthatják. Az atipikus és laza foglalkoztatási forma alkalmazására várhatóan elsősorban a kereskedelemben vagy a vendéglátásban lesz igény.

Forrás : MTI

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

SZÜLŐK FIGYELEM! SZINTE SENKI NEM TUDJA PONTOSAN >> HÁNY ÉVES KORTÓL KELL A GYERMEKNEK...
LAKOSSÁGI FELHÍVÁS! SZÜNETELNI FOG A VÍZSZOLGÁLTATÁS KARBANTARTÁS MIATT! ITT VANNAK A HIVATALOS TUD...
FERGETEGES HÍR! HOLNAPTÓL 500 EZER FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST KAPHAT HA FELÚJÍTANA! ILYE...
MUTATJUK MILYEN IDŐVEL KÖSZÖNT BE OKTÓBER ELSŐ HETE >> KAPUNK HIDEGET MELEGET, SŐT MÉG FAGYNI ...
JÖN A NAGY RENDSZÁMCSERE MAGYARORSZÁGON! ITT NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM ÉS A BELÜGYMINISZTÉRIU...
EZ ÓRIÁSI! 3 ÚJ FUNKCIÓ JÖTT MÁTÓL A VIBERBE ÉS EGYIK JOBB, MINT A MÁSIK! AZONNAL AKTIVÁLD ŐKET A M...
SÜRGŐS!!! TÖBB EZREN VESZÍTIK EL A TB-T NAPOKON BELÜL ÉS A LEGTÖBB EMBERNEK FOGALMA SINCS RÓLA! Tájé...
HALÁLIG TARTÓ ROKKANTSÁGI ELLÁTÁS 2018 – FONTOS TUDNIVALÓ! Mindenkinek fontos információ, aki rokkan...