DOLGOZÓK FIGYELEM! BEVEZETTÉK MAGYARORSZÁGON A 4 NAPOS MUNKAHETET! EGYRE TÖBB CÉG FOG ÉLNI A LEHETŐSÉGGEL! ITT KERESHETSZ 4 NAP ALATT ANNYIT MINTHA 5 NAPOT DOLGOZNÁL >>>

Hirdetés:

Bevezették a 4 napos munkahetet Magyarországon! AZ alkalmazottak imádják!!! OSZD MEG HÁTHA ELJUT A TE FŐNÖKÖDHÖZ IS

A Népszabadságban megjelent egy cikk, amely arról tudósít, hogy Magyarországon, Borsodban van  egy olyan cég, amelyik kipróbálta a négynapos munkahetet, és az alkalmazottainak nagyon tetszik, ezért már hosszú ideje így dolgoznak.

Kusinszki András, a  Nyakigláb Kft. vezetője elmondása szerint ,  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van a székhelye és kizárólag kézzel készítenek , fakerítéseket, korlátokat,   már  2 éve bevezette a 4 napos munkahetet, de nagyon megérte. Úgy döntött, természetesen a dolgozók megkérdezésével, hogy egy órával korábban kell kezdeni a hét első négy napján, és  egy órával később kell a munkát  befejezni. Nemcsak szociális és emberi, hanem   gazdasági indoka is volt a meggondolásnak, és szerencsére mind helytállónak bizonyultak. A tapasztalat szerint az  alkalmazottak ezalatt az idő alatt elvégzik ugyanazt a munkát, sőt, még sokszor többet is mint eddig  egy hét alatt.

Hirdetés:

Elmondása szerint lojálisabbak a munkavállalói, és véleménye szerint jelenleg igencsak nehéz lenne a cégtől szakembert elcsábítani. A tapasztalatok szerint a  dolgozók sokkal kipihentebbek és elégedettebbek. Ennek az a titka, hogy nem úgy kell bánni velük, mint a rabszolgákkal, hanem meg kell becsülni őket,és ez  a vállalkozás számára is kifizetődő.

Ettől függetlenül hazánkban nincs olyan vállalkozás, amely a példájukat követné, legalábbis a  cégvezető sem halott róla.

Németországban már nagyon  komolyan foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert az az előnye, hogy  kevesebb napot kellene dolgozni egy héten, és ennek cserébe hosszabb ideig maradna alkalmazásban az ember. Ezzel kezelni lehetne a szociális és társadalmi kérdéseket is, például arra, hogy mit kezdünk az emberekkel a kevesebb munkalehetőség mellett az egyre inkább elöregedő társadalmakban.

Forrás : http://www.vg.hu
Admin

Hasonló cikkek >>>>>

ÍGY KAPHATSZ TELJESEN INGYEN ALBÉRLETET! NEM KELL TÚL SOK MINDENT TENNI ÉRTE! EZT ÉRDEMES TUDNOD!
HA BÁRMILYEN FŰTŐ – VAGY GÁZKÉSZÜLÉKE VAN EZT FELTÉTLENÜL VÉSSE AZ ESZÉBE!
Olyan hideg lesz a héten, amire senki nem számított! Óriási zuhan a hőmérséklet július első hetében
SZEPTEMBER 1-TŐL NAGY VÁLTOZÁS FOGADJA A BETEGEKET AZ ORVOSNÁL! SOKAKNAK NEM FOG TETSZENI, DE KÖTELE...
SZÍVSZORÍTÓ VÁLTOZÁS JÖN A GYÓGYSZERFELÍRÁSNÁL, A HÁZIORVOSI RENDELŐKBEN! ERRŐL EDDIG SENKI NEM BES...
FIGYELEM! VALÓSZÍNŰLEG HAMAROSAN BEKOPOGNAK ÖNNÉL IS! DECEMBER 15-IG SZÁMÍTSON RÁJUK! ERRE KÉSZÜLJÖ...
KÖZEL 195 EZER FORINTOS TÁMOGATÁST KAPHATNAK AZ ÉDESANYÁK 2018. JANUÁR 1-TŐL, TÖBB ÉVRE ÁLLAPÍTJÁK M...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! HAMIS HÚSZEZRESEK KERÜLTEK KI A KÉSZPÉNZFORGALOMBA! MINDENKI NAGYON FIGYEL...