DOLGOZÓK FIGYELEM! BEVEZETTÉK MAGYARORSZÁGON A 4 NAPOS MUNKAHETET! EGYRE TÖBB CÉG FOG ÉLNI A LEHETŐSÉGGEL! ITT KERESHETSZ 4 NAP ALATT ANNYIT MINTHA 5 NAPOT DOLGOZNÁL >>>

Hirdetés:

Bevezették a 4 napos munkahetet Magyarországon! AZ alkalmazottak imádják!!! OSZD MEG HÁTHA ELJUT A TE FŐNÖKÖDHÖZ IS

A Népszabadságban megjelent egy cikk, amely arról tudósít, hogy Magyarországon, Borsodban van  egy olyan cég, amelyik kipróbálta a négynapos munkahetet, és az alkalmazottainak nagyon tetszik, ezért már hosszú ideje így dolgoznak.

Kusinszki András, a  Nyakigláb Kft. vezetője elmondása szerint ,  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van a székhelye és kizárólag kézzel készítenek , fakerítéseket, korlátokat,   már  2 éve bevezette a 4 napos munkahetet, de nagyon megérte. Úgy döntött, természetesen a dolgozók megkérdezésével, hogy egy órával korábban kell kezdeni a hét első négy napján, és  egy órával később kell a munkát  befejezni. Nemcsak szociális és emberi, hanem   gazdasági indoka is volt a meggondolásnak, és szerencsére mind helytállónak bizonyultak. A tapasztalat szerint az  alkalmazottak ezalatt az idő alatt elvégzik ugyanazt a munkát, sőt, még sokszor többet is mint eddig  egy hét alatt.

Hirdetés:

Elmondása szerint lojálisabbak a munkavállalói, és véleménye szerint jelenleg igencsak nehéz lenne a cégtől szakembert elcsábítani. A tapasztalatok szerint a  dolgozók sokkal kipihentebbek és elégedettebbek. Ennek az a titka, hogy nem úgy kell bánni velük, mint a rabszolgákkal, hanem meg kell becsülni őket,és ez  a vállalkozás számára is kifizetődő.

Ettől függetlenül hazánkban nincs olyan vállalkozás, amely a példájukat követné, legalábbis a  cégvezető sem halott róla.

Németországban már nagyon  komolyan foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert az az előnye, hogy  kevesebb napot kellene dolgozni egy héten, és ennek cserébe hosszabb ideig maradna alkalmazásban az ember. Ezzel kezelni lehetne a szociális és társadalmi kérdéseket is, például arra, hogy mit kezdünk az emberekkel a kevesebb munkalehetőség mellett az egyre inkább elöregedő társadalmakban.

Forrás : http://www.vg.hu
Admin

Hasonló cikkek >>>>>

KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A TELJES LAKOSSÁGNAK AZ ÁNTSZ! LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁST TETTEK KÖZZÉ AZ ÉLETBE LÉ...
JÖVŐRE MÁR EZ A NAP IS MUNKASZÜNETI NAP LEHET MAGYARORSZÁGON! LASSAN, ALIG KELL DOLGOZNI! ENNEK A MU...
KARBANTARTÁS, MÉRŐHELY ELLENŐRZÉS MIATT KOPOGTATHATNAK A GÁZÓRA TULAJDONOSOKNÁL!
FIGYELEM! HA ENNÉL A TV SZOLGÁLTATÓNÁL VAN, AKKOR EBBEN AZ IDŐPONTBAN NEM LESZ MÚSORSUGÁRZÁS EZEKEN ...
HAVI 7100 FORINTOS RENDSZERES TÁMOGATÁS! IGÉNYELNI KELL, DE SZINTE MINDNEKI MEGKAPJA, AKI MEGFELEL A...
KÖZEL 30 EZER FORINTOT KAPHAT A NAGYMAMA VAGY A NAGYPAPA! ITT A KORMÁNYHIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA A LEHE...
HA ILYEN PÉNZT TALÁLSZ A PÉNZTÁRCÁDBAN, AKKOR NAGY ÖSSZEG ÜTHETI A MARKODAT! EZÉRT A PÉNZÉRT 160 EZ...
FIGYELMEZTETIK A SZÜLŐKET >> HA ILYEN CSEKKET KAP, SEMMIKÉPPEN NE FIZESSE BE HIÁBA KÖVETELIK, ...