DOLGOZÓK FIGYELEM! TÖBB MUNKAKÖZI SZÜNET JÁR ÖNNEK HA ILYEN MUNKÁT VÉGEZ >> MOSTANTÓL TUDJON RÓLA, MERT EZT ÍRJA ELŐ A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE! ITT A TÁJÉKOZTATÓ >>>

Hirdetés:

DOLGOZÓK FIGYELEM! TÖBB MUNKAKÖZI SZÜNET JÁR ÖNNEK HA ILYEN MUNKÁT VÉGEZ >> MOSTANTÓL TUDJON RÓLA, MERT EZT ÍRJA ELŐ A MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE! ITT A TÁJÉKOZTATÓ >>>

Dolgozók figyelem! FRISS! Több szünet jár Önnek ha ilyen munkakörben dolgozik!

Jár a szünet a monitor előtt dolgozóknak

Bárki úgy gondolhatja, hogy idejét múlt a mai korszerű LCD képernyők használata mellett,  a képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeit meghatározó rendelet. Az rsm.hu arra ad választ, hogy mikor kell az említett rendeletet alkalmazni

 Mikor kell alkalmazni a képernyő előtti védelmet biztosító szabályokat?

Minden olyan, a szervezett munkavégzés keretében foglalkoztatott munkavállaló esetében kell alkalmazni az 50/1999. (XI. 3.) EüM rendeletet, aki a napi munkaidejéből bármilyen képernyős eszközt legalább négy órán keresztül rendszeresen használ. Az eszköz lehet: számítógép, laptop, vagy a légiforgalom irányításához alkalmazott képernyőt. Jellemzően  a szellemi foglalkozásúak többségénél  alkalmazni kell a rendelet előírásait.

Nem kell alkalmazni a rendeletet:

a járművek vagy munkagépek vezető- illetve kezelőfülkéiben elhelyezett képernyős eszközök,

a szállítóeszközökön lévő számítógépes rendszerek

az olyan hordozható rendszerek esetében, amelyeket nem tartósan használnak a munkahelyen.

számológépek,

pénztárgépek

és olyan egyéb készülékek használatakor, amelyek kisméretű, adatokat vagy mérési eredményeket mutató képernyővel vannak ellátva.

Mi minősülhet képernyős munkahelynek?

Olyan munkaeszközök együttesét jelenti a rendeletben meghatározott ”képernyős munkahely”, amelyekhez „ a képernyős eszközön kívül csatlakozhat adatbeviteli eszköz (billentyűzet, scanner, kamera, egyéb adatbeviteli eszköz),egyéb perifériák (mutatóeszköz, nyomtató, plotter, lemezegység, modem stb.),esetleges tartozékok, ember-gép kapcsolatot meghatározó szoftver, irattartó, munkaszék, munkaasztal vagy munkafelület, telefon, valamint a közvetlen munkakörnyezet.”

Képernyős munkakör az, a rendelet értelmében,  amely a munkavállaló képernyős munkahelyen képernyős eszköz használatát igényli, a  napi munkaidejéből legalább négy órában, ide kell érteni  a képernyő figyelésével végzett munkát is.

A munkavállaló a képernyőt meddig nézheti egyhuzamban?

Hirdetés:

A munkáltató úgy köteles megszervezni a munkafolyamatokat, a képernyős munkakörök esetében, hogy óránként legalább 10 perces szünetek szakítsák meg a folyamatos képernyő előtti munkavégzést, valamint a napi hat órát ne haladja meg,  a képernyő előtti tényleges munkavégzés összes ideje. Nem vonhatók össze az óránként biztosítandó 10 perces szünetek például két óra nem szabad képernyő előtti munkavégzés után 20 perc szünetet kiadni.

Abban az esetben, ha más életét, testi épségét egyes vagyontárgyak biztonságát veszélyezteti, vagy az adott technológia miatt nem lehetséges,  a képernyő előtti munkavégzés óránkénti megszakítása, akkor úgy kell megszerveznie a napi munkavégzést a munkáltatónak, hogy a képernyős munkavégzést szünetekkel szakítsák meg rendszeres időszakonként, vagy például más tevékenységgel cseréljék fel, a munkavállalót érő képernyő előtti megterhelés csökkentése érdekében. Ez esetben sem lehet kevesebb, mint tíz perc a munkavégzés megszakításának egyszeri időtartama és nem haladhatja meg a napi munkaidő hetvenöt százalékát a képernyő előtti tényleges munkavégzés összes ideje.

„ Munkaközi szünet vs. kötelező szempihentetés”

A rendelet értemében tehát:

az már képernyős munkakör, ha valaki naponta legalább 4 órát számítógépen dolgozik, és jár neki a ”szempihentető”, óránkénti 10 perces szünet.
De ez nem tekinthető munkaközi szünetnek!

tehát a 10 perces szünet nem a munkavégzés megszakítását vagy felfüggesztését jelenti, hanem azt jelenti, hogy a munkavállaló olyan feladatot végez ebben a ”szünetben”, amihez nem kell képernyőt használnia, így pihenhet a szeme. Például ez alatt az idő alatt elvégzi a papír alapú feladatokat, vagy éppenséggel a munkájával összefüggő telefonhívásokat, esetleg részt vehet egy megbeszélésen, egyeztetésen a munkatársakkal.
A munkaadónak a  kockázata, ha például munkaszervezési okokból nem tud másmilyen munkát biztosítani a munkavállaló számára,  a képernyő előtti munkavégzés 10 perces szüneteltetése alatt.

Nem csak a szünetek betartása fontos a képernyő előtti munkavégzés káros hatásainak megelőzése, csökkentése érdekében, hanem a rendeletben előírt munkakörülmények, szemészeti vizsgálat és szemüveg biztosítása is. Ugyanis ezt nagy mértékben elősegíti, ha a foglalkoztató folyamatosan vizsgálja, hogy előfordulnak-e látásromlást előidéző tényezők, hogyan alakul a pszichés (mentális) megterhelés mértéke és vannak-e fizikai állapotromlást előidéző egyéb tényezők, a munkavédelmi törvényben előírt kockázatbecslés és kockázatértékelés során, továbbá a képernyős munkahelyen történő munkavégzés egészségi és biztonsági feltételeinek rendszeres ellenőrzése alkalmával.

Forrás : http://rsm.hu/

Hasonló cikkek >>>>>

AKÁR HAVI 18 EZER FORINTOS BÉRKOMPENZÁCIÓT KAPHAT A FIZETÉSE MELLÉ! IGÉNYELJE NOVEMBER 15-IG! HA NOV...
SZINTE SENKI NEM TUD RÓLA, DE EZEKBEN A FOGORVOSI RENDELŐKBEN TELJESEN INGYENES FOGORVOSI ELLÁTÁS J...
FIGYELEM! ŐSZTŐL SOKAN MÁR CSAK SZEMÉLYI IGAZOLVÁNNYAL VÁLTHATNAK KI ORVOSSÁGOT AZ ORSZÁG ÖSSZES PAT...
HA SZOKOTT SÁRGA CSEKKET BEFIZETNI, AKKOR KOMOLY VÁLTOZÁSRA KÉSZÜLJÖN! HATALMAS HORDEREJÚ VÁLTOZÁS J...
FONTOS!VÁLTOZIK A LEVÉLFELADÁS - ÚJ LEVÉLSZOLGÁLTATÁS JÖN! ILYEN MÉG NEM VOLT - ÓRIÁSI VÁLTOZÁS JÖN...
FIGYELEM! EZEK SÚLYOSAN MÉRGEZŐEK ÉS VALÓSZÍNŰLEG AZ ÖN LAKÁSÁBAN IS OTT VANNAK! SZABADULJON MEG TŐL...
ITT KELL A HÉTEN ÓVATOSNAK LENNI! EZEKEN A HELYEKEN BIZTOSAN LESZ A HÉTEN NAV ELLENŐRZÉS! ITT A TELJ...
2018. ÁPRILS 1-TŐL MINDEN AUTÓS ÉLETÉBEN FONTOS VÁLTOZÁS JÖN! EZ ALÓL NEM BÚJHAT KI - KÖTELEZŐ LESZ...