ENNÉL ROSSZABB HÍRT MÁR NEM FOG KAPNI A HÓNAPBAN HA AKTÍV DOLGOZÓ >> ÓRIÁSI POFONT KAPHAT, AMIKOR NYUGDÍJBA AKAR MENNI! ERRŐL MINDENKÉPPEN TUDJON!

Hirdetés:

Az 1990-es évek vadkapitalizmusát jellemezte, hogy a munkaadók nem jelentették be alkalmazottaikat, ám sajnálatos módon a mai napig is vannak olyan vállalkozások amelyek ezzel a módszerrel igyekeznek megtartani versenyképességüket. Mit tehet az a munkavállaló, aki csak akkor szembesül ezzel a kellemetlen helyzettel amikor nyugdíjba vonul?Abban az esetben ha a munkavállaló nem hibáztatható, rendelkezett munkaszerződéssel, havi rendszerességgel megkapta a bérpapírjait, ami arra engedi következtetni a dolgozót, hogy levonták fizetéséből a járulékokat. Ez esetben akkor is jogosult a nyugdíjra, ha a munkaadó nem fizette utána a járulékokat. Egy 1997-es törvény értelmében ha nem bizonyítható, hogy levonták a nyugdíj járulékot, akkor azt vélelmezni kell. Érdemes elgondolkodni azon, hogy hasonló esetekben mekkora jövedelmet fognak elismerni a kérdéses időszakra? Amennyiben kíváncsiak vagyunk arra, hogy korábbi munkahelyeinken szabályszerűen be voltunk e jelentve, könnyen utána járhatunk, az ONYF egyik szolgáltatása, a Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés révén, amit kizárólag az ügyfélkapun keresztül indíthatunk. Kérhetjük az adatok javítását vagy törlését, ha azok hiányosak vagy tévesek.

Hirdetés:

A legtöbb esetben bizonyítanunk kell, hogy korábbi munkahelyünkön valóban dolgoztunk, mettől-meddig és mennyiért, amit három különböző módon tehetünk meg.

A munkaadó által kiállított eredeti okirattal, vagy hiteles másolatával, (bérpapírokkal).
A foglalkoztató eredeti nyilvántartásai alapján kiállított igazolással, illetve
Egyéb hitelt érdemlő módon, (minden amit elfogad a ONYF)

Az 1997. december 31.-én hatályos jogszabályok szerint kell szolgálati időt számítani az 1998. január 1.ét megelőző munkahelyeknél.

Amennyiben kétségeink merülnek fel bejelentésünkkel kapcsolatban, ajánlott minél előbb tisztázni, a későbbi kellemetlenségekkel kapcsolatban. Ha egy korábbi munkahelyünkkel kapcsolatban vagyunk bizonytalanok, mielőbb éljünk az adategyeztetéssel.

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

CSALÁDOK FIGYELEM! INGYEN CSALÁDI HÁZBA KÖLTÖZHET, KERTET IS KAP HOZZÁ ÉS MUNKALEHETŐSÉGET! EGYEDÜL...
TÖBB SZÁZEZER MAGYAR MARKÁT ÜTI 2018. JANUÁRTÓL 7 EZER FORINT MINDEN HÓNAPBAN! EZEN A NYOMTATVÁNYON ...
HA BÁRMILYEN FŰTŐ – VAGY GÁZKÉSZÜLÉKE VAN EZT FELTÉTLENÜL VÉSSE AZ ESZÉBE!
Vigyázz, nagyon könnyen elbukhatjátok a családi pótlékot! Ilyen kicsin múlik!
SZINTE SENKI NEM TUD RÓLA, DE EZEKBEN A FOGORVOSI RENDELŐKBEN TELJESEN INGYENES FOGORVOSI ELLÁTÁS J...
INGYENES ALBÉRLET EGY BUDAI LUXUSLAKÁSBAN! 165 NÉGYZETMÉTER, 2 HÁLÓSZOBA, HATALMAS NAPPALI, MESÉS PA...
AZ EGÉSZ ÉVED LEGFONTOSABB HÓNAPJA AZ OKTÓBER LESZ! SOKAK ÉLETE FOG TELJESEN FELFORDULNI! EZT TARTOG...
EZ ÓRIÁSI! 3 ÚJ FUNKCIÓ JÖTT MÁTÓL A VIBERBE ÉS EGYIK JOBB, MINT A MÁSIK! AZONNAL AKTIVÁLD ŐKET A M...