ENNÉL ROSSZABB HÍRT MÁR NEM FOG KAPNI A HÓNAPBAN HA AKTÍV DOLGOZÓ >> ÓRIÁSI POFONT KAPHAT, AMIKOR NYUGDÍJBA AKAR MENNI! ERRŐL MINDENKÉPPEN TUDJON!

Hirdetés:

Az 1990-es évek vadkapitalizmusát jellemezte, hogy a munkaadók nem jelentették be alkalmazottaikat, ám sajnálatos módon a mai napig is vannak olyan vállalkozások amelyek ezzel a módszerrel igyekeznek megtartani versenyképességüket. Mit tehet az a munkavállaló, aki csak akkor szembesül ezzel a kellemetlen helyzettel amikor nyugdíjba vonul?Abban az esetben ha a munkavállaló nem hibáztatható, rendelkezett munkaszerződéssel, havi rendszerességgel megkapta a bérpapírjait, ami arra engedi következtetni a dolgozót, hogy levonták fizetéséből a járulékokat. Ez esetben akkor is jogosult a nyugdíjra, ha a munkaadó nem fizette utána a járulékokat. Egy 1997-es törvény értelmében ha nem bizonyítható, hogy levonták a nyugdíj járulékot, akkor azt vélelmezni kell. Érdemes elgondolkodni azon, hogy hasonló esetekben mekkora jövedelmet fognak elismerni a kérdéses időszakra? Amennyiben kíváncsiak vagyunk arra, hogy korábbi munkahelyeinken szabályszerűen be voltunk e jelentve, könnyen utána járhatunk, az ONYF egyik szolgáltatása, a Nyugdíjbiztosítási adategyeztetés révén, amit kizárólag az ügyfélkapun keresztül indíthatunk. Kérhetjük az adatok javítását vagy törlését, ha azok hiányosak vagy tévesek.

Hirdetés:

A legtöbb esetben bizonyítanunk kell, hogy korábbi munkahelyünkön valóban dolgoztunk, mettől-meddig és mennyiért, amit három különböző módon tehetünk meg.

A munkaadó által kiállított eredeti okirattal, vagy hiteles másolatával, (bérpapírokkal).
A foglalkoztató eredeti nyilvántartásai alapján kiállított igazolással, illetve
Egyéb hitelt érdemlő módon, (minden amit elfogad a ONYF)

Az 1997. december 31.-én hatályos jogszabályok szerint kell szolgálati időt számítani az 1998. január 1.ét megelőző munkahelyeknél.

Amennyiben kétségeink merülnek fel bejelentésünkkel kapcsolatban, ajánlott minél előbb tisztázni, a későbbi kellemetlenségekkel kapcsolatban. Ha egy korábbi munkahelyünkkel kapcsolatban vagyunk bizonytalanok, mielőbb éljünk az adategyeztetéssel.

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

Állami tévedés miatt fizetési felszólítás és BEHAJTÓ IS érkezhet több tízezer magyar családhoz, már ...
VIGYÁZAT! HA ILYEN CETLIT TALÁL A HÁTSÓ SZÉLVÉDŐN AZONNAL HAJTSON EL, SEMMIKÉPPEN NE SZÁLLJON KI A K...
ÍGY KAPHAT ÁLLAMI INGYENPÉNZT SZEPTEMBER 1-TŐL NAPELEMRE, SZIGETELÉSRE, ABLAKCSERÉRE, NYÍLÁSZÁRÓ CS...
INGYENES ALBÉRLET EGY BUDAI LUXUSLAKÁSBAN! 165 NÉGYZETMÉTER, 2 HÁLÓSZOBA, HATALMAS NAPPALI, MESÉS PA...
FIGYELEM! SORRA KAPJÁK A FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁSOKAT AZ EGYIK LEGNAGYOBB SZOLGÁLTATÓ ÜGYFELEI! HA TV, T...
MISZTIKUS KÖD ERESZKEDIK AZ ORSZÁGRA, VIHAROKKAL, KIS LÁTÓTÁVOLSÁGGAL JÖN A HIDEG! ITT SZÁMÍTS MA DÉ...
AUTÓSOK FIGYELEM! OLYAN RENDŐRSÉGI RAZZIA JÖN AZ UTAKON, AMINEK ÖRÜLNI FOGTOK! OKTÓBER 15-TŐL EGÉSZE...
VIGYÁZAT! ÉLETVESZÉLY A MAGYAR ERDŐKBEN! MINDEN TÚRÁZÓT KOMOLY VESZÉLYRE FIGYELMEZTETNEK! ITT A FELH...