MOST ÉRKEZETT! FONTOS VÁLTOZÁS TÖRTÉNT TEGNAP ESTE A KÉMÉNYSEPRÉSNÉL! MINDEN CSALÁDI HÁZBAN ÉLŐT ÉRINT!

Hirdetés:

Áder visszaküldte a kötelező kéményseprőipari ellenőrzéssel kapcsolatos törvényt

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.

A parlament honlapján elérhető levelében az államfő azt írta: az önkéntes, megrendelésen alapuló kéményseprőipari szolgáltatás a biztonsági szint radikális csökkenését jelenti, és az életveszélyes helyzetek számának jelentős növekedését eredményezheti. A nemzetközi tapasztalatok szerint a balesetek száma többszörös azokban az országokban, ahol önkéntességen alapuló rendszer működik – hívta fel a figyelmet Áder János, aki ezért nem ért egyet a kéményseprőipari törvény módosításával.

A köztársasági elnök emellett jogalkotási, jogszabályszerkesztési kifogást is emelt a törvénnyel kapcsolatban. Annak ellenére ugyanis, hogy az Országgyűlés a jogszabály kétharmados többséget igénylő rendelkezéseit nem fogadta el, az államfőnek megküldött törvényszöveg sarkalatossági záradékot tartalmazott.

Az államfő arra kérte az Országgyűlést, hogy tárgyalja újra a jogszabályt és a jelzései megfontolásával fogadja el ismét.

A jövőben a tulajdonosok szükség szerint maguk rendelhetik meg az ellenőrzést

A parlament kedden 119 igen szavazattal, 34 nem ellenében és 23 tartózkodás mellett fogadta el a belügyi feladatokat érintő és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló belügyminiszteri törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelékezéseit.

Hirdetés:

Az elfogadott javaslat indoklása szerint a jelenlegi szabályok évenkénti, illetve kétévenkénti kéményellenőrzés lehetővé tételére kötelezték a családi házakban lakókat, ami adminisztrációs és időbeli terhet jelentett nekik. A jövőben azonban a tulajdonosok szükség szerint maguk rendelhetik meg a továbbra is ingyenes ellenőrzést és tisztítást egy általuk választott időpontra, így nem függnek a szolgáltató munkavégzési rendjétől – hangsúlyozta a belügyi tárca az előterjesztésben.

Az Országgyűlés a törvénymódosító csomag kétharmados többséget igénylő passzusait nem fogadta el, miután azok nem kapták meg a szükséges számú szavazatot. Ezek az önkormányzati törvényt módosították volna nagyrészt azért, hogy megteremtsék a közigazgatási perrendtartási törvénnyel az összhangot.

A Kéményseprők Országos Szakszervezete üdvözli Áder János köztársasági elnök döntését, miszerint aggályosnak tartja a napokban elfogadott kéményseprésről szóló törvény módosítását és azt újra gondolásra visszaküldi az Országgyűlés elé.

Az LMP a jogszabály visszavonását várja el a kormánytól és azt, hogy még a fűtési szezon előtt kezdjen egyeztetést a szakmai szervezetekkel – írja közleményében a párt.

Forrás : hirado.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

NAGYON SOK NYUGDÍJAS FOG ÉLNI EZZEL A LEHETŐSÉGGEL! ÚJ LEHETŐSÉG A HAZAI NYUGDÍJASOK SZÁMÁRA!
KIADTÁK A LEGDURVÁBB RISZTÁST! RENDKÍVÜL MAGAS HŐMÉRSÉKLET JÖN! EZEKBEN A MEGYÉKBEN FOKOZOTT FIGYELE...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! AZ ÁGYÁBA IS BEKÖLTÖZHET EZ A VESZÉLYES ROVAR! HA ILYET LÁT AZONNAL CSUKJA...
FIGYELEM! SORRA KAPJÁK A FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁSOKAT AZ EGYIK LEGNAGYOBB SZOLGÁLTATÓ ÜGYFELEI! HA TV, T...
250 EZRES NETTÓ FIZETÉS JÖN HAMAROSAN MAGYARORSZÁGON! SZÁZEZREKNEK FOG 379 EZRES BRUTTÓRA EMELKEDNI ...
ITT A SZENZÁCIÓS MINISZTERELNÖKI BEJELENTÉS! IDÉN IS JÖN A KARÁCSONYI ERZSÉBET UTALVÁNY! A MINISZTE...
VÍRUS ÉS BAKTÉRIUM MENETREND! ÍGY JÖNNEK SORBAN A VÍRUSOK ŐSSZEL ÉS TÉLE >> MUTATJUK MIKOR MIR...
LAKOSSÁGI KÖZLEMÉNY! NOVEMBERBEN TÖBB SZÁZEZER HÁZTARTÁS KAP NAGYON FONTOS LEVELET! A BENNE LÉVŐ PAP...