FIGYELEM! 1 MILLIÓAN KÖVETLHETIK VISSZA PÉNZÜKET! ITT OLVASHATJA AZ ELJÁRÁS RÉSZLETEIT > ITT A DÁTUM – EDDIG A NAPIG KÉRHETI VISSZA APÉNZÉT! >>>

Hirdetés:

Több százezer érvénytelenné vált menetjegy vásárlója követelheti vissza pénzét a csődbe ment Air Berlin német légitársaságtól, a Bild című lap pénteki értesülése szerint akár az egymilliót is elérheti mindazok száma, akiknek tartozik a felszámolás alatt álló vállalkozás.

A cég belső számításai szerint a hitelezők száma 700 ezer és egymillió között lehet, a legnagyobb részük magánszemély, akik jegyet váltottak az Air Berlin járataira, de a működés végleges beszüntetése miatt nem tudnak utazni – írta a Bild.

A társaság csak a fizetésképtelenség bejelentése, augusztus 15. után megvásárolt jegyek árát téríti vissza. A többi jegy tulajdonosa a felszámolási eljáráshoz csatlakozva kártérítést követelhet. Azonban a vállalkozás vagyona nem elég valamennyi kötelezettség teljesítéséhez, így várhatóan több százezer jegytulajdonos nem kapja vissza a pénzét.

A kártérítési igényt 2018. február 1-jéig lehet benyújtani. Az igények vizsgálata 2018. augusztus 1-jéig tart, és majd csak azután teljesítik a kifizetéseket. A felszámolást irányító társaság az airberlin-inso.de címen elérhető honlapon ismerteti az eljárás részleteit.

Hirdetés:

Az Air Berlin október 27-én állt le, 38 évvel az első járat indítása után. A vállalatot feldarabolják. Legnagyobb része a Lufthansa csoporthoz kerül, a német társaság 81 repülőgépet vásárol meg a személyzettel és a repülőtér-használati jogokkal együtt, valamint két leányvállalatot, a továbbra is fizetőképes és működő Fly Niki légitársaságot és az LGW légitársaságot további 20 géppel együtt. A Lufthansa az Eurowings nevű diszkont légitársaságához csatolja az Air Berlintől vásárolt üzletrészt, ez üzemelteti majd a Budapest-Berlin járatot is, egyelőre nem tudni, hogy mikortól.

Az EasyJet brit diszkont légitársaság 25 repülőgépet vesz át a személyzettel és a repülőtér-használati jogokkal. Az egykori Air Berlin flotta karbantartásával foglalkozó airberlin techniket a Zeitfracht nevű berlini szállítmányozási cég és a Nayak nevű repülőgép-karbantartó vállalkozás vásárolja meg közösen.

Az ügyletekhez meg kell szerezni az illetékes versenyfelügyeleti hatóság, az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatóságának engedélyét, ami decemberben várható. A Lufthansa és az EasyJet csak az engedély megszerzése után építheti be hálózatába az új gépeket.

Forrás : MTI

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

TEDD LE AZT A VIZSGÁT ÉS 2018. JANUÁR 1-TŐL 35 EZER FORINTOT AD ÉRTE A MAGYAR ÁLLAM! SOKAKNAK LESZ ...
Erről az emberek 99%-a nem tud, pedig mindenkit érint! Bárki lakását, házát elveheti az állam!
Mindenkit figyelmeztet a Magyar Posta! Változott a csekkbefizetés! A sárga és a fehér csekkeket is é...
Figyelemfelhívás! Több százezer magyart érint! Ha ilyen szöveggel próbálkoznak legyen nagyon óvatos!...
FONTOS! SZEPTEMBERTŐL ÚJ SZABÁLYOK JÖNNEK, MINDEN LAKÁSTULAJDONOS ÉRINTETT!!! ITT TÁJÉKOZÓDHATTOK &g...
AUTÓSOK FIGYELEM! DURVA ÁREMELÉS JÖN! RÉGEN DRÁGULT MÁR EKKORÁT AZ ÜZEMANYAG, MINT, AMENNYIT MOST FO...
ELKÉPESZTŐ LEHETŐSÉGET JELENTETT BE AZ OTP BANK MINDEN BANKI ÜGYFÉLNEK! EZZEL MOST NEM CSAK AZ OTP B...
DAGANATOS BETEGEKNEK JELENTETTEK BE JÓ HÍRT! NAGY VÁLTOZÁSOK JÖNNEK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN, DE A BETEGE...