Figyelem! 300-400 ezer forintos kezdő fizetéssel keresnek dolgozókat! Garantált munkalehetőség egész életedben és szenzációs fizetések! Kezdő bérezés 300-400 ezer forinttól >

Hirdetés:

Figyelem! Ezzel a végzettséggel 300-400 ezer forint a kezdő fizetés!

Az erősáramú villamosmérnökök az átlagnál hamarabb találnak munkát és a bérükre sem lehet panasz.A minimális szakmai gyakorlattal rendelkezők is megkereshetik a bruttó 300-400 ezer forintot.

2017 szeptemberében képzést indító intézmények:

• Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar

• Debreceni Egyetem Természettudományi és technológia Kar

• Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar

• Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

• Pannon Egyetem Műszaki és Informatikai Kar

• Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai kar

• Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar

A munkáltatók már a felsőfokú tanulmányaik alatt rendkívül csábító gyakornoki vagy ösztöndíjprogramokkal csábítják magukhoz a tehetséges fiatalokat.

Mit is csinál?

Erősáramú villamosmérnök

Az erősáramú villamosmérnök feladatai közé tartozik a villamos gépek, hálózatok, transzformátorok, kapcsolókészülékek, egyéb erősáramú berendezések és rendszerek tervezése, fejlesztése, valamint a villamos energia fejlesztésével és elosztásával, ill. az energiarendszer irányításával, valamint az erőművek üzemeltetésével kapcsolatos problémák megoldása.

Hirdetés:

A villamosmérnöki munka az egészségi állapottal, az érzékszervi működésekkel és a mozgásügyességgel szemben nem támaszt különösebb követelményeket. Kivételt jelent a látás és a színészlelés. A mérési eredmények leolvasása jó látást igényel, a színlátásnak pedig a vezetékek megkülönböztetésénél van jelentősége, a tévedés baleseti veszéllyel járhat. A villamosmérnök jellemző testtartása az ülés.

A kivitelező villamosmérnök nagyrészt gyakorlati munkát irányít, így tevékenysége egyes esetekben manuális beavatkozást igényelhet, ami megfelelő kéz- és ujjügyességet követel meg.
Fontos a megfelelő kézbiztosság, ugyanis egy mellényúlás vagy a szerszámok leejtése könnyen balesethez vezethet, ill. súlyos anyagi kárt okozhat.

A problémák megértése, valamint a hibák mielőbbi észlelése vagy elkerülése érdekében gyors reagálásra és fokozott figyelemösszpontosításra van szükség.

A villamosmérnöki munka együttműködésre épül, teammunka jellegű.

A munkavégzés többnyire zárt helyiségben folyik, de a nagyobb elektromos rendszerek kivitelezési munkálatai során hosszabb időt kell eltölteni a szabadban változékony időjárási viszonyok között is. A kivitelezés során vegyi anyagokkal, allergénekkel is találkoznak.
Az áramütés mint baleseti veszély minden szakterületen fennáll.

A villamosmérnökök többnyire egyműszakos munkarend szerint dolgoznak, de pl. az erőművek folyamatosan üzemelnek.

Forrás : http://eduline.hu
WRITER

Hasonló cikkek >>>>>