FIGYELEM! AHOGY BEKÖSZÖNT A HŰVÖSEBB ŐSZ EZEK A ROVAROK BEKLTÖZNEK AZ OTTHONOKBA – BÚVÓHELYET KERESNEK ÉS NAGYON GUSZTUSTALANOK! IDÉN KOMOLY INVÁZIÓRA FIGYELMEZTETNEK!ÍGY VÉDEKEZHET ELLENÜK >>>

Hirdetés:

FIGYELEM! AHOGY BEKÖSZÖNT A HŰVÖSEBB ŐSZ EZEK A ROVAROK BEKLTÖZNEK AZ OTTHONOKBA – BÚVÓHELYET KERESNEK! IDÉN KOMOLY INVÁZIÓRA FIGYELMEZTETNEK!Az idei évben nagyon korán, már augusztusban felbukkantak a nagy méretű, bűzlő rovarok Magyarországon, sokaknál már a lakásokba is be-berepülnek a lámpafényre. Ahogy beköszönt az igazi ősz, a hideg elől is a magyar családok otthonaiba menekülnek majd, idén igazi poloskainvázió fenyeget.“Ha helyenként már most érzékelni véljük a jelentősebb egyedszámot, az azt jelentheti, hogy bizonyos fertőzött körzetekben ősszel még nagyobb invázióra számíthatunk, mivel valószínűleg megnőtt a poloskafaj helyi népessége” nyilatkozta Dr. Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense. A szakértő szerint akár a hirtelen növekedés sem zárható ki.Mit tehetsz, ha nem szeretnéd, hogy ellepjék a lakásodat a bűzölgő poloskák? A csótány méretű rovarok irtására alkalmas szerek a nagy méretű márványpoloskák ellen is hatásosak. Javasolt az erkélyt, illetve a teraszt, valamint a nyílászárók környékét, az erkély korlátját bepermetezni velük.

Hirdetés:

Ha nem akarunk vegyszereket használni, akkor az is jó megoldás lehet, ha nem vesszük le a szúnyoghálókat a nyár végén, így útját állhatjuk a betolakodóknak.

Ha ez sem jöhet szóba, akkor nincs más, marad a pöckölés 🙂

Forrás : http://lajk.startlap.hu

Források: utakerthez.hunapibio.huBlikk

Hasonló cikkek >>>>>