FIGYELEM! AZ ÁLLAM MEGVONNÁ EGYES RÁKGYÓGYSZEREK TÁMOGATÁSÁT!!! ÍGY SOKAK SZÁMÁRA ELÉRHETETLENNÉ VÁLIK AZ ÁRA MIATT! MÁR HIVATALOS KÖZLEMÉNYT IS KIADTAK >> ITT A KÖZLEMÉNY :

Hirdetés:

“A jövőben a tüdőrákos, a vastagbélrákos, a prosztatarákos és a melanoma bőrdaganatos betegek egy része számára nem az orvos választhatná ki melyik terápia lenne a legelőnyösebb, hanem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) árverseny alapján jelölné ki a gyógyszert, amivel meg kell kezdeni a kezelést ” -írja a napi.hu.

ITT A KÖZLEMÉNY A GYÓGYULJ VELÜNK EGYESÜLET WEBOLDALÁRÓL >>>>

A rákbetegek által alapított Gyógyulj Velünk Egyesület elsőként tiltakozott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szakorvosok terápiaválasztási szabadságát korlátozó, az onkológiai kezelési lehetőségeket szűkítő terve ellen.

A betegszervezet álláspontja: miután a társadalombiztosítás hosszú döntési folyamat eredményeként, a hatásosságot és a költséghatékonyságot is értékelve fogadta be finanszírozásba a jelenleg elérhető rákgyógyszereket, a napvilágra került terveket nem lehet másként értékelni, minthogy az állam a rákbetegeken akar spórolni.

„A közbeszerzési eljárások rendszere alkalmas arra, hogy azon készítmények közül, amelyek esetében az új betegek kezelése során a szakma nem tud különbséget tenni a hatás tekintetében, versenyt hirdessünk” – írja a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleményében. A Gyógyulj Velünk Egyesület tapasztalatai szerint a szakorvosok meg tudják különböztetni egymástól a gyógyszereket. Számunkra megnyugtatóbb, ha a szakorvosi munkacsoport a kórházban a beteggel együtt dönthet a terápiáról és nem egy állami hivatalban döntenek a sorsunkról. Elvárjuk, hogy a rákbetegeknek is legyen beleszólásuk, hogy a hatásukban akár azonos, de különböző hatóanyagú kezelések közül melyiknek a rövid és hosszabb távú mellékhatásait képesek elviselni, felvállalni.

Hirdetés:

„A betegek számára az orvosszakmailag indokolt terápia elérhető marad” – írja a NEAK. Meg azt is, hogy ha „két készítmény hatása megegyezik, akkor a kedvezőbb árút kell választania az orvosnak.”A Gyógyulj Velünk Egyesület álláspontja szerint az orvosszakmai indokoltságot nem a gyógyszer ára határozza meg. A szövettani leletek egyre hosszabbak, egyre több tényező alapján döntenek az orvoscsoportok arról, hogy egy beteg számára mi lehet a társbetegségekkel is összeegyeztethető leghatékonyabb gyógymód, hogyan válthatják egymást az egyes kezelések. A terápiás paletta szélesedésével az elmúlt időszakban a finanszírozó és a döntéshozók is rendszeresen büszkélkedtek, mert ez esélynövekedést eredményezett a betegeknek: a Gyógyulj Velünk Egyesület egyetért ezzel, s tiltakozik minden esélycsökkentő lépés ellen.

„A verseny garantálja, hogy valamennyi beteget olyan készítménnyel kezelhessen orvosa, ami számára a lehető legjobb” – írja a Nemzeti Egészségbiztos Alapkezelő. A Gyógyulj Velünk Egyesület álláspontja szerint a személyre szabott terápiát az garantálja, ha hagyják gyógyítani az orvosokat.

A Gyógyulj Velünk Egyesület támogatja a társadalombiztosító törekvését, hogy a rendelkezésre álló pénzből a lehető legtöbb beteg korszerű kezelését tudják biztosítani, ám ennek nem lehet módja a már befogadott terápiás lehetőségek szűkítése. Amikor a társadalombiztosítás döntött a ma használt onkológiai gyógyszerek állami finanszírozásáról, alaposan meggyőződött azok hatásosságáról, költséghatékonyságáról, a kezelések indokoltságáról, s nem ok nélkül döntött az egyes rákellenes terápiák biztosítása mellett. A Gyógyulj Velünk Egyesület felteszi a kérdést: ha egyszer minden fórumon azt hirdeti a kormányzat, hogy felívelőben a magyar gazdaság és jól áll a költségvetés, miért gyógyszerek elvételével akarnak többletforrásokat biztosítani, miért a rákos betegeken akarnak spórolni?

Forrás : http://www.gyve.hu/

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

500 EZER SMS-T KÜLDENEK KI 18 ÉS 65 ÉV KÖZÖTTI MAGYAROKNAK! ÖN IS ÖRÜLNI FOG HA ÖN IS MEGKAPJA! ITT ...
JÖVEDELEM, MUNKABÉR, NYUGDÍJ LETILTÁS! MUTATJUK MILYEN SORRENDBEN ÉS MEKKORA ÖSSZEG TILTHATÓ LE! EZZ...
A SZÜLŐK 95%-A NEM TUD ERRŐL AZ ANYAGI TÁMOGATÁSRÓL, PEDIG SOKAT SEGÍTHET AZ ISKOLAKEZDÉSBEN! - EZT ...
LESZ AHOL 32 FOK LESZ MA, LESZ AHOL JÉGESŐVEL, HEVES ZIVATARRAL TÓDUL BE A LEHŰLÉS! EZEKBEN A MEGYÉK...
CSALÁDI HÁZASOK FIGYELEM! EZT A HÍR GARANTÁLTAN ÉRDEKELNI FOG! A BŐRÖTÖKRE MEGY KI A JÁTÉK! ÚJ TÖRVÉ...
TELEKOM, TELENOR, VODADONE, UPC ÜGYFELEK FIGYELEM! HA ILYEN FELUGRÓ ABLAK JELENIK MEG A TELEFONJÁN, ...
JÓ HÍRT KAPNAK A TV NÉZŐK! 750 EZER HÁZTARTÁS KAP 3 KITŰNŐ CSATORNÁT KÓDOLATLANUL OKTÓBER 20-TÓL! MU...
HA VIZSGÁLATRA KELL MENNIE AZ IDÉN VAGY 2018-BAN, AKKKOR NAGYON ROSSZ HÍRÜNK VAN! ERRŐL TÁJÉKOZÓDJON...