FIGYELEM! DECEMBER 1-TŐL VÁLTOZIK A BÜNTETŐ TÖRVÉNYKÖNYV! NAGYON SZIGORÚ RENDELKEZÉS LÉP ÉLETBE! ITT VANNAK A RÉSZLETEK >>

Hirdetés:

Az Országgyűlés szigorította a Btk.-t a gyermekek fokozott védelméért

Az Országgyűlés kedden szigorította a büntető törvénykönyvet (Btk.), így ezentúl véglegesen el kell tiltani a gyermekekkel való foglalkozástól azokat, akik 18 évnél fiatalabbak sérelmére követnek el a ne*i élet szabadsága, a ne*i erkölcs elleni bűncselekményt.

A Fidesz által javasolt Btk.-módosítást 182 – kormánypárti, MSZP-s, jobbikos és LMP-s – igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a parlament.

Az elfogadott Btk.-passzus úgy szól, hogy a ne*i élet szabadsága és a ne*i erkölcs elleni bűncselekmény elkövetőjét, ha a tettét 18 évnél fiatalabb sérelmére követte el, végleges hatállyal el kell tiltani minden olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől, amelynek során 18 évnél fiatalabb nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll vele. A törvénykönyv jelenleg csak lehetőséget ad rá, de nem teszi kötelezővé a foglalkozástól eltiltást.

A kiskorú veszélyeztetése bűncselekményt elkövetőket szintén el kell tiltani az ilyen foglalkozásoktól és tevékenységektől, de különös méltánylást érdemlő esetben az eltiltás kötelező alkalmazása mellőzhető.

A törvénymódosítás december 1-jén lép hatályba.

Hirdetés:

A fideszes előterjesztők – Répássy Róbert, Németh Szilárd, Selmeczi Gabriella és Horváth László képviselők – szerint a foglalkozástól való végleges eltiltás erősíti az elrettentésre vonatkozó szándékot, valamint a kiszolgáltatott, illetve védekezésre képtelen gyermekek védelmét is.

„Ezeknél a különösen visszataszító, gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeknél mind az elrettentés, mind pedig a fokozott védelem a társadalom egészének egyetértésével találkozik” – írták indoklásukban.

Ha egy százalékot sem ér el egy párt, vissza kell fizetnie az állami kampánytámogatást

Ha egy állami kampánytámogatásban részesülő párt az országgyűlési választáson egyszázalékos eredményt sem ér el, köteles visszafizetni az államtól kapott kampánypénzt – döntött a parlament kedden a kampányfinanszírozási törvény módosításával.

A fideszes Gulyás Gergely és Répássy Róbert – kétharmados támogatást igénylő – előterjesztését 184 kormánypárti, szocialista és jobbikos igen szavazattal, 2 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett fogadta el a Ház.
Ha fennáll a visszafizetési kötelezettség, és azt a párt határidőben nem teljesíti, akkor a törvény értelmében a vezető tisztségviselői állnak helyt egyetemlegesen a támogatás visszafizetéséért.

Forrás : hirado.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

Ennek a 4 csillagjegynek pénzügyi szempontból szenzációs lesz a július! Ez a 4 csillagjegy most örül...
SZINTE SENKI NEM TUD RÓLA, DE EZEKBEN A FOGORVOSI RENDELŐKBEN TELJESEN INGYENES FOGORVOSI ELLÁTÁS J...
ÍGY KAPHAT 3 MILLIÓ FORINTOT AUTÓ VÁSÁRLÁSHOZ! ÓRIÁSI PÉNZTÁMOGATÁS AUTÓ VÁSÁRLÁSHOZ >> ELKÉPE...
HA TÜZIFÁVAL FOG IDÉN FŰTENI, AKKOR TÁJÉKOZÓDJON ITT FONTOS FELHÍVÁST ADTAK KI MINDEN TÜZIFÁVAL FŰT...
FONTOS! HA SZERDA UTÁN MEGY ORVOSHOZ EZT A PAPÍRT MINDENKÉPPEN KÉRJE EL TŐLE, AMIKOR OTT JÁR! KÉRNIE...
CSALÁDOK FIGYELEM! TÖBB EZER CSALÁD KAP TÖBB TÍZEZER FORINTOS CSEKKET! KÖTELEZŐ LESZ RÖVID IDŐN BELÜ...
FONTOS! MINDEN MAGYAR BANKKÁRTYÁNÁL FONTOS VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE MÉG IDÉN SZEPTEMBERBEN! MÉG BIZTOS, H...
2018. ÁPRILS 1-TŐL MINDEN AUTÓS ÉLETÉBEN FONTOS VÁLTOZÁS JÖN! EZ ALÓL NEM BÚJHAT KI - KÖTELEZŐ LESZ...