FIGYELEM! EMBEREK MILLIÓI SZEDIK NAP, MINT NAP EZT A RECEPT NÉLKÜLI ORVOSSÁGOT – AKI SZEDI AZ ÉLETÉVEL JÁTSZIK ÉS NEM TUD RÓLA!

Hirdetés:

Egy, a közelmúltban publikált kutatás eredménye szerint, számottevően megnő az elhalálozás kockázata, amennyiben vény nélkül kapható gyomorégést gátló terméket szedünk.

A recept nélkül kapható savlekötő termékeket az emberek milliói szedik nap mint nap.

A vizsgálatban részt vevő kutatók állítása szerint, az úgynevezett protonpumpagátló szereket szedőknél megnő az elhalálozási esély azokhoz képest, akik más típusú szert szednek, illetve azokkal szemben, akik egyáltalán nem élnek ilyen szerekkel. Véleményük szerint a kockázat egyenes arányban nő a szedés idejével. A kockázatot tovább növelik azok, akik annak ellenére is rendszeresen használják ezeket a szereket, hogy nincs is szükségük rá.

Bizonyos szakorvosi vélemények szerint nincs okunk a pánikra, mert amennyiben ezeket a PPI tartalmú szereket megfelelő körülmények között alkalmazzuk, jótékony hatásuk messzemenően felülmúlják a kockázatokat.
A PPI nagyon hatékony jó gyógyszer, s már többször bizonyította, hogy akár életet is menthet. Nagymértékben csökkenti a műtéti beavatkozások számát az olyan személyeknél, akik gyomorpanaszokkal élnek, akiknek vékonybél fekélyük, vagy más hasonló panaszuk van.

Hirdetés:

A kutatást végző szakemberek pedig arra intenek bennünket, hogy kizárólag csak akkor szedjük a PPI tartalmú szereket, amikor feltétlen szükségünk van rá. s nyomban hagyjuk abba a velük történő tünetek kezelését amikor már megszűnnek panaszaink.

Az állítás igaz, miszerint sokan indokolatlanul és rendszeresen szedik a PPI tartalmú készítményeket.
A legtöbb estben a gyomorégés egyszerű életmód váltással is megszüntethető lenne a belgyógyász orvosok szerint. Lehetőség szerint kerüljük a nehéz, zsíros, fűszeres ételek fogyasztását, s korlátozzuk az alkoholos italok és a kávé fogyasztását. Tehát az esetek többségében gyógyszerek szedése nélkül is megszüntethetjük a gyomorégést, éljünk inkább ezzel a lehetőséggel.

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

ÚJ RENDSZÁMOK JÖNNEK A MAGYAR UTAKON! Új rendszámok jelennek meg a magyar utakon
TUDTAD, HOGY HA FOLYTON HÍVOGAT A BANK VAGY A KÖVETELÉSKEZELŐ, AZ JOGSÉRTÉS?
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! SOKAKNAK KELL MÚLÓ ROSSZULLÉTRE SZÁMÍTANI A KÖVETKEZŐ NAPOKBAN! NE IJEDJEN...
GÁZÁRTÁMOGATÁS, FŰTÉSTÁMOGATÁS, PÉNZ FŰTÉSSZÁMLÁRA! ITT VAN MINDEN HIVATALOS TUDNIVALÓ AZ IGÉNYLÉSHE...
FONTOS VÁLTOZÁS JÖN A PANELLAKÁSOKBAN! 3 ÚJ DOLOG JÖN A PANELLAKÓK ÉLETÉBEN - ÁTFOGÓ PROGRAM INDUL M...
NAGYON DOBÁS A TESCO, SPAR, AUCHAN, METRO, CBA ÜZLETEKBEN >> EZT NOVEMBER 18-IG INGYEN ADJÁK!...
6 EGYÉRE ADOTT KI FIGYELMEZTETÉST A METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT! ITT CSAP LE A ROSSZ IDŐ MÁR MA DÉLUTÁN ...
FIGYELEM! INGYENES HŰTŐSZEKRÉNY, TV, MÓSÓGÉP, FAGYAZSTÓ BÚTOROK, SZEKRÉNYSOROK, KOMPLETT BÚTOROK! BÁ...