FIGYELEM! ERRE A VÁLTOZÁSRA KÉSZÜLJÖN HA ORVOSHOZ KELL MENNIE – TÖBB ÓRÁS VÁRAKOZÁST EREDMÉNYEZHET A HÁZIORVOSNÁL ÉS MINDEN SZAKRENDELÉSEN!

Hirdetés:

FIGYELEM! ERRE A VÁLTOZÁSRA KÉSZÜLJÖN HA ORVOSHOZ KELL MENNIE – MINDEN EDDIGINÉL DURVÁBB ADATGYŰJTÉS JÖN!

A kormányzati álláspont szerint a részletes kikérdezés azért fontos, hogy pontos képet lehessen alkotni a lakosság egészségügyi állapotáról.

Új rendszert vezetnek be, órákig várhatunk a háziorvosnál!
Változás a rendelőkben: hosszú várakozásra és alapos faggatásra kell készülni a háziorvosnál.

Nem szabadulunk majd könnyen a rendelőből. Jönnek az újfajta törzskartonok, ami miatt rengeteg kérdésre kell majd válaszolnunk a háziorvosnál. Sokkal többre, mint eddig!

A doktor érdeklődhet családi állapotunkról és iskolai végzettségünkről, de ami ennél is meglepőbb, hogy saját egészségi állapot szubjektív megítélésére is rákérdezhet. Az is kérdés lehet, hogy az orvoslátogatást követő 30 napban le akarjuk-e tenni a cigit, vagy hogy milyen gyakran eszünk mondjuk gyümölcsöt.

A faggatást a gyerekek se ússzák meg: várhatóan a házi gyerekorvosoknál is jócskán kibővül a kérdések repertoárja. A Pénzcentrum szerint a kérdőívek kitöltése komoly feladat, akár fél órába is beletelhet, mire az összes kérdésen átrágja magát a beteg és háziorvosa.

Mit szólnak az orvosok?

Ez azt jelenti, hogyha sokan vannak előttünk a rendelőben, akkor órákig várhatunk. De lapunknak nyilatkozott egy olyan orvos is, aki nem hajlandó megvárakoztatni betegeit.

Hirdetés:

Egy rendelési idő alatt 50-80 beteget látunk el. Erre egyszerűen nincs idő! 

– mondta az egyelőre szabályozatlan rendszerről egy háziorvos.

Ha minden beteg kikérdezésére fél órát szánok, ki fog gyógyítani?! Rendelési időben erre fizikailag nincs lehetőség, azon túl pedig hogy rendeljem oda a beteget?

A tervezet szerint az orvosoknak meghatározott számú törzskarton kitöltése után pluszpénz járna, ha viszont nem töltenek ki elég kartont, akkor a Pénzcentrum szerint bírságot is kaphatnak.

Miért van erre szükség?

Egészen személyes dolgokat is kérdezhet az orvos.

A Faktor ez Emberi Erőforrások Minisztériumánál érdeklődött az újításról. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság szerint a kormány célja az, hogy az emberek állapota javuljon, és egészségesebbek legyenek, a betegségek kiszűrésében pedig a háziorvosoknak van nagy szerepe. Ezért aztán a törzskartonok célja az, hogy a háziorvosok minél több lehetséges rizikófaktort kiderítsenek, és felmérjék az emberek szokásait.

Azt viszont még nem tudni, hogy ez a változás mikor lép életbe, de a törzskartonra vonatkozó szabályozást folyamatosan dolgozzák ki, már csak idő kérdése, hogy mikor jelentik be az indulási időpontot!

Forrás : http://faktor.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

Mindenkit figyelmeztet a Magyar Posta! Változott a csekkbefizetés! A sárga és a fehér csekkeket is é...
Fantasztikus hír! 2018. JANUÁRTÓL JÖN AZ ÚJ, KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJAZÁS! Vadonatúj nyugdíjkedvezmén...
VIGYÁZAT! HA BIZONYOS IDEIG NEM JELENIK MEG A HÁZIORVOSNÁL, AKKOR ELVESZÍTI AZ EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSÁT!...
VIGYÁZAT! ÉLETRE SZÓLÓ HÚSALLERGIÁT OKOZ ENNEK A ROVARNAK A CSÍPÉSE! HA MEGCSÍPI EGÉSZ ÉLETÉBEN ALLE...
EZEN LEDÖBBENTÜNK! HAMAROSAN VÉRVIZSGÁLATRA ÉS VIZELETVIZSGÁLARA KÖTELEZHETIK, AKI LAKÁSHITELT AKAR ...
MEGJÖTT AZ ELŐREJELZÉS! ILYEN IDŐ LESZ A HOSSZÚ HÉTVÉGÉN > NE TERVEZZ PROGRAMOT MIELŐTT EL NEM ...
DOLGOZÓK, MUNKAVÁLLALÓK FIGYELEM! EZT A 3 FŐSZABÁLYT MINDENKÉPPEN JEGYEZZÉTEK MEG, MERT KÖZEL 300 EZ...
MUNKAVÁLLALÓK, DOLGOZÓK FIGYELEM! TÁPPÉNZ TRÜKK, AMIT CSAK NAGYON KEVESEN ISMENEK - ÍGY RENDELKEZIK ...