FIGYELEM! MINDEN MOBILTELEFON ELŐFIZETŐT LEVÉLBEN FIGYELMEZTETNEK A NAPOKBAN!

Hirdetés:

Mégsem lesz korlátlan a külföldi telefonálás

Kevesebb mint tíz nap múlva megszűnik a roaming  magasabb díja, de érdemes odafigyelni, mert , ezután is csak itthon működik a csomagkedvezmények egy része.

a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság  azt közölte, hogy:

„belföldi árakon lehet a mobiltelefonunkról hívást kezdeményezni és fogadni, sms-t írni és internetezni”,

De Orosz Brigitta a szervezetnek  az osztályvezetője felhívta a fogyasztók figyelmét arra, hogy nem minden európai ország tagja az EU-nak és az EGT-nek, hangsúlyozta, hogy:

„Érdemes vigyázni a szomszédos Ukrajnával, sokan ingáznak oda és gyakori úti cél. Szerbia szintén nem tagja az Európai Uniónak, a nyugati államok közül pedig Svájcban nem a szabályozott díjakon roamingolhatunk.”

 

A roamingfelár  valóban megszűnik és  úgy telefonálhat bárki az unióban, mint itthon, de azért  fontos tudni, hogy vannak apró eltérések, ilyen lehet a a csomagkedvezmény. Az InfoRádió kérdésére azt  nyilatkozta:

a roamingdíj számításának alapja a más hálózatba irányuló belföldi hívások díja.

Ha van az előfizető csomagjában ilyen, eltérő hálózatra vonatkozó ár, azt számolja a szolgáltató, ha nincs ilyen, akkor a csomagban jelölt percdíjat.”

Hirdetés:

 

Más hálózatba irányuló,  tehát normál belföldi percdíjakon lehet hazatelefonálni, az alapszabály szerint abban az esetben, ha például  az unió valamely tagállamában nyaralunk. Abban az esetben is, ha egyik uniós államból másik uniós tagállamot hívunk, szintén .a belföldi percdíjat számlázzák. Ha valaki  itthonról telefonál külföldre, az természetesen  külföldi hívásnak számít,  így a számlán nem a belföldi árakat látja.

A Hatóság hangsúlyozta, hogy  az a fő szabály az adatforgalomnál is, hogy az unió más országaiban is a felár nélkül használhatja az előfizető a belföldi adatkeretet

Ha az ügyfélnek  korlátlan adatkerete van belföldön, akkor a  szolgáltató megszabhatja azt, hogy az adatkeret  külföldön mekkora legyen. Ugyanakkor igazodnia kell a  normál használathoz ennek az adatforgalmi korlátnak ,  mert nem szabad  előfordulnia annak, hogy méltánytalanul kicsi lesz például.

A szolgáltatónak értesítési kötelezettsége van ezekről, a  számlás előfizetőket a számlalevélben értesítik, míg a kártyásokat postán, e-mailben vagy akár  sms-ben is értesíthetik. Általában az sms a gyakoribb, az üzenetnek tartalmaznia kell a linket, amelyre kattintva az ügyfél  megtudhatja a részleteket. Természetesen meghatározza a jogszabály a számlalevélben küldött értesítés tartalmát is, és kiterjed arra, hogy a tájékoztatásnak nem csak arról kell szólnia, hogy változnak az általános szerződési feltételek, hanem arra is ki kell térnie  , hogy melyik változik ,  hogyan és mikortól.

 

Írta : admin

Hasonló cikkek >>>>>

ERRE NEM SZÁMÍTOTT SENKI >> HA ITT VAN CSALÁDI HÁZAD, AKKOR HAMAROSAN FIZETNI FOGSZ, V...
TÖBB EZER ISKOLÁSTÓL VESZIK EL A CSALÁDI PÓTLÉKOT ÉS TÖBB SZÁZ ÓVODÁSTÓL A NEVELÉSI ELLÁTÁST! ENNYI ...
HA EZENTÚL ÍGY FIZETED BE A VILLANYSZÁMLÁT, GÁZSZÁMLÁT, VÍZDÍJAT, AKKOR PÉNZT KAPSZ VISSZA! ÚJ LEHE...
A LAKOSSÁG SEGÍTSÉGÉT KÉRIK! AZ ABLAKOKBAN FAGYOSKODNAK AZ ITT RAGADT KISFECSKÉK, AKIK MÉG NEM ERŐSE...
FŐGÁZ ÜGYFELEK FIGYELEM! 3 SZÁMLA LESZ A KÖVETKEZŐ BORÍTÉKBAN, AMIT KAP!! FONTOS KÖZLEMÉNY TETT KÖZZ...
ERRE FIGYELJEN! JELENTŐS VÁLTOZÁS JÖN A BETEGEK ÉLETÉBEN! EZEKRE AZ IRATOKRA EZENTÚL MINDEKÉPPEN SZÜ...
FIGYELEM! ARRA KÉRIK HA ILYET LÁT A SZOMSZÁDJÁBAN, AKKOR KÉRJÜK, HOGY JELENTSE! A SAJÁT ÉS GYERMEKE...
SEGÍTSÉGET KAPNAK A 45 ÉV FELETTIEK - VÉGRE OLYAN TÁMOGATÁS JÖN, AMI SZÁZEZREKEN SEGÍT, MÉGHOZZÁ GY...