FIGYELEM! MINDEN MOBILTELEFON ELŐFIZETŐT LEVÉLBEN FIGYELMEZTETNEK A NAPOKBAN!

Hirdetés:

Mégsem lesz korlátlan a külföldi telefonálás

Kevesebb mint tíz nap múlva megszűnik a roaming  magasabb díja, de érdemes odafigyelni, mert , ezután is csak itthon működik a csomagkedvezmények egy része.

a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság  azt közölte, hogy:

„belföldi árakon lehet a mobiltelefonunkról hívást kezdeményezni és fogadni, sms-t írni és internetezni”,

De Orosz Brigitta a szervezetnek  az osztályvezetője felhívta a fogyasztók figyelmét arra, hogy nem minden európai ország tagja az EU-nak és az EGT-nek, hangsúlyozta, hogy:

„Érdemes vigyázni a szomszédos Ukrajnával, sokan ingáznak oda és gyakori úti cél. Szerbia szintén nem tagja az Európai Uniónak, a nyugati államok közül pedig Svájcban nem a szabályozott díjakon roamingolhatunk.”

 

A roamingfelár  valóban megszűnik és  úgy telefonálhat bárki az unióban, mint itthon, de azért  fontos tudni, hogy vannak apró eltérések, ilyen lehet a a csomagkedvezmény. Az InfoRádió kérdésére azt  nyilatkozta:

a roamingdíj számításának alapja a más hálózatba irányuló belföldi hívások díja.

Ha van az előfizető csomagjában ilyen, eltérő hálózatra vonatkozó ár, azt számolja a szolgáltató, ha nincs ilyen, akkor a csomagban jelölt percdíjat.”

Hirdetés:

 

Más hálózatba irányuló,  tehát normál belföldi percdíjakon lehet hazatelefonálni, az alapszabály szerint abban az esetben, ha például  az unió valamely tagállamában nyaralunk. Abban az esetben is, ha egyik uniós államból másik uniós tagállamot hívunk, szintén .a belföldi percdíjat számlázzák. Ha valaki  itthonról telefonál külföldre, az természetesen  külföldi hívásnak számít,  így a számlán nem a belföldi árakat látja.

A Hatóság hangsúlyozta, hogy  az a fő szabály az adatforgalomnál is, hogy az unió más országaiban is a felár nélkül használhatja az előfizető a belföldi adatkeretet

Ha az ügyfélnek  korlátlan adatkerete van belföldön, akkor a  szolgáltató megszabhatja azt, hogy az adatkeret  külföldön mekkora legyen. Ugyanakkor igazodnia kell a  normál használathoz ennek az adatforgalmi korlátnak ,  mert nem szabad  előfordulnia annak, hogy méltánytalanul kicsi lesz például.

A szolgáltatónak értesítési kötelezettsége van ezekről, a  számlás előfizetőket a számlalevélben értesítik, míg a kártyásokat postán, e-mailben vagy akár  sms-ben is értesíthetik. Általában az sms a gyakoribb, az üzenetnek tartalmaznia kell a linket, amelyre kattintva az ügyfél  megtudhatja a részleteket. Természetesen meghatározza a jogszabály a számlalevélben küldött értesítés tartalmát is, és kiterjed arra, hogy a tájékoztatásnak nem csak arról kell szólnia, hogy változnak az általános szerződési feltételek, hanem arra is ki kell térnie  , hogy melyik változik ,  hogyan és mikortól.

 

Írta : admin

Hasonló cikkek >>>>>

Pályázatfigyelő 14 órája · HA AZT HITTED MA HŐSÉG VOLT, AKKOR NÉZD MEG MI VÁR HOLNAP! KIADTÁK A VÖR...
ENNEK A HÍRNEK MINDEN VODAFONE ÜGYFÉL NAGYON FOG ÖRÜLNI >>SŐT, AKI NEM VODÁS, LEHET, HOGY MOST...
SZÜLŐK FIGYELEM! HA STRANDOLÁS, FÜRDŐZÉS UTÁN ÓRÁKKAL KÉSŐBB EZT TAPASZTALJA SAJÁT MAGÁN VAGY A GY...
FIGYELEM! ITT KOPOGTATNAK A HÉTEN A NAVOSOK - KÖZZÉTETTÉK, HOGY HOVÁ MENNEK A HÉTEN NAV ELLENŐRÖK! T...
FŐGÁZ ÜGYFELEK FIGYELEK! DURVA LEÁLLÁS JÖHET! SZÁZEZREKET FOG HÁTRÁNYOSAN ÉRINTENI! ITT VANNAK A LE...
ÍGY LESZ ÖREGSÉGI NYUGDÍJ A ROKKANT ELLÁTÁSBÓL! - VAN TENNIVALÓ! VIGYÁZAT! CSAK AKKOR LESZ JOGOSULT ...
HAVI 25 EZER FORINT KÉSZPÉNZ TÁMOGATÁS MOZGÁSSZERVI, LÁTÁSI, HALLÁSI, ÉRTELMI FOGYATÉKKAL ÉLŐKNEK, B...
NYAKUNKON A HAVAZÁS! MÁR ESIK IS! FRISS HÓ ESETT OKTÓBER 23-ÁN! MUTATJUK A RÉSZLETEKET!