FONTOS! TÖBB EZER MAGYAR HÁZTARTÁSNAK JÁR VISSZA PÉNZ MERT TÚLSZÁMLÁZTÁK A CSEKKEKET! UTALÁSSAL KAPJÁK MEG A VISSZAJÁRÓ ÖSSZEGET! ITT TÁJÉKOZÓDHAT A RÉSZLETEKRŐL >>>

Hirdetés:

FONTOS! TÖBB EZER MAGYAR HÁZTARTÁS KAP VISSZA PÉNZT MERT TÚLSZÁMLÁZTÁK A CSEKKEKET!

Jogszabálysértő díjak alkalmazása miatt 2017. első felében összesen több mint 274 millió forintot kellett visszautalniuk a szemétszállító cégeknek a fogyasztók számára.

Folyamatosan ellenőrzi a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) díjfelügyeleti eljárás keretében a szemétszállítással foglalkozó cégek díjszabási gyakorlatának jogszerűségét. A települési hulladékgyűjtést végző szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegű számlákat állítanak ki a szolgáltatást igénybe vevő önkormányzatok, intézmények vagy ingatlantulajdonosok részére – tájékoztatott MEKH.

Közölték, a jogszerűtlen díjszabást alkalmazó cégeket a MEKH határozatban szólítja fel arra, hogy a jogszabálysértő díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét térítsék vissza az arra jogosultaknak, a visszafizetés tényét pedig megadott határidőn belül igazolják a hivatal felé.

Hirdetés:

Az idei év első felében a MEKH felügyeleti eljárásainak eredményeként az érintett cégek összesen 274 699 475 forintot fizettek vissza a fogyasztóknak. A díjfelügyeleti eljárásokról szóló határozatok a MEKH honlapján érhetők el.

Forrás : hirado.hu

Idén az első fél évben több mint 274 milliárd forintot fizettek vissza a szemétszállító cégek a fogyasztóknak jogszabálysértő díjak alkalmazása miatt, a szolgáltatást végző vállalkozások díjszabását a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) díjfelügyeleti eljárás keretében továbbra is folyamatosan ellenőrzi.

A MEKH pénteki közleménye hangsúlyozza, hogy a települési hulladékgyűjtést végző szolgáltatók jogszabálysértést követnek el, ha a megengedettnél nagyobb összegű számlát állítanak ki a szolgáltatás igénylőinek. A jogszerűtlen díjszabást alkalmazó cégeket a hivatal határozatban szólítja fel, hogy a jogszabálysértő díjból származó többletbevételeik jegybanki alapkamattal növelt összegét fizessék vissza – írták.

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

SZÁMÍTÓGÉPEZŐK FIGYELEM! EZT CSINÁLJA MEG MOST ÉS BIZTONSÁGBAN TUDHATJA SZÁMÍTÓGÉPÉT, FOTÓIT, MENTET...
KIEMELT KÖZLEMÉNYT ADTAK KI! ÉRINTI A VIZET, ÁRAMOT, GÁZT, TÁVHŐT! ÖN IS TÁJÉKOZÓDJON, MERT HA ÉRIN...
FIGYELEM! MINDEN MOBILTELEFON ELŐFIZETŐT LEVÉLBEN FIGYELMEZTETNEK A NAPOKBAN!
Nagymamák, nagypapák figyelem! Nyaraljon idén az unokájával - pénzt ad rá az állam! Mutatjuk hol jel...
DRASZTIKUS VÁLTOZÁS JÖN AZ IDŐJÁRÁSBAN A HÉTÉVÉGÉN! BIZTOSAN NEM EZT VÁRTAD! ITT AZ ELŐREJELZÉS A KÖ...
FONTOS! 650 EZER MAGYAR KAP OKTÓBERBEN FONTOS LEVELET! VEGYE ÁT MINDENKÉPPEN, MERT LEHET, HOGY ÖNNEK...
TÖMEGKÖZLEKEDŐK FIGYELEM! AZ ÜLÉSEKBE SZÚRT FOGPISZKÁLÓKKAL VESZÉLYEZTETTE EGY FÉRFI A BUSZ UTASAIT!...
AZONNALI KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM JÖHET NAGYON NAGYON SOKÁIG! DEVIZAHITELESEK, LAKÁSHITELESEK SZÁZEZ...