HA KAZÁNJA VAN, GÁZZAL FŰT, AKKOR ERRE MÁR MOST TEGYEN FÉLRE! SZÁZEZREKET KELL ÖSSZESPÓROLNIA AZ ÚJ KAZÁNTÖRVÉNY MIATT! HA MÉG NEM TUD RÓLA, AKKOR SÜRGŐSEN TÁJÉKOZÓDJON! ITT VANNAK A TUDNIVALÓK >>>

Hirdetés:

GÁZZAL FŰTŐK, KAZÁNOSOK FIGYELEM! ÚJ GÁZ- ÉS KAZÁNTÖRVÉNY JÖN! 2018-TÓL SOKAKNAK KELL KAZÁNT CSERÉLNI!!! 2,8 MILLIÓ EMBERT ÉRINT! RÉSZLETEK ITT >>>

NEMCSAK HAGYOMÁNYOS, DE GÁZOS IS VAGY? KEZDHETSZ AGGÓDNI! – MINDEN, AMIT A KAZÁNOKRÓL TUDNI KELL


2016. július 1-jétől az ingatlanokban már kizárólag csak kondenzációs kazánok szerelhetők fel. Ami nem kis megterhelést jelent azoknak, akiknek be kell ruházni erre a készülékre.. Azok is akik gázzal fűtenek, és hagyományos kazánnal rendelkezők is gyűjtögethetnek, mert bizony nem örökéletűek a kazánok.

Miért pont kondenzációs kazánt kell beüzemelni, ha akarjuk, ha nem?
. A kondenzációs gázkazán sokkal magasabb hatásfokkal üzemel, mert az égéstermékben lévő rejtett hőt is hasznosítja a füstgázban lévő vízgőz lecsapatásával, azaz kondenzálásával. Ennek köszönhetően a szabadba alig távozik felesleges energia. Ez természetesen minden felhasználónak remek hír, mert kevesebb gázt kell elhasználni a fűtéshez, a mérések is azt bizonyítják, hogy 20-35 százalékkal kevesebb, mint amennyit használnak a hagyományos gázkészülékek.

A fűtőérték jelöli a tüzelőanyagok hatékonyságát : az adott egységnyi tüzelőanyagnak mennyi az érzékelhető hőtartalma. Az összes hőtartalmat fejezi ki égéshő . A földgáz égéshője 11 százalékkal nagyobb, mint a fűtőértéke, és erre az elvre alapozták ezeket a kazánokat, mert hasznosítják az égés során keletkező vízgőzből felszabaduló hőt is . Ha ideális körülmények között üzemelnek, akkor meghaladja a 100 százalékot is hatásfokuk. Mivel a való világban nem létezik ideális körülmény, csak a hatásvadász reklámokban hangzik jól ez a teljesítmény.

Hirdetés:

Nem csak az a baj, hogy jóval drágábbak a kondenzációs készülékek, hanem át kell alakítani hozzájuk az egész fűtési rendszert, mindenhol, ahol ilyet szerelnek be. A kondenzációs kazánban savas kémhatású kondenzvíz keletkezik, és ezt el kell vezetni valamilyen módon. A másik gond, , hogy nem alkalmas kondenzációs gázkazán üzemeltetésére a hagyományos gázkazánok régi bélelt kéménye, ezért át kell alakítani azokat, jön a szakember, ha találunk, és jó pénzért megcsinálja az új kéményt, amely kivezeti a füstgázokat a szabadba, és elvezeti a kondenzvizet.

Az biztos, hogy szükség van gáztervre, melynek 50-60 ezer forint a díja. Ha találtunk olyan szakembert, aki megírja a tervet (10-15 napot érdemes rá számolni), akkor jöhet 12.000 forinttól a felülvizsgálat a kéményseprőktől, azután következik a kéménybélelés, átalakítás,ennek métere kb.10.000 forinttól kezdődik. Ha ezzel kész vagyunk, , jöhet a kazán maga, amelynek ára nagyságrendileg 200.000-2.000.000 között van, ehhez számolhatjuk nyugodtan a felszerelés munkadíját 25-50.000 forint. A beüzemeléshez szakszerviz kell, ennek díja , 15-40.000 forint körüli összeg lehet. Na itt nincs vége, szükség van egy EPH (egyen potenciálra hozás) jegyzőkönyvre is, ez már 12-20.000 forint körüli potom áron megúszható. Ez kötelező elem bármilyen új és régi gáz bekötésénél, üzembe helyezésnél, érintésvédelem szempontból.-írja a https://wmn.hu.

Ne örüljenek, mert nem járnak sokkal jobban a kik társasházban lakók sem, bár nyertek egy kis időt. Ha 10 kW-os vagy az alatti fűtőkészülékekre és a 30 kW névleges teljesítményű vagy az alatti kombi kazánokat használnak, amelyek gyűjtőkéményhez csatlakoznak , 2018-tól nekik is lépniük kell , derült ki a hvg.hu cikkéből.
Előbb- utóbb cserére szorul a Magyarországon lévő 2,6 millió kazán, jó esetben, egy azonos típusból még az alkatrészeket ki lehet szerelni, de ezek is csak ideig-óráig nyújtanak megoldást., de ha talál az ember egy jó szerelőt, akkor kapaszkodjon bele, el ne engedje, mert itthon már egyre kevesebb van belőlük.

Admin

Hirdetés:

Hasonló cikkek >>>>>

SZUPER ÚJÍTÁS JÖN A MÁV-NÁL, A VONATOZÁSBAN, DE NEM MINDENKI ÖRÜLHET NEKI!
SZÜLŐK FIGYELEM! GYERMEKENKÉNT 127 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS! BÁRMIKOR FELVEHETI A PÉNZT! MIDENKINEK J...
FIGYELEM - HA EZ AZ ÖN GÉPÉN IS RAJTA VAN, AZONNAL TÁVOLÍTSA EL! - KRITIKUS HIBÁT FEDEZTEK FEL!
SZINTE SENKI NEM TUD RÓLA, DE EZEKBEN A FOGORVOSI RENDELŐKBEN TELJESEN INGYENES FOGORVOSI ELLÁTÁS J...
ELŐFIZETŐK FIGYELEM! PÁR ÓRÁN BELÜL, ÖNNÉL IS LEKAPCSOLHATJÁK AZ INTERNETET! SZEPTEMBER 1-TŐL ÚJ SZA...
VIGYÁZAT! FÁJNI FOG AZ ŐSZ A CSALÁDI HÁZAKBAN, KERTES HÁZAKBAN ÉLŐKNEK! GIGABÍRSÁGOKAT OSZTOGATNAK I...
AUTÓSOK FIGYELEM! ENNEK BEDŐLNEK A SOFŐRÖK ÉS RENGETEG BALESETET OKOZ! LEGYEN NAGYON RÉSEN ÉS ÖN NE ...
ITT MOST ELLENŐRIZHETED, HOGY ÁTVER-E A SZOLGÁLTAT! MAGYAR OLDAL, MAGYAR SZOLGÁLTATÓKKAL! ÉRDEMES E...