HATALMAS UGRÁS JÖN A MAGYAR FIZETÉSEKNÉL, MUNKABÉREKNÉL ÉS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL! OLYAN BEJELNTÉST TETT AZ MNB, AMINEK MINDEN FIZETÉSBŐL ÉS CSALÁDI PÓTLÉKBÓL ÉLŐ MAGYAR ÖRÜLNI FOG!

Hirdetés:

Terv szerint halad az azonnali fizetési rendszer kialakítására indított országos projekt, a Giro Zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a rendszer létesítését koordináló projektirányító bizottság ülését követően szerdán az MTI-vel.A bizottság tagjai közé tartoznak a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Magyar Államkincstár, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Giro Zrt. vezető tisztségviselői. A szeptemberi ülésen a tagok áttekintették a projekt munkafolyamatait és megállapították, hogy minden az eredeti ütemezés szerint halad. A tájékoztatás szerint a zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása, ezzel párhuzamosan pedig folyamatban van a rendszer alapszolgáltatásainak működését leíró technikai és üzleti szabályok véglegesítése. A jogszabály-módosítási javaslat elkészült, és megkezdődött róla a konzultáció. Szintén megkezdődött a központi rendszerhez kapcsolható kiegészítő szolgáltatások átjárhatóságának és az azonnali fizetés széleskörű felhasználhatóságának megteremtését támogató munka a piaci szereplők széleskörű részvételével.

Hirdetés:

A közlemény emlékeztet: az azonnali fizetési rendszer indulására 2019. július 1-ig minden szereplőnek fel kell készülnie. Ettől kezdve az év minden napján, 24 órában, legfeljebb 5 másodperc alatt lehet majd átutalásokat teljesíteni úgy, hogy lehetőség lesz a hosszú számlaszámok helyett a kedvezményezett más azonosítóját – például mobiltelefonszám, e-mail cím – megadni. A fejlesztés eredményeképpen a jegybank arra számít, hogy jóval szélesebb körben és új technikai megoldások használatával lehet majd elektronikusan fizetni, így például nagy lendület kaphat a mobilfizetések elterjedése.

Hasonló cikkek >>>>>

TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁS! JANUÁRTÓL MINDEN 18 ÉV FELETI MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRNAK BE KELL FIZETNIE EZT A KÖZEL 8...
FIGYELEM! EZT A NYOMTATVÁNYT KELL KITÖLTENI A FŰTÉSSZEZON KEZDETE ELŐTT! MILLIÓKAT ÉRINTHET! SIESSE...
LEGYETEK ÓVATOSAK! EGYRE GYORSABBAN TERJED A KÓRSÁG! HA ILYEN FOLTOT FEDEZEL FEL MAGADON AZONNAL E...
ÁLOMPÉNZT KAPHATNAK A NYUGDÍJASOK >> HATSZOROSAN FEJELHETIK MEG A TAVALYI 10 EZER FORINTOS NYU...
GÁZZAL FŰTŐK FIGYELEM! ORSZÁGOS KÖZLEMÉNY MINDEN GÁZZAL FŰTŐNEK! 2 MILLIÓ ÉRINTETT! HA EZT TAPASZTAL...
AUTÓSOK FIGYELEM! EBBEN A 7 ESETBEN NEM KELL BIZTONSÁGI ÖVET HASZNÁLNI AZ AUTÓBA!N EGÉSZEN BIZTOSAN...
NAGYOT VÁLTOZIK AZ ÉLET MÁTÓL! EZEK A VÁLTOZÁSOK LÉPTEK ÉLETBE OKTÓBER 1-TŐL >>> A PÉNZÜGY...
3 MILLIÓ FORINT FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁSRA, RENOVÁLÁSRA, SZANITER CSERÉRE, CSEMPÉRE, BURKOLATRA, ÚJ FŰTÉ...