HATALMAS UGRÁS JÖN A MAGYAR FIZETÉSEKNÉL, MUNKABÉREKNÉL ÉS A CSALÁDI PÓTLÉKNÁL! OLYAN BEJELNTÉST TETT AZ MNB, AMINEK MINDEN FIZETÉSBŐL ÉS CSALÁDI PÓTLÉKBÓL ÉLŐ MAGYAR ÖRÜLNI FOG!

Hirdetés:

Terv szerint halad az azonnali fizetési rendszer kialakítására indított országos projekt, a Giro Zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a rendszer létesítését koordináló projektirányító bizottság ülését követően szerdán az MTI-vel.A bizottság tagjai közé tartoznak a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Magyar Államkincstár, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Giro Zrt. vezető tisztségviselői. A szeptemberi ülésen a tagok áttekintették a projekt munkafolyamatait és megállapították, hogy minden az eredeti ütemezés szerint halad. A tájékoztatás szerint a zrt.-ben elkezdődött a központi rendszer létrehozása, ezzel párhuzamosan pedig folyamatban van a rendszer alapszolgáltatásainak működését leíró technikai és üzleti szabályok véglegesítése. A jogszabály-módosítási javaslat elkészült, és megkezdődött róla a konzultáció. Szintén megkezdődött a központi rendszerhez kapcsolható kiegészítő szolgáltatások átjárhatóságának és az azonnali fizetés széleskörű felhasználhatóságának megteremtését támogató munka a piaci szereplők széleskörű részvételével.

Hirdetés:

A közlemény emlékeztet: az azonnali fizetési rendszer indulására 2019. július 1-ig minden szereplőnek fel kell készülnie. Ettől kezdve az év minden napján, 24 órában, legfeljebb 5 másodperc alatt lehet majd átutalásokat teljesíteni úgy, hogy lehetőség lesz a hosszú számlaszámok helyett a kedvezményezett más azonosítóját – például mobiltelefonszám, e-mail cím – megadni. A fejlesztés eredményeképpen a jegybank arra számít, hogy jóval szélesebb körben és új technikai megoldások használatával lehet majd elektronikusan fizetni, így például nagy lendület kaphat a mobilfizetések elterjedése.

Hasonló cikkek >>>>>

DOLGOZÓK FIGYELEM! HAVI 32 EZER FORINT PLUSZ PÉNZ JÁR NEKTEK HA NEM OTT LAKTOK, AHOL A MUNKAHELYETE...
FIGYELEM! ÖN IS JOGOSULT LEHET INGYENES PLASZTIKAI MŰTÉTRE, SZÉPÉSZETI BEVATKOZÁSRA!SZÉPÉSZETI ÉS PL...
VISSZAMENŐLEGES NYUGDÍJEMELÉS EGYÖSSZEGBEN! MINDEN MAGYAR NYUGDÍJAS MEG FOGJA KAPNI! - AKÁR MÁR JÚLI...
HA BÁRMILYEN FŰTŐ – VAGY GÁZKÉSZÜLÉKE VAN EZT FELTÉTLENÜL VÉSSE AZ ESZÉBE!
Figyelemfelhívás! Több százezer magyart érint! Ha ilyen szöveggel próbálkoznak legyen nagyon óvatos!...
CSALÁDOK FIGYELEM! 6 FÉLE, AKÁR TÖBB MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁS új ÉS HAZSNÁLT LAKÁS VÁSÁRLÁSHOZ! SOK...
EZZEL A BEJELENTÉSSEL JÓL JÁR MINDEN MAGYAR NYUGDÍJAS! A LEGTÖBBEN MÉG NEM TUDNAK RÓLA, PEDIG EZ NAG...
7 MEGYÉRE ADTAK KI FIGYLEMEZTETÉST HOLNAPRA! ELÁLL AZ ESŐ, MÁS JÖN HELYETTE! ITTA FIGYELMEZTETÉS AZ...