HÖLGYEK FIGYELEM! 300 EZER FORINTOS NETTÓ FIZETÉSSEL, INGYEN SZÁLLÁSSAL ÉS ÉTKEZÉSSEK KERESNEK HÁZVEZETŐNŐT! IGAZÁN JÓ LEHETŐSÉG A PÉNZKERESÉSRE! MUTATJUK A RÉSZLETEKET >>>

Hirdetés:

HÖLGYEK FIGYELE! 300 EZER FORINTOS NETTÓ FIZETÉSSEL, INGYEN SZÁLLÁSSAL ÉS ÉTKEZÉSSEK KERESNEK HÁZVEZETŐNŐT! IGAZÁN JÓ LEHETŐSÉG A PÉNZKERESÉSRE! MUTATJUK A RÉSZLETEKET >>>

300 ezres fizetés, ingyenes szállás és étkezés: házvezetőnőt keresnek!
Házvezetőnőt keres egy háromgyermekes család, aki arra számíthat, hogy nem nagyon lesznek kiadásai, ezer eurós fizetést adnak neki, viszont Svédországba kell költöznie ezért a lehetőségért.
Az interneten számtalan jónak ígérkező külföldi álláslehetőséget talál az ember. A Pénzcentrum egy kicsit böngészett az álláshirdetések között a facebookon, aholtalált pár érdekes lehetőséget.

A következőképpen néz ki a hirdetés szövege:

Házvezetőt keresek 3 gyerekes család mellé. A “gyerekek ” 18,17, és 9 évesek. A család Svédországban él, így olyan jelentkezőt keresek, aki ki tud költözni hozzájuk, szereti a gyerekeket, tud főzni ugyanis többek között ez is lenne a feladata. Emellett a házkörüli teendőket kellene elvégezni: takarítás, mosás. Külön szoba, teljes ellátás biztosított a jövőbeli családtagnak. Előnyt jelent az angol nyelvtudás és a jogosítvány. A fizetés 1000 euró/ hó.”
Tulajdonképpen nincs semmilyen fenntartási költsége a házvezetőnőnek, mindent áll a család, és emellett még ezer eurós, jelen árfolyamon 309 ezer forintos fizetést is ad.

Ez egy igencsak jól hangzó, reális ajánlat, ehhez hasonlót hamar lehet találni a neten, mert egyre több az olyan külföldi álláshirdetés, amelyhez nincs szükség különösebb speciális tudásra, iskolai végzettségre, mégis kimagasló fizetést kaphat. -írja aPénzcentrum.

Nagyon sok fiatal, a kétezres évek elején .élt a népszerű külföldi lehetőséggel és elmentek családokhoz dolgozni bébiszitterként. Napjainkban már valamivel kevesebb az ilyen hirdetés, és igencsak romlott a presztizse ennek az állásnak, a sok rossz tapasztalat miatt. Az is közrejátszik most ehhez, hogy régebben sokkal nehezebb volt önerővel külföldre jutni, és pláné ott jó állást találni.

A legtöbben alulról indulnak.
Sokaknak jó ugródeszkát jelent a külföldön munkát vállaló magyarok körében ha takarítóként, vagy szobalányként helyezkedik el. Ez a munkakör sem igényel képzettséget, sőt nagy nyelvtudás sem kell hozzá, és nem nehéz megszerezni egy ilyen állást. Nem beszélve arról, hogy külföldön ugyanezért a munkáért, az itthoni bér többszörösét kapják, nem beszélve arról, ha valaki ügyes , akkor nagyon hamar lehetősége nyílik az előrelépésre. Egy Nagy-Britanniában dolgozó magyar mesélt a lapnak arról, hogy miként indult a külföldi pályafutása.

Soha nem gondoltam, hogy hotelban fogok dolgozni”.
A 25 éves Cintia, négy éve él Nagy-Britanniában. Úgy döntött, hogy az érettségi után külföldön próbál szerencsét. Először Hollandiában dolgozott 2 évet takarítónőként, itt nagyon jól megtanulta az angol nyelvet. “Nem szerettem Hollandiát, gondoltam kipróbálom Londont. “Kijöttem és másnap már dolgoztam”- mesélte a lapnak, az önéletrajzával egy ügynökséghez ment be, majd rövid elbeszélgetés után már meg is kapta a címét annak a hotelnak, ahol másnap kezdhetett. Jelenleg már feljebb lépett, ugyanis egy kis hotelben ő koordinálja és felügyeli a szobalányok munkáját, és elmondása szerint van még további előrelépési lehetősége, nagyon sokat dolgozik, de érdemes, mert megbecsülik a munkáját.

György is hasonlóképpen jutott munkához, neki könnyebb volt az indulésnál, mert nagyon jó angol és német nyelvtudással rendelkezett, kezdetként egy hamburgi fagyizóban dolgozott néhány hónapot. Egy fórumon meglátott egy hirdetést, hogy London belvárosába lakótársat keresnek, azonnal lecsapott a lehetőségre. Nagyon gyorsan kellett munkát találnia, mivel 320 font volt a szállás havonta. Kinyomtatta az önéletrajzát, majd egy séta keretében beadta azt az összes hotelba, hostelba, és láss csodát, már a második napon megcsörrent a telefonja: felvették recepciósnak a lakásától pár perc sétára található butikhotelba recepciósnak.
Nettó 1100 fontot kerestem, gyakorolhattam a nyelvet, de félév bőven elég volt”
Felmondott, mert talált Norvégiában egy jobb álláslehetőséget.

Hirdetés:

Álommunka, luxusfizetés.
Sokan döntenek akkor is a külföldi munka mellett,ha itthon jó állásuk és jó fizetésük van. Pár hete mesélt a Pénzcentrumnak egy 30 éves magyar nő, aki havi 700 ezret keres a svédországi álommunkájával. Párjával együtt jól kerestek itthon is, de úgy érezték, hogy Magyarországon nem tudnak egyről a kettőre lépni. Ági és férje ezért úgy határoztak, hogy külföldön próbálnak szerencsét. Mivel Svédországra esett a választásuk, ezért már itthon elkezdték a svéd nyelvet tanulni és egy éven át nagyon odafigyeltek a kiadásaikra, spóroltak azért, hogy minél több pénzt tudjanak megtakarítani. 2013 elején költöztek ki.
Hiába tanultunk otthon svédül, az igazából nem sokat ért.

– mesélte Ági a lapnak, munkát találni sem volt annyira egyszerű, az igaz, hogy itthon . marketing és logisztikai területen dolgozott, de ebben kint esélye sem volt elhelyezkedni a minimális svéd és jó angoltudással. Stockholmban alkalmazták au pairként, és egy éven át vigyázott ott a gyerekekre.
„Elég sok mindennel foglalkoztam: voltam felszolgáló, dolgoztam asszisztensként egy irodában, aztán egy kutyasétáltató cégnél helyezkedtem el részmunkaidőben”

Itt a főnöke közölte egy napon, hogy kapott egy sokkal jobb munkalehetőséget, ezért , ha úgy gondolja, akkor Ági átveheti a klienseit. Meg is történt, Ági céget alapított, és ma már a kutyasétáltatásból keresi a kenyerét.. Svédország legnagyobb negatívuma az albérlet, meséli Ági, rettenetesen drága a lakhatás, ráadásul az a nagy buktatója, hogy nem lehet előre tervezni, mert mindig attól kell rettegniük a bérlőknek, hogy vajon még meddig maradhatnak az adott helyen, és vajon milyen tervei vannak a tulajdonosnak az ingatlannal kapcsolatosan. Ők pont ezért vásároltak hitel felvételével egy kis lakást, így az a pénz, amit albérleti díjra költenének havonta,, az most már , a törlesztő részletbe megy. 8-10 ezer koronát , azaz 260-320 ezer forintnak megfelelő koronát fizetnek havonta átlagosan, ez az összeg tartalmazza: a rezsit, a havi törlesztő részletet, a parkolóhelyet és az internet előfizetést is.

Nem minden az, aminek látszik.
Nagyon fontos óvatosnak lenni a külföldi mert szép számban hallunk rémtörténeteket is a sok sikertörténet mellett. Azt ajánlja a szakértő, hogy fontos minden esetben az állásinterjún arról tájékozódni, hogy milyen juttatási csomagot kínálnak, hogyan alakul a bérezés, ha például bruttó összeget adnak meg, akkor fontos tudni, hogy az adott országban milyen az adózási rendszer, és azt is kell ismerni, hogy mennyiből lehet megélni az adott városban. Nagyon figyeljenek arra az álláskeresők, hogy benne kell lennie pontosan a feladatoknak és az elvárásoknak is már az álláshirdetés szövegében. Érdemes tájékozódni a hirdető cégről is, és fontos alaposan megnézni honlapját. Soha, semmilyen körülmények között ne induljon el senki biztosítás nélkül, és abban az esetben, ha kint valamilyen probléma adódik, akkor azonnal a nagykövetséghez lehet fordulni.

Még mindig tömeges az elvándorlás.
A KSH legfrissebb adatai szerint tavaly 29 400 magyar állampolgár ment külföldre dolgozni, ennyien jelentették be. Tavaly viszont 10 százalékkal kevesebben távoztak, mint 2015-ben, emellett még hazatért 17 ezer magyar . Elsősorban fiatalok a kiköltözők, a 45 százalékuk 30 éves alatti, míg 75%-uk kora nem éri el a 40 évet. Az is alátámasztja a tényt, hogy továbbra is magyarok százezrei dolgoznak külföldön, hogy tavaly az egy évnél rövidebb ideje külföldön lakók összesen 3 milliárd eurót utaltak haza

írja a penzcentrum.hu

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

HA ÖN IS GÁZZAL FŰT, AKKOR EZ A VÁLTOZÁS ÖNNEK IS SOK PÉNZÉBE FOG KERÜLNI! TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁS JÖN!
Komoly változás jön a kórházakban! DRÁGA LESZ A BETEGEKNEK! 1 nap után hazaküldik a legtöbb műtött b...
EZT A KORMÁNYRENDELETET MINÉL, ELŐBB NYOMTASSA KI, MERT HA ÖN IS RAJTA VAN EZEN A LISTÁN , AKKOR TÖB...
FONTOS! BÜNTETÉS VÁR A LAKÁSTULAJDONOSKRA ÉS MÉG NEM IS TUDNAK RÓLA! AKI A JÓZAN SZÉT HASZNÁLJA, A...
15, MILLIÓ FORINTOS ÁLLAMI TÁMOGATÁS - EZ TÉNYLEG INGYEN PÉNZ! GYAKORLATILAG BÁRKI MEGKAPHATJA, DE ...
80-150 EZER FORINT INGYENPÉNZ! MÁR CSAK NÉHÁNY NAPIG IGÉNYELHETI! BÁRMIRE FELHASZNÁLHATJA, AMIRE CSA...
FIGYELEM! EGYRE DURVÁBB TÜNETETEKKEL ÉS EGYRE TÖBB EMEBERNÉL JELENTKEZIK EZ A BETETGSÉG! NOVEMBER JE...
ADÓSOK, TARTOZÓK FIGYELEM! HA ÉLTEK EZZEL A LEHETŐSÉGGEL JÖVŐRE A TARTOZÁSOTOK JELENTŐS RÉSZÉT ELGEN...