INGYENES HIGIÉNÉS ÉS ÉLEMISZERCSOMAGOT OSZTANAK NYUGDÍJASOKNAK, IDŐSEKNEK, MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKNEK ÉS CSALÁDOKNAK! ITT VANNAK RÉSZLETEK >>

Hirdetés:

INGYENES HIGIÉNÉS ÉS ÉLEMISZERCSOMAGOT OSZTANAK NYUGDÍJASOKNAK, IDŐSEKNEK, MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKNEK ÉS CSALÁDOKNAK! ITT VANNAK RÉSZLETEK >>

Nem szűkítik, hanem bővítik az ételosztások lehetőségét – emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hétfőn több sajtóhír jelent meg, a Liberálisok közleményben írtak arról, hogy a “kormány megtiltaná a civileknek az ételosztást”.

Az Emmi keddi közleményében tévesnek nevezte a sajtóértesüléseket, amelyek szerint rendelettel szigorítanák az ételosztások jogi szabályozását. Ezzel szemben – mint kiemelték – “korábban nem látott mértékű”, 34 milliárd forintos új forrás áll rendelkezésre a rászorulókat támogató programban, hogy hajléktalanok, idősek, megváltozott munkaképességűek és nehéz helyzetű kisgyermekes családosok kapjanak ételcsomagokat.

Hirdetés:

Felidézték, hogy 2016-ban a népkonyhákon naponta átlagosan több mint 85 ezer adag ételt osztottak ki. Hozzátették továbbá, hogy a tavaly decemberben kezdődött, 4 milliárd forint összegű, a hajléktalanok meleg ételhez jutását segítő projekt keretében négy éven át négyezer hajléktalan ember kap egy tál meleg ételt hétköznaponként. Ezen felül a hajléktalanok az országban összesen már 86 helyen biztosított népkonyhai szolgáltatást is igénybe vehetik.

A rászoruló idősek, megváltozott munkaképességűek és nehéz helyzetű kisgyermekes családosok számára Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében már megkezdődött a tartós élelmiszereket és higiénés cikkeket tartalmazó csomagok osztása – írta az Emmi, hozzátéve: ez az év végéig az összes hátrányos helyzetű járásban folytatódik, s legalább 12 ezer rászorulón segítenek.

Forrás :
hirado.hu

WRITER

Hirdetés:

Hasonló cikkek >>>>>

FIGYELEM! HAMAROSAN MINDEN, 1967 UTÁN SZÜLETETT MAGYAR FONTOS CSOMAGOT FOG KAPNI! BONTSA FEL, MINÉL ...
ROSSZ HÍRT JELENTETT BE A NYUGDÍJFOLYÓSÍTÓ A NYUGDÍJASOKNAK!
ÍGY KAPHAT ÁLLAMI INGYENPÉNZT SZEPTEMBER 1-TŐL NAPELEMRE, SZIGETELÉSRE, ABLAKCSERÉRE, NYÍLÁSZÁRÓ CS...
EZT BIZTOSAN NEM TUDTAD A TRAFFIPAXOKRÓL! TILOS VAGY NEM TILOS A TRAFFIPAXOT VILLOGÁSSAL ELŐRE JEL...
NAGYON FONTOS KEDVEZMÉNYT KAPTAK A NYUGDÍJASOK - JOBB HA ERRŐL, MINÉL ELŐBB TUDOMÁST SZEREZ! ITT VAN...
FONTOS!VÁLTOZIK A LEVÉLFELADÁS - ÚJ LEVÉLSZOLGÁLTATÁS JÖN! ILYEN MÉG NEM VOLT - ÓRIÁSI VÁLTOZÁS JÖN...
ÉVENTE 24 EZER FORINTI PLUSZ PÉNZ A MAGYAR DOLGOZÓKNAK >>ERRE NEM SZÁMÍTOTT SENKI, DE HAMAROSA...
3 MILLIÓ FORINT FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁSRA, RENOVÁLÁSRA, SZANITER CSERÉRE, CSEMPÉRE, BURKOLATRA, ÚJ FŰTÉ...