ISMÉT VISSZAJÖHET A VASÁRNAPI BOLTZÁR, DE OLYAN SZIGORRAL, AMIRE MÉG NEM VOLT PÉLDA! ÍGY HOZNÁK VISSZA A MUNKAMENTES VASÁRNAPOT >>>

Hirdetés:

DURVÁN JÖHET VISSZA A VASÁRNAPI BOLTZÁR! ERRE NEM SZÁMÍTOTTUNK!Egy európai uniós csoportosulás egész Európára kiterjedő vasárnapi boltbezárást vezetne be.2015. március 15-én lépett életbe Magyarországon a vasárnapi zárvatartás, amit a KDNP kezdeményezésére vezettek be.Eltelt egy év, és egyik napról a másikra, 2016 áprilisában el is törölték.Az Európai Szövetség a Szabad Vasárnapért szervezete viszont most az kéri, hogy uniós szabályozás tegye elérhetővé a munkamentes vasárnapot.„A vasárnap fontos pillére az európai modellnek!”- érvel a szövetség, amelyet a szakszervezetek állampolgárai és egyházi szövetségek alkotnak – írja a német Die Velle cikke nyomán a napi.hu. „Egyre több európai dolgozik vasárnap”- legalább is ezt állítják a szövetség tagjai, az Eurofound ügynökség adataira hivatkozva.

Hirdetés:

Hogy kérelmük sikeres lesz-e, azt nem lehet tudni. Az EU-ban jelenleg a 2003-as keretszabály az irányadó, vagyis a tagállamok saját maguk döntik el, hogy vasárnap pihennek-e vagy sem.

Forrás : nosalty.hu

Hasonló cikkek >>>>>