JÓ HÍR! JANUÁR 1-TŐL GYEREKEK SZÁZEZREI FOGNAK KAPNI 42 EZER FORINTOT ALANYI JOGON AZ ÁLLAMTÓL, AMIRE NEM SZÁMÍTOTTAK! MUTATJUK KIK KAPJÁK MEG AZ EGYSZERI ANYAGI TÁMOGATÁST >>>

Hirdetés:

A határon túli magyar gyermekeknek is jár a babakötvény

A nem Magyarországon élő magyar gyermekek is megkaphatják az életkezdési támogatást – erről döntött az Országgyűlés. A babakötvény kiterjesztését Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be még májusban, a Családok Budapesti Világtalálkozóján – hangzott el az M1 Híradójában.

A életkezdési támogatást, vagyis a babakötvényt 2006 óta kapják az újszülöttek. A gyermek születésekor a magyar állam 42 500 forintot utal át az úgynevezett Start-számlára, később a szülők is fizethetnek be mellé, amit az állam is kiegészít. Az összeg pedig a gyermek 18. születésnapjáig kamatozik.

152 igen és 21 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül fogadta el kedden az Országgyűlés, hogy a jövőben a nem Magyarországon élő magyar gyermekek is megkaphatják a babakötvényt. Visszamenőleg kérhetik azok a szülők is, akiknek gyermeke idén június 30-a után született.

Hirdetés:

Változás az is, hogy a felhasználással kapcsolatos megkötéseket eltörölték, vagyis mostantól a pénzt bármire költheti a gyerek 18. születésnapja után. Az ügyintézés is egyszerűbbé válik: azokban az országokban, ahol nem ismerik el a kettős állampolgárságot, a magyar igazolvány felmutatásával is lehet kérni a támogatást.

Az életkezdési támogatás és a Start-számla felhasználási lehetőségének kibővítése része a kormány gyermekvállalást ösztönző akciótervének.

Forrás : hirado.hu

WRITER

Hirdetés:

Hasonló cikkek >>>>>

100 EZER FORINTOS ÉVI TÁMOGATÁS KÖZÉPKORÚAKNAK >> SOKAKNAK JÁR, DE A LEGTÖBBEN EGÉSZ EGYSZERŰ...
1,5 MILLIÓ FORINTOS BANKSZÁMLÁRA UTALT TÁMOGATÁS 40 FELETTI HÁZASPÁROKNAK! A LEGTÖBBEN NEM IS ÁLMODN...
OLYAN JÓL FOG JÁRNI MOST TÖBB SZÁZEZER MAGYAR NYUGDÍJAS, AMIRE TÉNYLEG SENKI SEM SZÁMÍTOTT! HATALMAS...
ONYF KÖZLEMÉNY >> VÁLTOZÁS A CSEDNÉL, GYEDNÉL, TÁPPÉNZNÉL, BALESETI TÁPPÉNZNÉL! ITT A HIVATA...
HA GÁZZAL FŰT, AKKOR MEGINT ROSSZ HÍR ÉRKEZETT! A NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM JELENTETTE BE MA ...
FIGYELEM! HIVATALOS KÖZLEMÉNYT TETTEK KÖZZÉ A VÍZDÍJRŐL, ÁRAMSZÁMLÁRÓL, GÁZSZÁMLÁRÓL! ÖNT IS ÉRINTI!...
65 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! NOVEMBER 1-TŐL MÉG TÖBB 65 ÉV FELETTINEK JÁR AZ INGYENES SZÁMÍTÓGÉP, INGYE...
MA DÖNTÖTTEK RÓLA - MÁR TELJESEN HIVATALOS! EZEK A NYUGDÍJASOK 2018. JANUÁR 1-TŐL A MEGLÉVŐ NYUGDÍJU...