JÓ HÍREK ÉRKEZTEK A NYUGDÍJRÓL >>>> NAGYOT DOBOTT AZ ÁLLAM A NYUGDÍJPÉNZEKEN!

Hirdetés:

JÓ HÍREK ÉRKEZTEK A NYUGDÍJRÓL >>>>

Nagyot dobott az állam a nyugdíjpénzen

Már az első negyedévben  dőlt az adójóváírás az önkéntes pénztárakba. Az előző év azonos időszakához képest több mint 16 százalékkal nőtt az idei az önkéntes nyugdíjpénztárakba fizetett pénz , derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) frissen közzétett adattábláiból. Úgy néz ki, hogy nem rázta meg nagy mértékben a kasszákat a cafeteria idei átalakítása.

Az idei első negyedévben 4,6 százalékkal nőtt a tagdíjbevétel az önkéntes nyugdíjpénztáraknál ez pedig kizárólag a tagok egyéni befizetéseinek köszönhető, derült ki az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) adataiból. De az MNB adatai szerint, amelyben nem csak a szövetség tagjai szerepelnek,  hanem benne foglaltatik az egész szektor, 16,4 százalékkal ugrott meg az összes nyugdíjpénztári befizetés.

Tagjaik vagyonát  19,6 milliárd forinttal gyarapították az önkéntes nyugdíjpénztárak befektetésekkel. Ez így is szép összeg, de több mint negyedével kevesebb, mint a tavalyi, 2016 első negyedévben elértnek. Eközben a vagyonkezelői díjakra 13,4 százalékkal többet fizettek ki a kasszák.

Hirdetés:

a felügyeleti számok a részadatok tekintetében,  szinte pontosan azonosak azzal, ami az ÖPOSZ tájékoztatásában szerepelnek. 11,1 százalékkal nőttek az egyéni befizetések, és 7,7 százalékkal estek vissza a céges juttatások.  Ez az átrendeződés nem meglepő, ugyanis a  cafeteria átalakítása, ami valljuk be fenekestül felforgatta a viszonyokat.
Az is kiderült az  MNB adataiból, hogy  az adójóváírás összege kétszeresére nőtt,  az idén,  az előző év azonos időszakához képest. Az államtól 1,6 milliárd forintot kaptak a  pénztártagok, ez pedig 7 százalékkal növelte meg az összes befizetést. Ennek köszönhető, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárba befolyt pénz több mint 16 százalékkal nőtt. természetesen majd az év egészét érdemes nézni, de az biztosnak látszik,hogy újabb rekord lesz az szja-kedvezmény összege.
A jegybanki statisztika szerint a pénztáraknak nem lehet okuk az elégedetlenségre más téren sem, ugyanis most  bekövetkezett az, amire  nem volt példa több mint 12 éve: pozitív lett a kasszák szokásos működési tevékenységének eredménye.

 

 

Írta : admin

Hasonló cikkek >>>>>

TÍZEZREKÉRT VEHETSZ MOST CSALÁDI HÁZAT! NEM VICC! AZONNAL NÉZD MEG EZT A LISTÁT, 66 HÁZ SZEREPEL RAJ...
SÜRGŐS! NAGYON FONTOS FIGYELMEZTETÉST ADOTT KI A UPC MINDEN ÜGYFELÉNEK! SOKAKNÁL LEHET PROBLÉMA A N...
MINDEN MAGYAR MUNKAHELYEN VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE!! - MINDEN DOLGOZÓT KOMOLYAN ÉRINT!
TÉVÉNÉZŐK FIGYELEM! 750 EZER HÁZTARTÁS KAP EGY SZUPER CSATORNÁT KÓDOLATLANUL 2 HÉTRE! SZÁMOS ORSZÁGO...
JELENTŐS VÁLTOZÁS JÖHET A KÖZMŰSZOLGÁLTATÓKHOZ TÖRTÉNŐ ÓRAÁLLÁS BEDIKTÁLÁSÁNÁL! VÍZÓRÁT, GÁZÓRÁT, V...
HA VIZSGÁLATRA KELL MENNIE AZ IDÉN VAGY 2018-BAN, AKKKOR NAGYON ROSSZ HÍRÜNK VAN! ERRŐL TÁJÉKOZÓDJON...
HA FACEBOOKOZIK, AKKOR ENNEK A HÍRNEK ÖN IS ÖRÜLNI FOG! OLYAN NAGY DOBÁSSAL ÁLLT ELŐ A FACEBOOK, AMI...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! AZ ÉLETÉBE KERÜLHET LEHET ENNEK A GYÓGYSZERNEK A HASZNÁLATA! ZACHER GÁBOR ...