KIVONULHAT A TESCO MAGYARORSZÁGRÓL – KOMOLY LÉPÉS ELŐTT ÁLLNAK! HIVATALOS TÁJÉKOZTATÓT ADTAK KI A MAGYAR TESCO VÁSÁRLÓKNAK! ITT OLVASHATOD :

Hirdetés:

A Tesco elhagyhatja Magyarországot.

A Magyar Idők olyan információhoz jutott, hogy a Tesco szeretné átgondolni a jelenlétét nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban.

Az áruházlánc pedig cáfol, nincs szó egyáltalán kivonulásról:

„ A Tesco továbbra is elkötelezett, hosszú távú és fenntartható magyarországi és közép-európai működés mellett.”
A Magyar idők olyan információhoz jutott egy névtelen londoni forrástól, hogy azt fontolgatja a Tesco, hogy jövőre kivonul nemcsak Magyarországról, hanem megválhat még a négy kelet-közép-európai leányvállalatot összefogó Tesco Europától is, abban az esetben, ha a dolgozói kitartanak követeléseik mellett, és tizedelik a napi bevételeket a sztrájkokkal, mert nem áll szándékában az anyacégnek sem bért, sem létszámot emelni.
A londoni központ menedzsmentjének tagja, aki kérte neve elhallgatását, elmondta, hogy a jelenlegi forgalom mellett nem áll több pénz a rendelkezésre a humánpolitikai kérdésekre. Fontolgatja a kivonulást a cég központja még úgy is, ha ehhez meg kell bontani a magyar, cseh, lengyel és szlovák leánycégeket egyesítő Tesco Europát ,de szó esett egy olyan lehetőségről, hogy csomagban értékesítik jövő március után.

A Tesco akár hamarabb is dönthet a kivonulás mellett, ezért már folytattak tárgyalásokat több lehetséges kereskedelmi befektetővel, közölte a lappal az informátor. Nyilvánvaló a munkaerő megbecsülésében a keleti és a nyugati piacok közötti kettős mérce, éppen ezért a Tesco prágai központja előtt tüntetnek majd a dolgozók, a lengyel Szolidaritás vezetésével október 17-én., amire meghívták a KDFSZ-t is.

Bubenkó Csaba a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a következő nyilatkozatot tette:
„Elegünk van a kettős mércéből a keleti és a nyugati piacok között: az olcsó munkaerő kihasználására épített üzleti modellnek meg kell dőlnie minden olyan multinál, amely az adókönnyítések ellenére tovább szipolyozná a magyar munkavállalókat”

Hirdetés:

Október 2-án, hétfőn délután 2 órakora újra tárgyalóasztalhoz ülnek a Tesco vezetői a szakszervezetekkel . A Tesco Global Áruházak Zrt. már a múlt héten hétfőn eljuttatta a szakszervezetekhez az általuk már korábban kért béremelésre és a létszámra vonatkozó jelentésüket.

A KASZ ( A Kereskedelmi Alkalmazottak Szervezete már korábban jelezte, hogy elfogadja a Tesco a béremelésre vonatkozó követeléseiket, és emeli a legalacsonyabb keresetű munkavállalók bérét, szeptember 1-től visszamenőleg: bruttó 179 000 forintra emeli a legkisebb keresetű munkavállalók bérét, csak zárójelben megjegyezzük, hogy eddig 176.000 forint volt ez a bér. Azt is közölte Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke, hogy:
“a Tesco által átküldött jelentésben a KDFSZ szerint a szakszervezetek 15 százalékos létszámemelésre vonatkozó sztrájkkövetelése nem teljesül”.

Vélhetően befolyásolni fogja a hétfői tárgyalások eredményét a Tesco országos felmérése, amelynek az a célja, meghatározza a megfelelő színvonalú szolgáltatáshoz szükséges minimális létszámot, lebontva boltméretekre és típusokra .

Karsai Zoltán, a KASZ sztrájkbizottságának elnökének az a véleménye, hogy nagy hatással lesznek ezek az átvilágítások a szakszervezetek által javasolt létszámbővítésre, mert ennek ismeretében kapnak majd pontos képet a Tesco-nál uralkodó állapotokról és a munkavállalók létszámáról, leterheltségéről is. Bubenkó Csaba a szakszervezeti követelések közül kiemelte, hogy szeretnék elérni a 25 százalékos béremelést, valamint a 15 százalékos létszámbővítést. A bérköveteléssel kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy a szakszervezetek szükségesnek tartják a 2016. évi tescós bérek 25 százalékos emelkedését, és azt is, hogy elérje a bruttó 180 000 forintot a legalacsonyabb keresetű dolgozók fizetése is.

A KASZ és a KDFSZ szeptember 8-án 16 órától 24 óráig, szeptember 9-én pedig 10 órától 24 óráig tartott országos sztrájkot a Tescónál, a szakszervezeti követelések elfogadása érdekében
a KASZ-nak 2500 tagja van , míg , a KDFSZ-nek 1000 tagja van a Tesco-nál. A Tescónak összesen 206 üzlete van Magyarországon, ebből pedig 112 hipermarket és csaknem 20 ezer munkavállalót foglalkoztat az áruházlánc itthon, Magyarországon.

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

TÍZEZREKÉRT VEHETSZ MOST CSALÁDI HÁZAT! NEM VICC! AZONNAL NÉZD MEG EZT A LISTÁT, 66 HÁZ SZEREPEL RAJ...
OTP, CIB, K&H, FHB, ERSTE, CETELEM, UNICREDIT, BUDAPEST BANK ÜGYFELEK FIGYELEM! ELKÉPESZTŐ L...
100 EZER FORINTNÁL IS TÖBBET KAPHATNAK A KÖZALKALMAZOTTAK EGYÖSSZEGBEN! 17 ÉVRE VISSZAMENŐLEG JÁR EZ...
HA SZERETNE HAVI 400 EZER FORINTOT KERESNI 1 ÉVEN ÁT, AKKOR MOST ITT A LEHETŐSÉG >> JELENTKEZZ...
VÉGLEG ELTŰNHET A BANÁN AZ ÖSSZES MAGYAR ÜZLET POLCAIRÓL! LEHET, HOGY HAMAROSAN HIÁBA KERESED - EGYE...
JÓ LESZ VIGYÁZNI! ÚJ BÍRSÁGOT VETHET KI A NAV! ÚJ ELEM JÖN A BÍRSÁGOLÁSI RENDSZERBEN 2018. JANUÁR 1-...
ILYEN IDŐ LESZ OKTÓBER MÁSODIK FELÉBEN ÉS NOVEMBERBEN! A METEOROLÓGUSOKNAK LEESETT AZ ÁLLAT! SENKI N...
KOMOLY, MINDEN CSALÁDI HÁZAS ÉLETÉT BEFOLYÁSOLÓ DÖNTÉS JÖN! NOVEMBER 6 FORDULÓPONT LESZ A MAGYAR, CS...