LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS A NEMZETI KÖZMŰVEKTŐL! – EZT MINDENKINEK ELLENŐRIZNI KELL OKTÓBER 15-IG! NAGYON FONTOS FELSZÓLÍTÁS A NEMZETI KÖZMŰVEKTŐL!

Hirdetés:

Nemzeti Közművek: a fűtési szezon előtt a fogyasztóknak is ellenőrizniük kell a vezetékek állapotát

A Nemzeti Közművek földgázelosztó társasága minden évben több milliárd forintot fordít a hálózat rekonstrukciójára, de a fogyasztók zavartalan és biztonságos gázellátása érdekében a telekhatáron, ingatlanon belüli vezetékek állapotának is kifogástalannak kell lennie, és azokat a fogyasztóknak kell ellenőrizniük – hívta fel a figyelmet a NKM Nemzeti Közművek Zrt. hétfőn.

Az elosztó társaság hálózatrekonstrukciós munkái során folyamatosan, hónapokkal a kivitelezés előtt felhívja a gázfelhasználók, tulajdonosok figyelmét a saját gázrendszereik műszaki-biztonsági felülvizsgálatának szükségességére. A telekhatáron vagy az épületen belüli gázvezetékek tulajdonosa köteles azok üzemképes és biztonságos állapotban tartására a jogszabályoknak megfelelően, a gázrendszer nem megfelelő műszaki állapota miatt az ingatlant kikapcsolhatják a szolgáltatásból – figyelmeztetnek.

A tájékoztatásban felidézték: bár a Nemzeti Közművek biztosítja az összes lakossági fogyasztó földgázellátását, elosztási tevékenysége azonban nem országos. A Nemzeti Közművek tulajdonában lévő Főgáz Földgázelosztási Kft. a fővárosban és 18 Budapest közeli településen végez földgázelosztási tevékenységet, ennek keretében 810 ezer ügyfélhez juttatja el a földgázt, amely mintegy 2 millió embert érint. A társaság 5800 kilométert meghaladó gázhálózatot üzemeltet.

Hirdetés:

A Nemzeti Közművek földgáz-elosztási rendszerének hálózatrekonstrukciós munkáira évente több milliárd forintot fordít, idén mintegy 25 kilométernyi vezetéket cserél ki – közölték.

Az elosztó társaság elosztási területén nemcsak a hálózatüzemeltetési és karbantartási munkákat végez, hanem a mérési rendszerek üzemeltetését, a gázmérő leolvasással kapcsolatos feladatokat, a tervfelülvizsgálatot és a műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a hálózat-beruházásokhoz szükséges irányítási funkciókat is ellátja. Emellett a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez, ezek ugyanis többnyire balesetveszélyes beavatkozásokat jelentenek a gázmérőn vagy a hálózaton, és veszélyeztetik a többi felhasználó testi épségét – hangsúlyozták.

A Nemzeti Közművek közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy minden gázszivárgást komolyan kell venni, gázszag észlelésekor haladéktalanul hívni kell a területileg illetékes földgázelosztót.

Budapesten és a kapcsolódó 18 agglomerációs településen a Főgáz Földgázelosztási Kft. az illetékes, gázszivárgás-bejelentő telefonszáma 36-40-477-33.

MTI

Hasonló cikkek >>>>>

FIGYELEM >> EZT MINDENKINEK BE KELL FIZETNI A HÓNAP 12. NAPJÁIG >> DOLGOZÓKNAK, MUNKANÉL...
ÁLOMPÉNZT KAPHATNAK A NYUGDÍJASOK >> HATSZOROSAN FEJELHETIK MEG A TAVALYI 10 EZER FORINTOS NYU...
GÁZZAL FŰTŐK FIGYELEM! ORSZÁGOS KÖZLEMÉNY MINDEN GÁZZAL FŰTŐNEK! 2 MILLIÓ ÉRINTETT! HA EZT TAPASZTAL...
ÍGY KERESHETSZ EGYEDÜL 350 EZER FORINTOT, A PÁRODDAL EGYÜTT 750 EZER FORINTOT HAVONTA MAGYARORSZÁGO...
ROSSZ HÍR ÉRKEZETT! ÚJ ADÓT VETHETNEK KI A KUTYATARTÓKRA! MINDNEKI FIZETHET, AKINEK KUTYÁJA VAN! RÉS...
INTERNETEZŐK FIGYELEM! HA SZOKOTT A MOBILJÁN NEZETNI, AKKOR EZT MOST GYORSAN ÁLLÍTSA ÁT! CSAK EGY G...
VIGYÁZAT! ELÉVÜLT KÖVETELÉSEKET PÓRBÁLNAK MEG BEHAJTANI! LEGYEN RÉSEN, MERT 8-10 ÉVES PARKOLÁSI BÍRS...
SZÜLŐK FIGYELEM! HA ILYEN TÜNETEKET ÉSZLEL A GYERMEKEN AZONNAL VIGYE ORVOSHOZ - GYORS KEZELÉSRE VAN ...