MA ALKONYATKOR NAGYON KÜLÖNLEGES CSILLAGÁSZATI JELENSÉG JÖN! MINDENKINEK ÉRDEMES LESZ FELNÉZNI AZ ÉGRE! MUTATJUK PONTOSAN HÁNY ÓRAKOR LESZ A LEGSZEBB!

Hirdetés:

Hétfő este részleges alkonyati holdfogyatkozásban lesz részünk.
Augusztus 7-én alkonyatkor derült idő esetén különleges csillagászati jelenségben lehet részük azoknak, akik a keleti látóhatárt zavartalanul tudják megfigyelni. Jónás Károly tájékoztatása szerint a teliholdas este kezdetén, égi kísérőnk csonkán emelkedik a látóhatár fölé, mivel ekkor már javában tartani foga részleges holdfogyatkozás.
A jelenséget a Galileo Webcast élőben fogja közvetíteni itt.A holdkelte időpontja Budapestnél 19:59-kor lesz. A Nap 20:09-kor nyugszik le. A fogyatkozás legnagyobb fázisa 20:20:28-kor következik be. Ezt követően a Föld árnyéka egyre kisebb területet fed le a Hold felszínéből, amit 21:18-kor érint utoljára. De a jelenségnek ekkor még nem lesz vége, hiszen Földünk légkörének árnyéka még közel egy órán keresztül tompítani fogja a Holdra érkező napfényt. Köszönjük az információkat!Forrás : idokep.hu. A wikipédiából egy részlet >>>A holdfogyatkozás csillagászati jelenség, amelynek során a Hold részben vagy egészen a Föld árnyékába kerül. Akkor jön létre, ha a Föld a Nap és a Hold között van, és a Föld árnyéka vagy félárnyéka a Holdra vetődik. Nem parallaktikus jelenség, azaz a Földről és az űrből is mindenhonnan látható, ahonnan a Hold éppen akkor látható.A teljes holdfogyatkozás során a Hold teljesen a Föld árnyékába kerül. Ilyenkor azonban mégsem sötétedik el teljesen a holdkorong, hanem fénye narancsvörösre változik amiatt, hogy a földi légkörön szóródó fény halvány derengést teremt a teljes sötétség helyett.
Részleges holdfogyatkozásról beszélünk, ha a Hold csak részben lép be a Föld árnyékának belső részébe, az umbrába. Ilyenkor a Föld szürke árnyékot vet a Hold felszínének egy részére.

Hirdetés:

A külső árnyék (vagy penumbra) az a térrész, ahol a Föld a Nap fényének csak egy részét takarja ki.
A teljes penumbrális fogyatkozás esetén a Hold a penumbrán úgy halad át, hogy a teljes felülete bekerül ebbe a félárnyékos részbe, de nem lép be az umbrába.

A részleges penumbrális fogyatkozás az, amikor a Hold csak az árnyék külső részébe lép be, ám a felszínét ekkor sem takarja el teljesen a penumbra. Ez a jelenség nem túl látványos, hisz alig változik a Hold fénye, néhány esetben a visszavert fény kissé sárgás színt kap a megfigyelések szerint.

Forrás : wikipedia.org

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

FŐGÁZOSOK FIGYELEM >> ÍGY KÉRHET KEDVEZMÉNYT A SZÁMLAFIZETÉSNÉL HA FŐGÁZ ÜGYFÉL! 3 FÉL...
FOKOZOTT VESZÉLYRE HÍVJA FEL A FIGYELMET A RENDŐRSÉG! RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS AUTÓSOKNAK, GYALOGOSOKNAK,...
VESZÉLYRE FIGYELMEZTETNEK! HA ALMÁT, SZILVÁT, BARACKOT, CSERESZNYÉT EVETT ÉS EZEKET A TÜNETEKET TAPA...
JÓ HÍR! HIDEGFRONTOK JÖNNEK! – MÁR CSAK EDDIG A NAPIG KELL KIBÍRNI A KIBÍRHATATLAN HŐSÉGET! ETTŐL A ...
FIGYELEM! ÚJABB KAANYRÓS BETEGET KEZELNEK MAGYARORSZÁGON! HA EZEKET A TÜNTEKET TAPASZTALJA AZONNAL M...
NEHÉZ HELYZETBE KERÜLT CSALÁDOK FIGYELEM! EZ A LEHETŐSÉG LEHET SZÁMOTOKRA A MENTŐÖV! ÉRDEMES ISMERN...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! HA ILYEN PÉKÁRUT, KENYERET VÁSÁROL NAGYON FIGYELJEN ODA, AKÁR ROSSZUL IS L...
FIGYELEM! RENDKÍVÜLI IDŐJÁRÁS JÖN! MUTATJUK MIRE KELL SZÁMÍTANI KEDDEN, SZERDÁN, CSÜTÖRTÖKÖN ÉS PÉNT...