NAGYON FONTOS KEDVEZMÉNYT KAPTAK A NYUGDÍJASOK – JOBB HA ERRŐL, MINÉL ELŐBB TUDOMÁST SZEREZ! ITT VANNAK A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK >>>

Hirdetés:

NAGYON FONTOS KEDVEZMÉNYT KAPTAK A NYUGDÍJASOK – JOBB HA ERRŐL, MINÉL ELŐBB TUDOMÁST SZEREZ! ITT VANNAK A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK >>>

A nyugdíjasok esetében is gyakran felmerül az a kérdés, hogy bizonyos ügyintézések esetében van-e illetékmentesség, a teljes eljárás illetékmentes-e illetve lehetőség van-e arra, hogy az utiköltéget megtérítsék! Számos nyugdíjügy intézésekor felmerül ez a kérdés, hiszen sok nyugdíjas él kis pénzből, nekik ez fontos lehet!Az ado.hu adószakértője nyilatkozott akédésben és teszi tisztába a legfontosabb tudnivalókat!

A törvény szerint a nyugellátás iránti igény érvényesítésével kapcsolatos eljárások a törvényben meghatározott esetek kivételével illeték- és költségmentesek – írja Molnárné Balogh Márta az ado.hu weboldalon.

Hirdetés:

AMI Illetékköteles >>>> a követelésekkel kapcsolatos eljárások, mint péládula jogalap nélkül felvett ellátás visszafizetése, baleseti ellátás vagy társadalombiztosítási ellátás megtérítése tárgyában hozott fizetésre kötelező határozatban foglaltak enyhítését kéri.Amennyiben mulasztás bírságot kapunk és ennek könnyítésére nyújtunk be kérvényt, az is illetékköteles.

A fizetési kedvezményekkel kapcsolatos illetékfizetés 2017. július 1-től alkalmazandó részletes útmutatója (az illeték fizetés módja, helye) az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapján érhető el.

AZ illeték ezekneél az ügyintézéseknél, ún. ltalános tételű eljárási illeték, ennek összege jelenleg 3 ezer forint.

Utiköltség megtéresítés >> nézzük mikor jár >>>

Törvényben van meghatározva, hogy a betegnek és kísérőjének mikor téríthető meg az utiköltség.Nyugdíjügyintézés esetében NINCS lehetőség utiköltség megtérítésére!!!

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

FELMONDÁS KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL - NEM LÉTEZIK, JÓL GONDOLJA MEG MIT ÍR ALÁ! -ÉVEKIG JÁRHAT ÜGYVÉDHEZ! ...
GÁZOSOK FIGYELEM! HA ÖN IS GÁZZAL FŰT, AKKOR EZ A HÍR NAGYON FEL FOGJA IDEGESÍTENI!EZ A DÖNTÉS AZ ÖN...
CSALÁDOK, SZÜLŐK FIGYELEM! OLYAN PÉNZTÁMOGATÁST KAPHATSZ AZ ISKOLAKEZDÉSRE, AMIRŐL NEM IS TUDTAD, HO...
FŐGÁZ ÜGYFELEK FIGYELEK! DURVA LEÁLLÁS JÖHET! SZÁZEZREKET FOG HÁTRÁNYOSAN ÉRINTENI! ITT VANNAK A LE...
3 NAPOS HOSSZÚ HÉTÉVÉGE JÖN! VÉGRE PIHENHETÜNK EGY KICSIT! MUTATJUK MELYIK HÉTVÉGÉN LAZÍTHATUNK VÉG...
FIGYELEM! MÁTÓL RETTENETES ÁREMELÉS JÖN A LAKOSSÁGNAK A MAGYAR POSTÁNÁL! ITT A NAGY BEJELENTÉS! VAN...
TÜZIFÁVAL FŰT! TÁJÉKOZTATÓT ADTAK KI A TÜZIFÁVAL FŰTŐKNEK! ROSSZ HÍREK ÉRKEZTEK - DE TUDJON RÓLA, ME...
3 MILLIÓ FORINT FÜRDŐSZOBA FELÚJÍTÁSRA, RENOVÁLÁSRA, SZANITER CSERÉRE, CSEMPÉRE, BURKOLATRA, ÚJ FŰTÉ...