NAGYOT VÁLTOZIK AZ ÉLET MÁTÓL! EZEK A VÁLTOZÁSOK LÉPTEK ÉLETBE OKTÓBER 1-TŐL >>> A PÉNZÜGYEKBEN ÉS A LAKOSSÁGI BANKSZÁMLÁKNÁL IS NAGY VÁLTOZÁS JÖN – ÖNT IS ÉRINTI! EZ a 16 VÁLTOZÁS LÉPETT ÉLETBE MÁTÓL >>>>

Hirdetés:

Nagyot változik az élet vasárnaptól, október 1-től!

Új miniszterrel bővül a kormány, Kósa Lajos személyében, október 2-tól, Ő lesz a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter . A kinevezésről szóló kormányrendelet alapján : „a kormány megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tagjaként, a tárca nélküli miniszter felel a kormány és a megyei jogú város önkormányzata között létrejött együttműködési megállapodásokban meghatározott feladatok végrehajtásáért és irányításáért, az azzal kapcsolatos tevékenységének összehangolásáért és ellenőrzéséért.”

A NAV látja az eltitkolt külföldi bankszámlákat is.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rálát ezután, az eddig eltitkolt külföldi bankszámlák egyenlegére is. A magyar számlatulajdonosokról a NAV-hoz idén októbertől 59, míg várhatóan jövőre több mint 70 országból érkezhet információ. Az adóhivatal lehetőséget adott 2017. június 30-ig arra, hogy ne az adóellenőrök tárják fel egy ellenőrzés során a külföldi bankszámlán lévő , vagy más módon eltitkolt jövedelmek után az adót, ennek köszönhetően 2017 április 30-ig az államkasszába 880 millió forint érkezett. Az adóhivatalnak rendelkezésére állnak ezentúl a nagy értékű külföldi bankszámlák adatai is, amelyeket a rendelkezésre álló egyéb adatokkal összevetik az adóhivatal kockázatelemzői.

Titkos információk kerülhetnek napvilágra.
Ezentúl számíthatnak újabb tortúrára azok a vállalkozásnak, amely bankszámlát nyit, vagy jogi tanácsot kér, könyvelőnél vagy könyvvizsgálónál jár. Nem tud ilyen professzionális szolgáltatást igénybe venni, addig, amíg fel nem fedi tényleges végső tulajdonosát. Még a nyáron hatályba lépett az erre vonatkozó EU-s előírás , így megköveteli a pénzmosási törvény, hogy egyes professzionális szolgáltatók, mint : bankok, könyvelők, könyvvizsgálók, ügyvédek, nyilatkoztassák arról a jogi személy ügyfeleiket, hogy kik az ők tényleges tulajdonosaik. Szeptember 30-án lejárt az e szabályok bevezetésére adott türelmi idő. Októbertől ezeknek a szolgáltatóknak bármilyen új, céges ügyfélkapcsolat létesítésénél, rögzíteniük kell a cég mögött álló azon magánszemély , a tényleges tulajdonos adatait, aki 25 százalékos részesedéssel rendelkezi a szervezetben vagy aki valamilyen más egyéb módon tényleges irányítást, és ellenőrzést gyakorol a szervezet felett.

Örülhetnek az autósok
A NAV számítása szerint a Brent átlagára 51,196 dollár volt július 1. és szeptember 15. között, ezért októbertől nem emelkedik az üzemanyagok jövedéki adója, így marad a benzinnél 120 forint, és a gázolajnálpedig marad a 110,35 forint.

A diákhitel kamatmentes lesz .
Októbertől már kamatmentes lesz a Diákhitel2, míg a Diákhitel1 esetében havi 70 ezer forintra emelik a felvehető maximális összeget. Mindenkire vonatkozik a képzési díj kiegyenlítésére fordítható Diákhitel2 esetében a kamat elengedése , a tehát a folyósítási vagy törlesztési fázisban lévő, valamint a jövőben felvett hitelekre is. A Diákhitel 1, szabad felhasználású hitel esetében továbbra is marad a 2,3 százalékos kamat.-írj a a napi.hu.

Építik az új magyar autópályát.
Letenye és Tornyiszentmiklós közötti M70-es autóút kétszer egysávos szakaszainak autópályává szélesítése megkezdődhet idén októberben kezdődhet és be is fejeződhet a tervek szerint 2019 végére. Az összesen 21,3 kilométer hosszú gyorsforgalmi úton a kétszer egysávos szakasz kétszer kétsávossá bővítése két szakaszból 10,1 kilométeren lesz szükséges. A közös ajánlatot tevő Colas Út Zrt. és az EuroAszfalt lett a beruházás építési közbeszerzési eljárásának a nyertese, a kivitelezés értéke pedig nettó 16,7 milliárd forint.

Olcsóbb lesz eljutni a tengerhez is .
Október 1-jétől 10 százalékkal olcsóbb autópályadíjak lépnek ismét érvénybe, a turisztikai szezonon kívül Horvátországban. A Zágráb-Split közötti autópálya szakasz díja megint 181 kuna (mintegy 7580 forint) lesz, a 200 kunás nyári tarifával szemben, míg a Zágráb-Rijeka útszakaszon 70 kuna (2930 forint) lez az autópályadíj ára. 44 kunát (1840 forint) kell fizetni a magyar határtól a Zágrábig tartó autópályán.

Bővül a lombikszabályozás.
A rendelet is módosításra került, ennek köszönhetően ha legalább egy gyermek élve születik, öt teljes, az embrió beültetésével végződő beavatkozás eredményeként, abban az esetben négy-négy teljes beavatkozás vehető igénybe a következő gyermek, gyermekek esetében is az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) terhére. A beavatkozásokat: a nő reprodukciós kora felső határának eléréséig, de legfeljebb 45. életéve betöltéséig lehet megkezdeni a kötelező egészségbiztosítás terhére.

Hirdetés:

A cukoriparban is teljesen új korszak kezdődik .
Szeptember végén kifutott az EU-bn, az 1968 óta működött cukorkvóta intézménye. Sajnos annak ellenére , hogy megszűnik a korlát a termelésen, várhatóan nem fognak tudni feltámadni a magyar cukorgyárak . Jelenleg nem éri meg cukorrépát termeszteni, mert teljesen ellehetetleníti a klímaváltozás. Régen tucatnyi cukorgyár működött hazánkban, ebből jelenleg az osztrák Agrana élelmiszer-ipari csoporthoz tartozó Magyar Cukor Zrt. kaposvári üzeme működik. Évente 130 ezer tonna étkezési cukrot állít elő a vállalat, ehhez pedig , a partnerei a cukorrépát körülbelül 15,5 ezer hektárnyi területen termesztik. Annyi változás történik a gyár életben, hogy most már egységes áron vásárolhatja fel az összes termést, mert megszűnik a kvóta feletti termelés.

Nehezebb lesz a traktorosok élete.
A T (mezőgazdasági vontató) kategória számítógépes hatósági elméleti vizsgáztatása októbertől egy megújult kérdésbankkal folytatódik Az új kérdések bevezetése beleilleszkedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hatósági vizsgakérdésbankra vonatkozó módszertani felülvizsgálati és korszerűsítési koncepciójába. A vizsgázók a vizsga során: naprakész technológiai megoldásokat, és háromdimenziós grafikai ábrázolásokat alkalmazó, részben mozgóképes kérdéssorral találkoznak majd.

Kiderül, hogy mennyiből élünk.
A háztartások pénzügyeiről, jövedelmi helyzetéről, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, egész Európára kiterjedő felmérés indul. A KSH október 2-ától gyűjt információkat Magyarországon a z Európai Központi Bank által koordinált felmérésben. A második Miből élünk? elnevezésű reprezentatív felmérés során: október 2. és december 15. között az ország 345 településén, közel 15 ezer háztartást kérdeznek meg, az első eredményeket a KSH 2018 második felében fogja publikálni.

Komoly változás jön a pénzügyekben is .
Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. a lakossági állampapírok jellemzőinek még egyértelműbb azonosítása, az elnevezések egyszerűsítése és egységesítése mellett döntött. Október 2-tól a forgalmazónál a Féléves és Kamatozó Kincstárjegyek ezután: Féléves és Egyéves Magyar Állampapírként, míg a Bónusz és Prémium Magyar Államkötvények : Bónusz és Prémium Magyar Állampapírként lesznek megvásárolhatók. Sokkal egyértelműbbé teszi az új elnevezés az adott befektetési termékek futamidőbeli különbözőségeit.

A Fed végre mérlegfőösszeget csökkent .
A Federal Reserve elkezdi a csaknem 4400 milliárd dollár értékű kötvényállományának leépítését, szeptemberben nem változtatot a nyíltpiaci bizottsága (FOMC) , az irányadó kamatsáv június óta érvényes, 1,00-1,25 százalékos szintjén. A Fed eddig teljes mértében újra befektette a lejáró értékpapírokat. Októbertől kifutni hagynak minden hónapban az állampapírokból 6 milliárd, a jelzálogfedezetű papírokból pedig 4 milliárd dollárt. Negyedévente megduplázzák, majd ezeket az összegeket, ennek köszönhetően az indulástól eltelt első év végére már könnyen elérik a havi célként kitűzött 50 milliárd dolláros csökkentést. Nem érte el a 900 milliárd dollárt sem a Fed mérlegfőösszege , a 2007-2009-es pénzügyi és gazdasági világválság kirobbanása előtt.

Változtat a Tesco.
A sajátmárkás üdítőitalaiban csökkenti a hozzáadott cukor tartalmát a Tesco-Global Áruházak Zrt., ennek köszönhetően ezután csak olyan üdítők találhatóak az áruházak polcain, amelyek összetételében 100 milliliterjében legfeljebb 5 gramm cukor van. A változásnak köszönhetően az áruházlánc a közép-európai üdítőkínálatához egy évben 4100 tonnával kevesebb cukrot használ fel, és csökken 24 %–al az üdítők kalória tartalma is.

A Tesco és az érintett szakszervezetek között október 2-án folytatódnak a tárgyalások a bérekről és a létszám alakulásáról. A cég még korábban hivatalosan bejelentette, hogy a legkisebb keresetű dolgozók bérét bruttó 179 ezer forintra emeli 2017. szeptember 1-től visszamenőleg.

Megszűnik egy ismert magyar tévécsatorna.
Az MTV profilját Magyarországon bővítik október 3-tól , így a VIVA-ról átköltöztetik a magyar zenei műsorokat és természetesen bővítik is azokat. Ez tulajdonképpen a VIVA megszűnését jelenti, amely még 2001 nyarán váltotta VIVA+ néven, az addig magyar zenetévét a Z+-t, 2003-tól már csak egyszerűen VIVA néven sugározta adásait.

A gáztőzsdén az Euró fogja felváltani a forintot.
Az eddigi forint alapút a CEEGEX- en a kereskedést, Euró alapú kereskedés váltja. Nagy előnye az euró alapú kereskedésnek , hogy könnyebben lehet összehasonlítani a nyugati nagy-kereskedelmi piacok áraival, és mentesülnek a forint-euró közötti árfolyamkockázattól. Az európai energiapiac létrehozásának irányába e gy újabb lépésnek számít az euró alapú kereskedés bevezetése.

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

A MAGYAR ALKALMAZOTTAK 99%-A NEM IS TUD RÓLA, DE HA ÍGY MEGY EL TÁPPÉNZRE, AKKOR EGY FILLÉRREL SEM L...
Szülők figyelem! Veszély a hátsó ülésen: szülők ezrei kockáztatják a gyerekeik életét, pedig csak óv...
65 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! FOKOZOTT VESZÉLYRE FIGYELMEZTETIK A NYUGDÍJASOKAT! EZT MOST NE VEGYE FÉLVÁ...
VIGYÁZAT! TÖBB EZER FÜRDŐZŐT SEBESÍTETT MEG IDÉN EZ AZ ÁLLAT A BALATONBAN! FIGYELJEN RÁ, MERT NAGYO...
FIGYELEM! SORRA KAPJÁK A FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁSOKAT AZ EGYIK LEGNAGYOBB SZOLGÁLTATÓ ÜGYFELEI! HA TV, T...
FIGYELEM! 100-SZOROS ENERGIÁKAT SZABADÍT FEL A MA ÉJSZAKAI TELIHOLD! ELSÖPRŐ VÁLTOZÁSOKAT HOZ AZ ÉLE...
ILYEN IDŐ LESZ OKTÓBER MÁSODIK FELÉBEN ÉS NOVEMBERBEN! A METEOROLÓGUSOKNAK LEESETT AZ ÁLLAT! SENKI N...
A NAPOKBAN MINDENKÉPPEN NÉZZ FEL AZ ÉGRE EGYIK ÉJJEL! PÁRATLAN CSILLAGHULLÁS JÖN! EZEKEN A NAPOKON N...