NOVEMBER 6-ÁN CSUKJA BE AZ ABLAKOKAT HA JÓT AKAR MAGÁNAK! INKÁBB NE IS SZELLŐZTESSEN VAGY KIZÁRÓLAG ÉJSZAKA! TÁJÉKOZÓDJON ÉS HALLGASSON RÁNK! >>>

Hirdetés:

Miért pont november 6-án?

Nos ha ez előrejlezéseket megnézzük, akkor láthatjuk, hogy a jó idő viszonylag sokáig ki fog tartani, hosszú lesz a vénaszonyok nyar, de egyszer eljön,a minek jönnie kell, beköszönt a hideg, zord időjárás, amivel sajnos a ploskák is betódulnak a lakásokba az ott élők legnagyobb bánatára.Nem hogy nem túl szívderítő látványt nyújtanak ezek a rovarok is de a bűzmirigyüknek köszönhetően iradtlan szagot árasztanak, ha megijesztik őket.De térjünk vissza az időjáráshoz..november 6-tól gyorsan csökeknni fog a hőmérséklet, november 5-én még 16 fok lesz, november 6-án csak 13, utána 2 napig 12 fok, majd 9-én már csak 11 fok lesz és november 10-én mindössze 8 fokra számíthaunk! Eddigre bőven ellepik a lakásokat a poloskák.

Így védekezhetsz ellenük a legegyszerűbben.
Hó végén hatalmas poloskainvázió jön, mivel az idő lehűl, és a poloskák biztonságos búvóhelyet akarnak majd találni.

A poloskák berepülhetnek az ablakon, az ablak keretben is tanyázhatnak, de bemászhatnak az ajtó alatt, vagy akár a virágcserepek alatt is meghúzhatják magukat.

A legkönnyebben úgy védekezhetünk ellenük, hogy szúnyoghálót szerelünk az ablakokra, így nem tudnak berepülni, bár a kisebb réseken így is bemászhatnak.

Hogyan szabadulhatunk meg tőlük?

Hirdetés:

Ne tapossuk el, vagy üssük le őket, mert nagyon büdösek. A legjobb, ha egy befőttesüvegbe csúsztatjuk bele egy papírlap segítségével. A poloska nagyon lassú mozgású, így nem lesz nehéz becsúsztatni egy zárható üvegbe. Ha sikerült befogni, hagyjuk az üvegben, pár nap alatt elpusztul, vagy dobjuk ki üvegestől, minél messzebb a lakott területtől. Ne engedjük ki az ablakon, mert újra berepülhet és ne húzzuk le a vécén, mert azt is képes túlélni és onnan is visszamászik.

A másik hatékony megoldás, hogy egy alumínium dobozba meleg vizet öntünk, mosogatószert oldunk fel benne és megvilágítjuk egy olvasólámpával. Este kapcsoljuk be, ha több poloska van a lakásban hagyjuk így egy ideig, a meleg és a fény odavonzza őket és elpusztulnak.

A lakásban lévő poloskáktól a fenti módszerekkel szabadulhatunk meg. Viszont ettől még berepülnek az ablakon és az ajtón a poloskák. Ha nincs az ablakon szúnyogháló, csak rövid ideig szellőztessünk. A büdös bogarak a hideg elől keresnek menedéket, ezért repülnek be. A poloskák a hideget és a vizet nem bírják, tehát ahogy hűvösebb lesz az idő, el is tűnnek. Addig viszont örömmel napoznak a házak falain, ami ellen túl sokat nem tehetünk. Vegyszerekkel lefújhatjuk a házfalát, de ez sem öli meg őket azonnal és ettől még ugyanúgy berepülhetnek.-írja a ketkes.com.

A poloskák rendkívül jó védekezőképességgel rendelkező rovarcsoport, olyan bűzmirigyük van, amely nagyon kellemetlen szagú váladékot termel – a magyar népnyelv büdös bogárnak is nevezi őket. Viszonylag nagyok, hangosan zümmögnek.

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

SZENZÁCIÓS HÍR! EZENTÚL INGYEN LESZ A FACEBOOKOZÁS, VIBEREZÉS, WHAT'S APP
GÁZÓRÁSOK VIGYÁZZATOK! AKÁR 1 ÉVRE VISSZAMENŐLEG MÓDOSÍTHATJÁK A MÁR BEFIZETETT CSEKKEKET!!!
VIGYÁZAT! LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉST ADTAK KI MA ESTÉRE! HA MA ESTE/ÉJJEL EZT TAPASZTALJA A LAKÁSÁBAN...
FIGYELEM! HAMAROSAN MINDEN, 1967 UTÁN SZÜLETETT MAGYAR FONTOS CSOMAGOT FOG KAPNI! BONTSA FEL, MINÉL ...
FIGYELEM! VÉGRE MEGVÉDHETI MAGÁT, AKIHEZ BETÖRNEK VAGY AZ UTCÁN BÁNTALMAZZÁK!! NAGYOT VÁLTOZOTT A B...
A LAKOSSÁG SEGÍTSÉGÉT KÉRIK! AZ ABLAKOKBAN FAGYOSKODNAK AZ ITT RAGADT KISFECSKÉK, AKIK MÉG NEM ERŐSE...
ÍGY LESZ ÖREGSÉGI NYUGDÍJ A ROKKANT ELLÁTÁSBÓL! - VAN TENNIVALÓ! VIGYÁZAT! CSAK AKKOR LESZ JOGOSULT ...
FIGYELEM! OKTÓBER 15-TŐL BÁRKI MEGKAPHATJA AZ AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNYT! OKTÓBER 15. UTÁN HA ELLÁTO...