ORSZÁGOS RAZZIA JÖN SZERDÁTÓL >> A RENDŐRÖK, A KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG ÉS A KORMÁNYABLALOK IS KIVONULNAK! SZOKATLAN DOLGOT FOGNAK ELLENŐRIZNI! MUTATJUK MIRE KELL FIGYELNED! >>>

Hirdetés:

Összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre 2017 november 8. és 10. között – tájékoztatta közleményben az MTI-t a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

Emlékeztetnek arra, hogy az őszi-téli időszakban megváltozó út- és látási viszonyokhoz minden közlekedőnek alkalmazkodnia kell. Csúszós, havas úton a fékút hosszabb, ezért a gumiabroncsok állapota döntően befolyásolja a járművek menetstabilitását.

A közlekedési hatóságként eljáró NFM és a kormányhivatalok munkatársai végzik az ellenőrzést. A személygépkocsik esetében azt vizsgálják, hogy a gumi megfelel-e az időszaknak, továbbá az abroncs műszaki állapotát, méret- és típusazonosságát. Ugyanakkor a fagyálló folyadék szintjét és fagyáspontját, az ablaktörlő lapátokat, az ablakmosó-, világító- és jelzőberendezéseket is ellenőrzik.

Hirdetés:

A buszok esetében az ülések és a biztonsági övek rögzítését, utóbbiak működőképességét, illetve a baleseti mentést szolgáló eszközök, például a tűzoltó készülékek, ablaktörő kalapácsok meglétét, az ajtók vésznyitó szerkezeteit is ellenőrzik. A gépkocsik vezetőit tájékoztatják a téli járműüzemeltetés általános feltételeiről, illetve felhívják a figyelmét a téli gumi használatára azoknak akik még novemberben is nyári gumival járnak.

Forrás : hirado.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

2 NAPPAL ELŐBB JÖNNEK A CSALÁDI PÓTLÉKOK, GYES, GYED, GYET ÉS EGYÉB PÉNZEK!
CSALÁDI PÓTLÉK FELHÍVÁS CSALÁDOKNAK!!! TÖBB EZER CSALÁDNAK VAN FONTOS TENNIVALÓJA! CSALÁDI PÓTLÉK KI...
KIADTÁK A FIGYELMEZTETÉST! SOK HELYEN KELL MA ESŐRE SZÁMÍTANI! HA EZEKEN AZ ORTSZÁGRÉSZEKEN ÉLSZ MA ...
TÁMOGATÁS TETŐCSERÉRE, TETŐJAVÍTÁSRA A VÖRÖSKERESZTTŐL! SOKAKNAK ÓRISI SEGÍTSÉG! ERRE EDDIG SOSEM VO...
FANTASZTIKUS HÍR! EXTRA BÉREMELÉS 2018. JANUÁR 1-TŐL >> ERRE SENKI NEM SZÁMÍTOTT, DE MINDNE DO...
ILYEN IDŐ LESZ OKTÓBER MÁSODIK FELÉBEN ÉS NOVEMBERBEN! A METEOROLÓGUSOKNAK LEESETT AZ ÁLLAT! SENKI N...
ROSSZ HÍR ÉRKEZETT! ÚJ ADÓT VETHETNEK KI A KUTYATARTÓKRA! MINDNEKI FIZETHET, AKINEK KUTYÁJA VAN! RÉS...
AJJAJ! 5 MEGYÉRE ADTAK KI FIGYELMEZTETÉST HOLNAPRA >> EBBEN AZ 5 MEGYÉBEN SZÓ SZERINT ELMOSSA ...