ROSSZ HÍR 2018. JANUÁR 1-ÓL NAGYON SZIGORÚ SZABÁLYOK JÖNNEK A FŰTŐ -ÉS HŰTŐ BERENDEZÉSEKNÉL! ÚJ KÖTELEZŐ JOGSZABÁLYNAK KELL MINDEN KÉSZÜLÉKNEK MEGFELELNIE! RENGETEG KÉSZÜLÉKET VONNAK KI A FORGALOMBÓL!!!

Hirdetés:

ROSSZ HÍR 2018. JANUÁR 1-ÓL NAGYON SZIGORÚ SZABÁLYOK JÖNNEK A FŰTŐ -ÉS HŰTŐ BERENDEZÉSEKNÉL!

ÚJ KÖTELEZŐ JOGSZABÁLYNAK KELL MINDEN KÉSZÜLÉKNEK MEGFELELNIE! RENGETEG KÉSZÜLÉKET VONNAK KI A FORGALOMBÓL!!!

Jöv januártól nagyot fognak változni a hűtő-és fűtő berendezések, mert egy rendelet meghhatározza majd, milyen hatásfokú készülékeket lehet forgalmazni.

A jövő év elejétől hazánkban is kötelező érvényű lesz az az uniós rendelet, amely a levegőt fűtő, illetve hűtő készülékek hatásfokára vonatkozik.

A gázkészülékek hatásfokára vonatkozó rendeletet a múlt évtől tették kötelezővé, azóta kizárólag csak kondenzációs kazánokat lehet üzembe helyezni.

A tavalyi évben született meg egy uniós bizottsági rendelet, amely két lépésben szigorítja a levegőt fűtő és hűtő berendezések hatásfokát.

Az első lépcső 2018 január 1-én, a második 2021 január elsején lép hatályba.

A rendelet életbelépését követően az előírtaknál rosszabb hatásfokú ilyen készülékeket már nem lehet forgalmazni.A következő év elejétől az elektromos légbefúvásos fűtőberendezések hatásfoka minimum 30, az elektromos motorral működtetett levegő-levegő típusú hőszivattyúké 133, illetve a kompakt hőszivattyúké legalább 115 százalékosnak kell legyen.

Hirdetés:

2021-től a hatásfok elvárások a következőképpen alakulnak: az elektromos légbefúvásos fűtőberendezéseknél 31 százalék, az elektromos motorral hajtott levegő-levegő típusú hőszivattyúknál 137 százalék, s a kompakt hőszivattyúknál 125 százalék. -írja a napi.huA rendelet lényegesen jobb hatásfokokat vár el a hűtőberendezéseknél. Az elektromos motorral működtetett levegő-levegő típusú légkondicionáló készülékek hatásfok követelménye, a jövő év elejétől 181 százalék lesz, a kompakt berendezéseké 117 százalék. 2021-től pedig ez a követelmény 189, illetve 138 százalékra emelkedik.

Admin

A korábbi, már bevezetett kazánrendeletről :

AZ új kazánrendelet bevezetésével sokaknak kell a pénztárcájukba nyúlni a méregdrága kazánok és a fűtéskorszerűsítés miatt! Ilyenkor természetesen jönnek a fapados megoldások, az olcsó ajánlatok tömkelegei mindazoknak, akik a vadonatúj szabványokat nem tudják megfizetni! Jelen esetben olyan ajánlatokról beszélünk, amelyek úgy faragnak a költségeken, hogy azt ígérik, hogy egyáltalán nem kell a kéményeket átalakítani az új kazánokhoz.

Hasonló cikkek >>>>>

DOLGOZÓK FIGYELEM! ERRŐL MINDNEKINEK TUDNIA KELL ÉS SZINTE SNKI NEM TUDJA! ÓRIÁSI LEHETŐSÉGET KAPHAT...
VGYÁZAT! SOKAN KAPNAK JÓVAL KEVESEBB PÉNZT HÁZTARTÁSI GÉPCSERÉRE, MINT AMIRE SZÁMÍTOTTAK! BAJ VAN A ...
JÖVEDELEM, MUNKABÉR, NYUGDÍJ LETILTÁS! MUTATJUK MILYEN SORRENDBEN ÉS MEKKORA ÖSSZEG TILTHATÓ LE! EZZ...
ÉLETTÁRSAK FIGYELEM! ÍGY KAPHATTOK TÖBB PÉNZT >> OLYAN PÉNZEKET IS KAPHATTOK, AMIRE EDDIG NEM ...
SZENZÁCIÓS HÍRT KÖZÖLT AZ MTI! AJÁNDÉKOT KAPNAK A MAGYAR NYUGDÍJASOK KÓSA LAJOSTÓL! ITT VANNAK A LE...
GÁZZAL FŰTŐK FIGYELEM! ORSZÁGOS KÖZLEMÉNY MINDEN GÁZZAL FŰTŐNEK! 2 MILLIÓ ÉRINTETT! HA EZT TAPASZTAL...
ÉLETVESZÉLY!- A TELJES LAKOSSÁGOT FIGYELMEZTETIK! HA ILYEN TŰZHELYE VAN ARRA KÉRI A GYÁRTÓ, HOGY AZ...
ÍGY KAPHATSZ TELJESEN INGYENES WIFIT BÁRHOL EURÓPÁBAN - ÉRDEMES ISMERNI A LEHETŐSÉGET! Megmutatom, h...