ROSSZ HÍR 2018. JANUÁR 1-ÓL NAGYON SZIGORÚ SZABÁLYOK JÖNNEK A FŰTŐ -ÉS HŰTŐ BERENDEZÉSEKNÉL! ÚJ KÖTELEZŐ JOGSZABÁLYNAK KELL MINDEN KÉSZÜLÉKNEK MEGFELELNIE! RENGETEG KÉSZÜLÉKET VONNAK KI A FORGALOMBÓL!!!

Hirdetés:

ROSSZ HÍR 2018. JANUÁR 1-ÓL NAGYON SZIGORÚ SZABÁLYOK JÖNNEK A FŰTŐ -ÉS HŰTŐ BERENDEZÉSEKNÉL!

ÚJ KÖTELEZŐ JOGSZABÁLYNAK KELL MINDEN KÉSZÜLÉKNEK MEGFELELNIE! RENGETEG KÉSZÜLÉKET VONNAK KI A FORGALOMBÓL!!!

Jöv januártól nagyot fognak változni a hűtő-és fűtő berendezések, mert egy rendelet meghhatározza majd, milyen hatásfokú készülékeket lehet forgalmazni.

A jövő év elejétől hazánkban is kötelező érvényű lesz az az uniós rendelet, amely a levegőt fűtő, illetve hűtő készülékek hatásfokára vonatkozik.

A gázkészülékek hatásfokára vonatkozó rendeletet a múlt évtől tették kötelezővé, azóta kizárólag csak kondenzációs kazánokat lehet üzembe helyezni.

A tavalyi évben született meg egy uniós bizottsági rendelet, amely két lépésben szigorítja a levegőt fűtő és hűtő berendezések hatásfokát.

Az első lépcső 2018 január 1-én, a második 2021 január elsején lép hatályba.

A rendelet életbelépését követően az előírtaknál rosszabb hatásfokú ilyen készülékeket már nem lehet forgalmazni.A következő év elejétől az elektromos légbefúvásos fűtőberendezések hatásfoka minimum 30, az elektromos motorral működtetett levegő-levegő típusú hőszivattyúké 133, illetve a kompakt hőszivattyúké legalább 115 százalékosnak kell legyen.

Hirdetés:

2021-től a hatásfok elvárások a következőképpen alakulnak: az elektromos légbefúvásos fűtőberendezéseknél 31 százalék, az elektromos motorral hajtott levegő-levegő típusú hőszivattyúknál 137 százalék, s a kompakt hőszivattyúknál 125 százalék. -írja a napi.huA rendelet lényegesen jobb hatásfokokat vár el a hűtőberendezéseknél. Az elektromos motorral működtetett levegő-levegő típusú légkondicionáló készülékek hatásfok követelménye, a jövő év elejétől 181 százalék lesz, a kompakt berendezéseké 117 százalék. 2021-től pedig ez a követelmény 189, illetve 138 százalékra emelkedik.

Admin

A korábbi, már bevezetett kazánrendeletről :

AZ új kazánrendelet bevezetésével sokaknak kell a pénztárcájukba nyúlni a méregdrága kazánok és a fűtéskorszerűsítés miatt! Ilyenkor természetesen jönnek a fapados megoldások, az olcsó ajánlatok tömkelegei mindazoknak, akik a vadonatúj szabványokat nem tudják megfizetni! Jelen esetben olyan ajánlatokról beszélünk, amelyek úgy faragnak a költségeken, hogy azt ígérik, hogy egyáltalán nem kell a kéményeket átalakítani az új kazánokhoz.

Hasonló cikkek >>>>>

Mindenkit figyelmeztet a Magyar Posta! Változott a csekkbefizetés! A sárga és a fehér csekkeket is é...
TÖBB TÍZEZER FORINTOS BÜNTETÉS JÖN AZOKNAK, AKIK A ZEBRÁN MOBILOZNAK! RENGETEG A BALESET, TÖRVÉNYI S...
VÁLTOZIK A ÁTUTALÁS MINDEN MAGYAR BANKBAN! ÉRINTI A CSALÁDI PÓTLÉK, A FIZETÉSEK ÉS A NYUGDÍJAK UTA...
CSALÁDOK FIGYELEM! TÖBB EZER CSALÁD KAP TÖBB TÍZEZER FORINTOS CSEKKET! KÖTELEZŐ LESZ RÖVID IDŐN BELÜ...
KIADTÁK A FIGYELMEZTETÉST! SOK HELYEN KELL MA ESŐRE SZÁMÍTANI! HA EZEKEN AZ ORTSZÁGRÉSZEKEN ÉLSZ MA ...
SZÜLŐK, CSALÁDOK FIGYELJETEK! NAPI KÖZEL 9 FORINT JÁR EBBEN AZ ESETBEN A GYERMEK UTÁN! 1 GYERMEK UTÁ...
TÉVÉNÉZŐK FIGYELEM! ÚJ MAGYAR TV CSATORNA INDUL ÉS 3 MÁSIK ÚJ NÉVEN LESZ ELÉRHETŐ - MUTATJUK A RÉSZL...
FIGYELMEZTETÉS NŐKNEK, ÉDESANYÁKNAK! HA CSIRKÉT ESZIK, AKKOR EZT A RÉSZÉT SOHA NE EGYE MEG! FELTÉTLE...