SOHA NEM LÁTOTT, HAVI 50 EZER FORINTOS PÉNZTÁMOGATÁST VEZETNEK BE JANUÁR 1-TŐL! MA MEGSZAVAZTÁK! 6 HÓNAPRA VISSZAMENŐLEG IS IGÉNYELHETŐ, ÍGY 300 EZRET KAP EGYÖSSZEGBEN! SOKKAL TÖBBEKNEK JÁR, MAJD MINT MIRE SZÁMÍTANAK! ITT A TÁJÉKOZTATÓ >>>

Hirdetés:

Ötvenezer forintos nyugdíjtámogatást kaphatnak akik 20 évig a…

A tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon ápolók számára vezet be egy új támogatási formát a családtámogatási törvény módosítása, amelyet ma fogadott el az Országgyűlés.

A tartós ápolást végzők időskori támogatását az kaphatja meg, aki gyermekét – ideértve a már nagykorú gyermeket is – az öregségi nyugdíjra való jogosultságot megelőzően legalább 20 évig saját háztartásában gondozta és ezért ápolási díjat kapott, valamint az ellátás formája legalább egy évig emelt összegű vagy kiemelt ápolási díj volt.

Ha a szülő a gyermekét 20 évig otthon gondozta, de ezalatt nem csupán ápolási díjban, hanem a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek után folyósított családtámogatási ellátásban (gyermekgondozási segélyben) részesült, a gyes idejét – legfeljebb 10 éves időtartamban – hozzá lehet számítani a 20 éves gondozási időszakhoz.

Hirdetés:

Az új ellátási forma bevezetését azzal indokolják, hogy a gyermeküket ápoló hozzátartozók komoly terhet vesznek le az állami intézményrendszerről, mivel azonban keresőtevékenységet nem – vagy csak korlátozott mértékben – tudnak végezni, a számukra megállapítható nyugdíj mértéke alacsonyabb lehet.

A törvényjavaslat értelmében a tartós ápolást végzők időskori támogatására vonatkozó rendelkezések 2018. január 1-jétől lehetnek hatályosak.

A támogatás a jogosultság kezdetétől, de legkorábban a kérelem benyújtását megelőző hatodik hónap első napjától állapítható meg és adómentes bevételnek számít. Nem minősül nyugellátásnak.
Forrás: MTI / Sztárklikk

WRITER

Hirdetés:

Hasonló cikkek >>>>>

1,5 MILLIÓ FORINTOS BANKSZÁMLÁRA UTALT TÁMOGATÁS 40 FELETTI HÁZASPÁROKNAK! A LEGTÖBBEN NEM IS ÁLMODN...
HAZAI HATÉKONYSÁG PROGRAM >>> 2,5 MILLIÓ FORINTOS VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁS CSALÁDI HÁ...
HÍR AZ OKTÓBERI CSALDI PÓTLÉKRÓL! SOK CSALÁDHOZ NAPOKON BELÜL MEGÉRKEZIK A CSALÁDI PÓTLÉK, DE SOKAKN...
ONYF KÖZLEMÉNY >> VÁLTOZÁS A CSEDNÉL, GYEDNÉL, TÁPPÉNZNÉL, BALESETI TÁPPÉNZNÉL! ITT A HIVATA...
HA GÁZZAL FŰT, AKKOR MEGINT ROSSZ HÍR ÉRKEZETT! A NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM JELENTETTE BE MA ...
DOLGOZÓK FIGYELEM! FONTOS INFORMÁCIÓ SZIVÁRGOTT KI, NAGY MEGLEPETÉS LESZ! ENNYIT NŐNEK A BRUTTÓ, NET...
A MINISZTERELNÖK BEJELENTETTE AZ ERZSÉBET UTALVÁNYT AZ IDEI ÉVRE! MINDEN NYUGDÍJAS MEGKAPJA! MUTATJU...
65 ÉV FELETTIEK FIGYELEM! NOVEMBER 1-TŐL MÉG TÖBB 65 ÉV FELETTINEK JÁR AZ INGYENES SZÁMÍTÓGÉP, INGYE...