SZENZÁCIÓS HÍR! EZEK A JUTTATÁSOK, PÉNZEK EZENTÚL ADÓMENTESEK – EGYETEN FORINTOT SEM KELL BELŐLÜK BEFIZETNI! MOST JELENTETTE BE AZ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA! >>>

Hirdetés:

Számos állami támogatás és ösztöndíj válik adómentessé

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Országgyűlés keddi döntése értelmében sajtótájékoztatón kifejtette: az oktatás, az egészségügyi utánpótlás, a visegrádi kapcsolatok, az időseknek nyújtott támogatások területén, valamint a művészi életpálya elismeréseként nyújtott juttatásokról van szó.

Ez a kormány az adócsökkentések kormánya, és arra törekszik, hogy minél kisebbek legyen az adóterhek – fogalmazott Rétvári Bence. Az elfogadott változtatások értelmében adómentessé válnak a Balassi Bálint-ösztöndíjprogram részeként adott támogatások, a honvédelmi miniszter által biztosított ösztöndíjak. Ezen túlmenően a külgazdasági és külügyminiszter által nyújtott, a visegrádi együttműködést célzó különböző diplomáciai és egyéb ösztöndíjak is ebbe a körbe tartoznak majd.

Rétvári Bence hozzátette: az egészségügyben a Mihalicza-ösztöndíjat, a szakképzésben a Szabóky Adolf nevét viselő juttatást érinti az intézkedés. Utóbbi a hiányszakmákban végzettséget szerezni kívánó tanulók támogatását célozza nappali rendszerű képzésben. Szintén adómentessé válik az első sikeres nyelvvizsgához nyújtandó állami támogatás. A diákhitel esetében a második gyermeknél az állam elengedi a tartozás felét, a harmadik gyermek születésekor a teljes hitelösszeget, teljes mértékben adómentesen – ismertette. Szólt arról is, hogy adómentes lesz a munkáltató által a munkavállalónak a diákhitel törlesztéséhez kifizetett juttatás az előírt kötelező törlesztőrészlet erejéig.

Hirdetés:

Jelezte: több módosító javaslatot is befogadtak, s az eredeti elképzelés kibővült. Bekerült az adómentes körbe a kultúráért felelős miniszter által magánszemélynek adott juttatások, a Magyar Művészeti Akadémia által a kiemelkedő művészi teljesítmények és művészi életút által a 65. életévet betöltött személyeknek nyújtott művészjáradék. Ezek közé tartoznak a Kossuth-díjban, az Érdemes Művészi címben, Kiváló Művész címben, Magyarország babérkoszorúja, a Népművészet mestere címben részesülők. Szintén adómentes lesz az a pénzjutalom, ami az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért eredményért jár. Megemlítette, hogy azok a nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásban részesülők, akik év végén akár nyugdíjprémiumban, akár Erzsébet-utalványban részesülnek, adómentesen kapják ezt.

Bene Ildikó, a Fidesz országgyűlési képviselője kiemelte, számos intézkedés történt az egészségügy területén, s a rezidensösztöndíjaktól kezdve a letelepedési támogatásokon át nagyon sokféle módon próbálnak segíteni. A kormánypárti politikus példaként említette a Mihalicza-ösztöndíjat, amely lehetőséget teremt arra, hogy az ápolók mesterképzésben egyetemi végzettséghez jussanak. A szeptembertől élő juttatás mostantól adómentessé válik – jelezte a fideszes képviselő. Bene Ildikó azt mondta, ez komoly lépés, és a szakmai előmenetel segítése mellett abban is bíznak, hogy akik elvégzik, Magyarországon dolgoznak majd.

Forrás : hirado.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

HAMAROSAN EZEK IS INGYEN LESZNEK! 5 ÚJ OKMÁNY LESZ INGYENES A TELJES MAGYAR LAKOSSÁGNAK!
Extra nyugdíjat kapnak idén a magyar nyugdíjasok, nyugdíjszerű ellátásból élők! - Ekkora összegről v...
OTP, CIB, K&H, FHB, ERSTE, CETELEM, UNICREDIT, BUDAPEST BANK ÜGYFELEK FIGYELEM! ELKÉPESZTŐ L...
HA ÖN IS VALAMELYIK GÁZSZOLGÁLTATÓ ÜGYFELE, AKKOR EZT A KÖZLEMÉNYT OLVASSA EL! FONTOS TÁJÉKOZTATÓT K...
OKTÓBERBEN ÉS NOVEMBERBEN 76.000 FORINT TÁMOGATÁS IGÉNYELHETŐ MINDEN GYERMEK UTÁN!! CSALÁDOK FIGYELE...
SZÜLŐK FIGYELEM! EBBEN A KÁVÉZÓBAN INGYEN FAGYI JÁR A GYEREKEKNEK! BÁRKINEK, AKÁR MINDNE NAP, CSAK...
TESCO VÁSÁRLÓK FIGYELEM! TÉGED IS ÉRINTŐ NAGY VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE MÁTÓL MINDEN TESCO SZUPERMARKETBEN...
MA ÉRKEZETT A HÍR!! TRÜKKÖS VÁLTOZÁS JÖN A SÁRGA CSEKKEKNÉL - PLUSZ PÉNZT KELL FIZETNI ANNAK, AKI S...