SZÍV -ÉS ÉRRENDSZERI BETEGEK FIGYELEM! ÚJ PROGRAM INDUL DECEMBERBEN CUKORBETEGEKNEK ÉS SZÍV-ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGBEN SZENVEDŐKNEK! ŐK KAPNAK SEGÍTSÉGET >>>

Hirdetés:

Egészségügyi megelőző program indul a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők életminőségének javításáért a bonyhádi kistérségben azért, hogy csökkentse a szakorvosi ellátásban nem részesülő betegek számát.
A 2018 januárjában induló Völgységi érvédők elnevezésű programban különös figyelmet fordítanak a szív- és érrendszeri betegek rehabilitációjára, és azokra, akik valamilyen okból kiestek az orvosi ellátásból – mondta Bősze Tibor, a program szakmai koordinátora az MTI-nek.

A térség tizenegy háziorvosi körzetében ez év decemberében kiszűrik az érrendszeri katasztrófán átesett embereket és a cukorbetegeket, akiket személyesen keresnek meg, majd gondozásukat a bonyhádi egészségfejlesztési iroda veszi át – tette hozzá. Az iroda az egy évre tervezett programban betegklubokat, diétás és mozgást ajánló tanácsadásokat szervez számukra. A fő cél a betegek túlélési esélyeit javítani – jegyezte meg.

Hirdetés:

A programba a térség csaknem húsz településén becslések szerint több száz embert vonnak be.
Magyarországon évente több mint tizenötezer infarktust és csaknem negyvenezer stroke-ot regisztrálnak, a betegek felépülése szakorvosi odafigyelést és életmódváltást igényel – hangsúlyozta a szakmai vezető.
Jelenleg 61 egészségfejlesztési iroda működik, ezek közül 38 hátrányos helyzetű területeken. Az irodák létrehozásának egyik alapvető célja a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések prevenciójának támogatása, a korai és elkerülhető halálesetek csökkentése, az egészséges életmódot befolyásoló szokások javítása.
(MTI)

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

HA ÖN IS VALAMELYIK GÁZSZOLGÁLTATÓ ÜGYFELE, AKKOR EZT A KÖZLEMÉNYT OLVASSA EL! FONTOS TÁJÉKOZTATÓT K...
HA AZT HITTED MA HŐSÉG VOLT, AKKOR NÉZD MEG MI VÁR HOLNAP! KIADTÁK A VÖRÖS RIASZTÁST! MUTATJUK HOL L...
VIGYÁZAT! EZEK AZ ORSZÁGRÉSZEKEN MA 1 HAVI ESŐ IS LEESHET! KÉSZÜLJÖN FEL RÁ! MÁSHOL VIHAROS SZÉLRE F...
FONTOS! IDŐSEK SZÁZEZREI MARADNAK KI A NYUGDÍJ KIEGÉSZÍTÉSBŐL ,MERT EGY MINIMÁLIS DÍJAT FIZETNI KEL...
BÉCSI ADVENTI VÁSÁROK, UTAZÁS, ÁRAK, NÉLKÜLÖZHETETLEN INFORMÁCIÓK! 17 ADVENTI VÁSÁR BÉCSBEN, AMIT NE...
NYAKUNKON A HAVAZÁS! MÁR ESIK IS! FRISS HÓ ESETT OKTÓBER 23-ÁN! MUTATJUK A RÉSZLETEKET!
VÁLTOZÁS JÖN JÖVŐRE AZ ADÓBEVALLÁSNÁL! >> TÖBB SZÁEZER EMBERT ÉRINT! MUTATJUK KIK JÁRNAK JÓL 2...
NAGYON DURVA METEOROLÓGIA JÓSLATOT TETTEK KÖZZÉ MÉG AZ IDEI ÉVRE! NEM ÁRT HA TUDOD MI VÁR MÉG RÁNK I...