TÖBB PÉNZT KAPNAK ÉV VÉGÉN A NYUGDÍJASOK, MINT HITTÜK! HIHETETLEN PÉNZOSZTÁS JÖN NOVEMBERBEN ÉS DECEMBERBEN!MUTATJUK PONTOSAN MIKOR ÉS MENNYI PÉNZ ÁLL A HÁZHOZ! >>>

Hirdetés:

HIHETETLEN PÉNZESŐ JÖN A  NYUGDÍJASOKNAK ÉS A LEGTÖBBEN MÉG NEM IS TUDJÁK! MUTATJUK PONTOSAN MIKOR ÉS MENNYI PÉNZ ÁLL A HÁZHOZ! >>>

 

Jön a pénzeső a nyugdíjasoknak – Ekkor számíthatnak rá.

 

A nyugdíjasok több tízezer forintos extra juttatást is kézhez kaphatnak  az év végéhez közeledve: a kiegészítő nyugdíjemelés, a nyugdíjprémium és az Erzsébet-utalvány . A  novemberi nyugellátással fog megérkezni a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium is, egyelőre még nem sokat lehet tudni az Erzsébet-utalványról, a kiszivárgott tervek szerint  karácsony előtt  már számíthatnak rá a nyugdíjasok.

 

Az utóbbi időben sokat hallottunk arról, hogy nagyobb  összeget kapnak a nyugdíjasok, és már a konkrét számokról is lehet tudni. Ha az átlagnyugdíjat nézzük, akkor  az év végéig  a nyugdíjasok összesen 35 ezer forintos extra juttatást is kézhezkaphatnak.

 

Mint tudjukk megkapják a kiegészítő nyugdíjemelést, ezt a kormány az infláció nagyságától tette függővé. Januárban  a nyugdíjakat 1,6%-kal emelték, és  ez nem ellensúlyozza az idei  év 2,6%-ra várt pénzromlási ütemnek a  mértékét. Ezért a kormány úgy  döntött, hogy  a nyugdíjasok 1%-os korrekciós emelést kapnak , ezt pedig  levetítve az egész évre összesen 12%-ot jelent.

Hirdetés:

 

A nyugdíjprémium lesz a másik jelentős kifizetés,  először kapják ezt a juttatást  amit a nyugellátásban részesülők. Az   idei gazdasági növekedést a kormány  4,1%-ra értékeli, a törvény kimondja, hogy a 3,5% fölötti részt lehet figyelembe venni. Ezért  a nyugdíjasoknak  kifizetésre kerülő pótlólagos összeget  0,6-os szorzóval számolják ki. Az alapja a novemberi  nyugdíj negyede (25%-a), de legfeljebb 20 ezer forint lehet. A  kiegészítő nyugdíjemelés (100*12% = 12 ezer) és a nyugdíjprémium (0,6*20 ezer = 12 ezer), például egy 100 ezer forintos  nyugdíj  esetében összességében 24 ezer forintos kiegészítésre lehet számítani.

 

Kiszámolásra került  az összeg, és a pontos novemberi dátum is tudható, ugyanis a  törvény szerint  a november havi nyugellátással történik majd  a nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium folyósítása is. Az utalás várhatóan november 10-ére tehető, így ekkor érkezik meg  a bankszámlákra és a postára a pénz, és az ezt követő héten  kerülhet a postások által kézbesítésre.

 

A tervek szerint sor kerül decemberben, még karácsony előtt egy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalvány kiosztása is a nyugdíjasoknak.  Még nem  állnak rendelkezésre információk a pontos dátumról, de mivel a tavalyi évben jelentős csúszások voltak a karácsonyi időszakban, így a korai bejelentés miatt is lehet számítani arra, hogy még az ünnepek előtt kézhez kaphatják a nyugdíjasok az utalványokat.

 

 

 

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

Nagymamák, nagypapák figyelem! Nyaraljon idén az unokájával - pénzt ad rá az állam! Mutatjuk hol jel...
ERRE NEM SZÁMÍTOTTUNK >> OLYAN VÁLTOZÁST HOZ A JÖVŐ HÉT IDŐJÁRÁSA, AMITŐL A METEOROLÓGUSOK IS ...
NAPOKON BELÜL LEVELET KAPHAT A PAKSI ATOMERŐMŰTŐL >> ARRA IGAZÁN NEM SZÁMÍT AMI EBBEN A LEVÉLB...
CSALÁDI PÓTLÉK FELHÍVÁS CSALÁDOKNAK!!! TÖBB EZER CSALÁDNAK VAN FONTOS TENNIVALÓJA! CSALÁDI PÓTLÉK KI...
CSALÁDOK, SZÜLŐK FIGYELEM! OLYAN PÉNZTÁMOGATÁST KAPHATSZ AZ ISKOLAKEZDÉSRE, AMIRŐL NEM IS TUDTAD, HO...
JÓ HÍRT KAPNAK A TV NÉZŐK! NOVEMBER 3-IG 750 EZER HÁZTARTÁS KAP 3 KITŰNŐ CSATORNÁT KÓDOLATLANUL OKTÓ...
ÍGY KAPHATSZ TELJESEN INGYENES WIFIT BÁRHOL EURÓPÁBAN - ÉRDEMES ISMERNI A LEHETŐSÉGET! Megmutatom, h...
FIGYELEM! NOVEMBER KÖZEPÉTŐL MINDEN RÁSZORULÓT VÁR A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT! HATALMAS SEGÍTÉSGET K...