TÜZIFÁVAL FŰTŐK FIGYELEM! ENNÉL TÖBBEN NE ADJON A FÁÉRT, MERT HÜLYÉNEK AKARJÁK NÉZNI! >>> FONTOS TUDNIVALÓKRA FIGYELMEZTETIK A TÜZIFÁVAL FŰTŐKET! ITT OLVASHATJA BŐVEBBEN >>>

Hirdetés:

A tavalyi kemény tél miatt sokan előre hozták az idei tűzifavásárlást, ami miatt már nyárra lecsökkentek az erdőgazdálkodók eladható készletei, a vegetációs időszak utáni fakitermelések pedig még csak most indulnak, ezért országszerte hiánycikk lett a tűzifa – olvasható a Zalai Hírlap csütörtöki számában.

A lapnak a Földművelésügyi Minisztérium arról adott tájékoztatást, hogy a tavalyi kemény tél miatt megnövekedett a tűzifa-felhasználás, a lakossági tűzifakészletek már a nyár elejére megcsappantak. Az elhúzódó hideg hatásra a lakossági beszerzések már a fűtési szezont követő időszakban megkezdődtek, a nagy igény miatt azonban az erdőgazdálkodók készletei nyárra a minimumra csökkentek, mert a természetvédelmi szabályok miatt a vegetációs időszakban nem, vagy csak korlátozottan lehet fát kitermelni.

Dolgoznak az ügyön

A minisztérium azt is közölte, hogy az ellenőrzési rendszereknek köszönhetően jelentősen visszaszorult a tűzifa illegális kereskedelme és az import is. “A társaságok felkészültek a szociális tűzifa biztosítására, és mindent elkövetnek az illegális tűzifaforgalom csökkenésének köszönhető átmeneti hiány miatt megnövekedett lakossági tűzifaigények kielégítése érdekében” – közölte a szaktárca.

Hirdetés:

A napilap megkeresésére a Zalaerdő Zrt. zalaegerszegi erdészete arról számolt be, hogy átmenetileg nem fogadnak új megrendeléseket, mert ellátási területükön idén a lakossági igény már meghaladta az egész éves gazdálkodási tervüket. A hiány azonban átmeneti, mert a Zalaerdő további négy erdészeténél nincs korlátozás, és hamarosan indulnak az őszi-téli fakitermelések.

Drágult a fa

Zalaegerszegen az állami erdészetnél a keménylombos lakossági tűzifa árát 1500 forinttal emelték, így nettó 15.500 forint az átvevőhelyeken a köbméterenkénti ára, ez az ország keleti felében 18.500-19.000 forint körül alakul. Egy helyi erdőgazdálkodót idézve a Zalai Hírlap arról is írt, hogy jelentős áremelés után a kályhakész fa eladási ára házhoz szállítva bruttó 30 ezer forint erdei köbméterenként, de az éves szerződött mennyiségnek így is csak a 10 százalékát tudta kiszállítani partnereinek, mert ennyit kapott meg a beszállítóktól.

Forrás : hirado.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

GÁZÓRÁSOK FIGYELEM! >> MINDEN GÁZÓRA TULAJDONOSNAK FONTOS KÖZLEMÉNYT ADTAK KI!
ÍGY JUTHAT HAVI 14 EZER FORINTÉRT EGY BUDAI VÁRNEGYEDBEN LÉVŐ LAKÁSHOZ!
EZT BIZTOSAN NEM TUDTAD A TRAFFIPAXOKRÓL! TILOS VAGY NEM TILOS A TRAFFIPAXOT VILLOGÁSSAL ELŐRE JEL...
ERRE AZ IGAZOLÁSRA 90%, HOGY SZÜKSÉGED LESZ MÉG EBBEN A HÓNAPBAN- NE HAGYD AZ UTOLSÓ PILLANATRA! ITT...
10 EZER FORINT ÉRTÉKŰ ÓVODAKEZDÉSI CSOMAGOT OSZTOGAT AZ E-ON! 5000 ÓVODÁS KAPJA MEG! MUTATJUK MI VAN...
FONTOS! 2018. JANUÁR 1-TŐL JELENTSŐEN CSÖKKEN A SEGÉLY! 22.800 FORINT HELYETT JANUÁRTÓL MÁR CSAK ENN...
MAGÁNELLÁTÁS INGYEN! NAGYON KEVÉS MAGYAR TUD RÓLA, PEDIG SZINTE BÁRKINEK ELÉRHETŐ! MAGÁN FOGORVOS, N...
FIGYELEM! EZÉRT PÉNZT FOGNAK KÉRNI ÖNTŐL, DE SEMMIKÉPPEN NE FIZESSEN - INGYEN IS VAN MEGOLDÁS, DE I...