TV ELŐFIZETŐK FIGYELEM! BÁRMELYIK SZOLGÁLTATÓNÁL VAN EZ ÉRDEKELNI FOGJA! ITT VAN, AMIT ANNYIRA TITKOLNAK AZ ELŐFIZETŐK ELŐL >>

Hirdetés:

Azok a szolgáltatók, amelyek előfizetői szolgáltatásokat nyújtanak – így a televízió-előfizetéseket kínáló cégek –, kötelesek általános szerződési feltételeket, vagyis ÁSZF-eket is készíteni, amelyeket minden előfizetővel ismertetniük kell a szerződéskötés előtt.

Az NMHH tartja nyilván ezeket az ÁSZF-eket, és a listán 2015 végén 132 működő televíziós szolgáltatást nyújtó szerepelt. Az NMHH nemcsak nyilvántartja ezek módosításait, hanem a fogyasztói érdekek védelmében előzetesen kontrollálhatja, valamint ellenőrizheti a jogszabályoknak megfelelő alkalmazásukat. Az ÁSZF-módosítások, amelyeket szintén az NMHH vesz nyilvántartásba, főleg a következő területeket érintették: az előfizetői szerződés megkötése és feltételei, az előfizetői szerződés megszűnése, a díjak, a díjfizetés, a számlázás, a kártérítése és a kötbér, valamint a szolgáltatás szüneteltetése és korlátozása.

Hirdetés:

Az általános szerződési feltételek mellett az egyedi előfizetői feltételekre is odafigyel a hatóság. Számos szabály védi az előfizetők érdekeit a szolgáltatóval való szerződéskötéskor. Ennek következtében például a hűségidős szerződéseknél nem módosíthatja a szolgáltató egyoldalúan a tarifákat, vagy hogy az ÁSZF-ekben minden akciós ajánlat feltételeit fel kell tüntetni.

A televíziós csatornákat tartalmazó csomagot a szolgáltató két esetben változtathatja meg a körülményekben bekövetkezett lényeges változásra hivatkozva. Az egyik eset, amikor a szolgáltató az ÁSZF-jében és internetes honlapján az általa kínált díjcsomagokban feltüntette azt az időpontot, ameddig az adott csatorna szerepeltetését vállalta és ez az időpont letelt. A másik eset pedig, amikor arra hivatkozik, hogy a változást lakossági felméréseken alapuló nézettségi adatok vagy a médiaszolgáltatóval (vagyis a csatorna készítőjével) kötött szerződéses jogviszony indokolja.

A témát egy animációs kisfilm is elmagyarázza, amelyben a Gondos család meséli el a kapcsolódó rendelet részleteit: www.youtube.com/nmhhvideo

Forrás : http://nmhh.hu/
WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

3 EZER FORINTOS ÓRABÉRÉRT KERESNEK DOLGOZÓKAT – NEM KELL VÉGZETTSÉG ÉS SZAKTUDÁS SEM!
MI FIZETJÜK RENGETEG UKRÁN NYUGDÍJÁT! SOKAN HÁRSZOMSZOR ANNYIT KAPNAK, MINT A MAGYAR NYUGDÍJASOK NAG...
Családok figyelem! Januártól napi 9200 forint járhat ha megbetegszik a gyermeke! Időkorlát nélkül, a...
Jövő hónapban fontos változás lép életbe a családi pótléknál! Minden családot érint! Tájékozódj, min...
ÉLETTÁRSAK FIGYELEM! EZ A TÖRVÉNY TÖNKRETEHET BENNETEKET! MINDENETEK ELÚSZHAT HA EZT NEM TESZITEK ME...
CSALÁDOK FIGYELEM!!! 6000 FORINTOS AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNYT KAP TÖBB SZÁZEZER CSALÁD AZ ISKOLAKEZD...
FIGYELEM! FONTOS KÖZLEMÉNYT TETT KÖZZÉ A POSTA >> ÍGY KÉZBESÍTIK IDÉN A 10 EZER FORINTOS AJÁND...
SZUPER SZOMBAT JÖN! ILYEN MÁR NAGYON RÉGEN VOLT ÉS BIZTOS, HOGY JÓ DARABIG NEM IS LESZ! HASZNÁLJA KI...