ÜZENT A KORMÁNY MINDEN MAGYAR NYUGDÍJASNAK AZ IDŐSEK NAPJA ALKALMÁBÓL >>> PÁR ÓRÁJA JELENT MEG A HIVATALOS SAJTÓKÖZLEMÉNY!

Hirdetés:

A kormány gondoskodik az idősekről

A kormány gondoskodik az idősekről többek között a nyugdíjak vásárlóértékének növelésével, a nyugdíj-kiegészítéssel, a nyugdíjprémiummal, továbbá a nők negyven év munka utáni nyugdíjba vonulási lehetőségével – mondta Novák Katalin, az Ember Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatón.

A nyugdíjasokról történő kormányzati gondoskodás anyagi alapja a kiszámítható nyugdíj biztosítása. Az Orbán-kormány azt ígérte, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ám ezt még túl is teljesítette, hiszen az 10 százalékkal emelkedett az elmúlt években, 2010 óta pedig 23 százalékkal – tette hozzá az államtitkár.

Ha a infláció meghaladja a tervezett mértéket, akkor ki kell egészíteni a nyugdíjakat, ezt törvény garantálja. Emellett volt egy olyan vállalás is, hogy ha a gazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor a nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok. Idén várhatóan mindkettőre sor kerül – mondta Novák Katalin.

Hirdetés:

A nők 40 év munka utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével kapcsolatban az államtitkár azt emelte ki, hogy ez családpolitikai intézkedés, melynek célja, hogy a nagymamák unokáik mellett lehessenek. Eddig több mint 200 ezer magyar nő élt ezzel a lehetőséggel.

Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott arról beszélt: a kormány 2010 óta több olyan intézkedést hozott, amely jobbá teszi az idősek mindennapjait, ilyen például a rezsicsökkentés, amivel évente átlagosan 100 ezer forintot takaríthattak meg a nyugdíjasok, továbbá az alapvető élelmiszerek – sertés, baromfi, tojás, tej – áfájának csökkentése, aminek köszönhetően ugyanabból a pénzből többet vásárolhatnak az idősek, az Erzsébet program pedig a kedvezményes üdülési lehetőségeket bővítette.

A nyugdíjas szövetkezetekről szólva a miniszterelnöki megbízott elmondta: már minden megyében alakultak ilyenek, és az ott dolgozó nyugdíjasoknak kizárólag a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell befizetniük keresményük után.

Nyitrai Zsolt kiemelte: a kormány nem hagyja, hogy Magyarország bevándorló országgá váljon és erkölcsi, anyagi megbecsülésben részesíti az időseket, miközben az ellenzék tiszteletlenül, becsmérlően beszél róluk.

Forrás : kormany.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

CSALÁDOK SZÜLŐK FIGYELEM! INGYENES KORREPETÁLÁS, TANSZEREK, RUHÁK GYEREKEKNEK! MUTATJUK HOL KÉRHETI!
ELKÉPESZTŐ IDŐJÁRÁST JÖN >> ERRE MÉG A METEOROLÓGUSOK SEM SZÁMÍTOTTAK! ÓRIÁSI KÁROKAT ...
ÚJ, EDDIG NEM LÉTEZŐ 4,5 MILLIÓ FORINTOS TÁMOGATÁS JÖN >> CSALÁDOK ÉS EGYEDÜLÁLLÓK IS ...
VIGYÁZAT! HA EZT A JELET LÁTOD A HÚSON A SZUPERMARKETBEN, BOLTBAN, HENTESNÉL SEMMIKÉPPEN NE VEGYÉL B...
CSALÁDOK FIGYELEM! 1 MILLIÓ FORINTOT AD A CSALÁDOKNAK A GYERMEKEK UTÁN A KORMNY! MÁR ATERHESSÉG 12....
KÖZÉPKORÚAKNAK INDUL ÚJ PROGRAM SZEPTEMBER 18-TÓL! MINDNEKIT ÉRINT AKI VALAHA NYUGDÍJAS SZERETNE LE...
SZENZÁCIÓS HÍRT KÖZÖLT AZ MTI! AJÁNDÉKOT KAPNAK A MAGYAR NYUGDÍJASOK KÓSA LAJOSTÓL! ITT VANNAK A LE...
100 EZER FORINTOS MEGLEPETÉST KAPNAK AJÁNDÉKBA A NYUGDÍJASOK! EZT REMÉLNI SEM MERTE VOLNA SENKI! IT...