VÁLTOZÁS AZ ORVOSI IGAZOLÁSOKNÁL, SZÜLŐI IGAZOLÁSOKNÁL! TÖBB, MINT DUPLÁJÁRA EMELNÉK A SZÜLŐK ÁLTAL IGAZOLHATÓ NAPOK SZÁMÁT!

Hirdetés:

SZÜLŐK FIGYELEM! ÓRIÁSI VÁLTOZÁS A GYERMEKORVOSI RENDELŐKBEN!A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az iskolai orvosi igazolásokra vonatkozó szabályokat szeretné módosítani. A szervezet elnökének elmondása szerint az iskolaorvost , az orvoshoz fordulók nagy része nem betegség, hanem inkább csak igazolás miatt keresi fel, az InfoRádiónak azt is elmondta Póta György, hogy azt szeretnék javasolni: hogy 6 napról 15-re emeljék a szülők által igazolható napok számát.A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a következőket nyilatkozta az Info Rádiónak:”Jogosnak tartjuk, hogy vannak olyan a betegségek, amelyekből felépülve a gyermek csak orvosi igazolással mehessen vissza a közösségbe. Ám vannak olyan könnyebb betegségek, mint például egy nátha, vagy egy hasmenéses betegség, amelyek esetében orvosi vizsgálat nélkül is megoldódnak a gondok. Ilyenkor az orvoshoz fordulás egyetlen oka az igazolás”. Az elnöknek az a tapasztalata, hogy az esetek 40-50 százalékában csakis az igazolások miatt mennek el a diákok az orvoshoz .

Hirdetés:

 

Azzal is indokolta a javaslatot, hogy : “Betegrendelésen betegek vannak. Közéjük kell beülni az igazolásért érkező gyógyult, egészséges gyermekeknek” és várni, hogy kapjanak egy papírt, igazolást, épp ezért gondolják a kollégáikkal, hogy fontos lenne újratárgyalni ezt a kérdést.Ezért javasolják a háziorvosok, hogy a szülők által igazolható napok számát emeljék meg 6-ről 15-re. Végezetül Póta György kihangsúlyozta, hogy : “Ezzel nagyságrendekkel lehetne csökkenteni a szülők és az orvosok terheit is”.

ÍRta : admin

Hasonló cikkek >>>>>

FIGYELEM!KÉSZÍTSEN JEGYZŐKÖNYVET A VÍZÓRA, GÁZÓRA, VILLANYÓRA ÁLLÁSRÓL
ÉLETTÁRSAK ÉS A NEKIK JÁRÓ TÁMOGATÁSOK >>> MIT ÉS MIKOR KELL BEJELENTENI HA PÉNZT AKARUNK K...
Fantasztikus hír! 2018. JANUÁRTÓL JÖN AZ ÚJ, KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJAZÁS! Vadonatúj nyugdíjkedvezmén...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! AZ ÁGYÁBA IS BEKÖLTÖZHET EZ A VESZÉLYES ROVAR! HA ILYET LÁT AZONNAL CSUKJA...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! MILLIÓKAT ÉRINT! A MINISZTÉRIUM, ARRA KÉRI A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT, HOGY ...
ORFK KÖZLEMÉNY >> MINDEN AUTÓSNAK SZÓLÓ FIGYLEMEZTETÉST ADOTT KI AZ ORSZÁGOS RENDŐRFŐKAPITÁNYS...
KOMOLY, MINDEN CSALÁDI HÁZAS ÉLETÉT BEFOLYÁSOLÓ DÖNTÉS JÖN! NOVEMBER 6 FORDULÓPONT LESZ A MAGYAR, CS...
FIGYELMEZETÉST ADTAK KI MINDENSZENTEKRE ÉS HALOTTAK NAPJÁRA! VESZÉLYE SLEHET A TEMETŐTÚRA! ITT TÁJÉ...