VÁLTOZÁS AZ ORVOSI IGAZOLÁSOKNÁL, SZÜLŐI IGAZOLÁSOKNÁL! TÖBB, MINT DUPLÁJÁRA EMELNÉK A SZÜLŐK ÁLTAL IGAZOLHATÓ NAPOK SZÁMÁT!

Hirdetés:

SZÜLŐK FIGYELEM! ÓRIÁSI VÁLTOZÁS A GYERMEKORVOSI RENDELŐKBEN!A Házi Gyermekorvosok Egyesülete az iskolai orvosi igazolásokra vonatkozó szabályokat szeretné módosítani. A szervezet elnökének elmondása szerint az iskolaorvost , az orvoshoz fordulók nagy része nem betegség, hanem inkább csak igazolás miatt keresi fel, az InfoRádiónak azt is elmondta Póta György, hogy azt szeretnék javasolni: hogy 6 napról 15-re emeljék a szülők által igazolható napok számát.A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a következőket nyilatkozta az Info Rádiónak:”Jogosnak tartjuk, hogy vannak olyan a betegségek, amelyekből felépülve a gyermek csak orvosi igazolással mehessen vissza a közösségbe. Ám vannak olyan könnyebb betegségek, mint például egy nátha, vagy egy hasmenéses betegség, amelyek esetében orvosi vizsgálat nélkül is megoldódnak a gondok. Ilyenkor az orvoshoz fordulás egyetlen oka az igazolás”. Az elnöknek az a tapasztalata, hogy az esetek 40-50 százalékában csakis az igazolások miatt mennek el a diákok az orvoshoz .

Hirdetés:

 

Azzal is indokolta a javaslatot, hogy : “Betegrendelésen betegek vannak. Közéjük kell beülni az igazolásért érkező gyógyult, egészséges gyermekeknek” és várni, hogy kapjanak egy papírt, igazolást, épp ezért gondolják a kollégáikkal, hogy fontos lenne újratárgyalni ezt a kérdést.Ezért javasolják a háziorvosok, hogy a szülők által igazolható napok számát emeljék meg 6-ről 15-re. Végezetül Póta György kihangsúlyozta, hogy : “Ezzel nagyságrendekkel lehetne csökkenteni a szülők és az orvosok terheit is”.

ÍRta : admin

Hasonló cikkek >>>>>

ITT A BIZONYÍTÉK! NAGYON JÓL JÁRNAK A NYUGDÍJASOK, DE A KORMÁNY MÉG JELENTETTE BE HIVATALOSAN!
CSALÁDOK FIGYELEM! A LEGTÖBB CSALÁDHOZ HÉTFŐN ÉRKEZIK A CSALÁDI PÓTLÉK! MUTATJUK A TÖBBIEK MIKOR JUT...
TÉVÉNÉZŐK FIGYELJETEK! MA ÉJFÉLTŐL 2 ÚJ CSATORNÁT NÉZHETTEK, DE 2 ELTŰNIK ÖRÖKRE! JÁRJ UTÁNA, HOGY T...
FIGYELEM! VÉGRE MEGVÉDHETI MAGÁT, AKIHEZ BETÖRNEK VAGY AZ UTCÁN BÁNTALMAZZÁK!! NAGYOT VÁLTOZOTT A B...
DÖBBENETES AKCIÓ! NEM ELÍRÁS >> ÍGY VEHET MOST BÁRKI 350 FORINTÉRT HÁZAT GARÁZZSAL ÉS HOZZÁ TA...
BÁRKINEK ELÉRHETŐ INGYENES JOGSEGÉLY AZ ORSZÁG 136 TELEPÜLÉSÉN>> MUNKAJOGBAN, TB-JOGBAN, ADÓJO...
7 TÁMOGATÁS ÉS ADÓKEDVEZMÉNY, AMIT TE IS KIHASZNÁLHATSZ! BIZTOS, HOGY NEM ISMERED AZ ÖSSZESET! SZÁZA...
A MAI IDŐJÁRÁS MÉG A METEOROLÓGUSOKAT IS MEGDÖBBENTETTE, A HOLNAPIRÓL NE IS BESZÉLJÜK! MUTATJUK MI V...