VÁLTOZÁS JÖN A FIZETÉSNÉL! NAGYON FONTOS TÖRVÉNYT FOGADTAK EL MA! TÁJÉKOZÓDJ, MINÉL ELŐBB AZ ÚJ SZABÁLYOKRÓL! RÉSZLETEK ITT >>>

Hirdetés:

Az Európai Bizottság új szabályokat fogadott el az üzletekben bankkártyával és az online végrehajtott elektronikus fizetések biztonságosabbá tétele, a fizetési csalások mértékének jelentős visszaszorítása és a felhasználók bizalmas pénzügyi adatainak védelme érdekében – közölte az uniós bizottság hétfőn.

A tájékoztatás kiemeli, az új szabályok szerint az elektronikus fizetés biztonságosabbá és megbízhatóbbá tétele érdekében a fizetést megelőző hitelesítést legalább két, egymástól független elem használatával kell végezni, például egy fizikai tárgy – kártya vagy mobiltelefon – és egy jelszó vagy biometrikus azonosító (például ujjlenyomat) kombinációjával. Pusztán egy jelszó vagy a hitelkártyán feltüntetett adatok megadása ezentúl az esetek zömében már nem lesz elegendő a fizetés végrehajtásához. Bizonyos esetekben a két független elem mellett szükség lesz egy, kizárólag az adott tranzakcióra érvényes kódra is.

Hirdetés:

A szabályok tekintetbe veszik, hogy bizonyos esetekben az erős ügyfél-hitelesítéshez szükséges két független elem használatától eltérő módszerekkel is garantálható a fizetés biztonságának megfelelő szintje. Pénzforgalmi szolgáltatók mentesülhetnek e követelmény alól, amennyiben a tranzakciókra vonatkozó kockázatértékelési eljárások alkalmazása révén azonosítani tudják a csalásgyanús ügyleteket. Mentességet élvezhetnek emellett a kis összegű érintéses fizetések és tranzakciók, továbbá a fizetés bizonyos sajátos típusai, így a tömegközlekedési vagy parkolási díjak fizetése.
A szabályok szintén rögzítik a bankok, valamint az innovatív fizetési megoldásokat és számlainformációs eszközöket kínáló szolgáltatók kötelezettségeit, azaz lehetővé teszik a fogyasztók számára a FinTech vállalatokként is emlegetett harmadik fél szolgáltatók által kínált innovatív szolgáltatások igénybevételét. Fenntartják ugyanakkor az uniós fogyasztókra és vállalkozásokra vonatkozó adatvédelmi és biztonsági előírásokat, és részletesen meghatározzák a bankok és a FinTech vállalatok közötti kommunikáció egységes biztonsági normáira vonatkozó szabályokat is.

A szabályozás leszögezi, hogy az online számlahozzáférést biztosító valamennyi banknak együtt kell működnie a FinTech vállalatokkal, illetve az ilyen új szolgáltatásokat nyújtó más pénzintézetekkel.
A FinTech szolgáltatások közé tartoznak az olyan fizetési megoldások és eszközök, amelyek különböző számlák adatainak összesítésével segítik elő a személyes pénzügyek kezelését.

MTI

WRITER

Hirdetés:

Hasonló cikkek >>>>>

MOST ÉRKEZETT A FIGYELMEZTETÉS! ALVÓ EMBEREKET CSÍP MEG A SZÁJA KÖRÜL ÉS A SEBBE ÜRÍTETT VÁLADÉKKAL ...
SZENZÁCIÓS HÍR! MÉG IDÉN ŐSSZEL VÁLTOZÁS A CSOK-NÁL! JÓVAL TÖBB AJÁNDÉK PÉNZT FOG ADNI AZ ÁLLAM HAS...
2017. SZEPTEMBER 1-TŐL JELENTŐS VÁLTOZÁS JÖN A PORSZÍVÓKNÁL >> HA ÚJ PORSZÍVÓT AKAR VEGYE MEG ...
HAVI 830 EZER FORINTOS FIZETÉSÉRT KERESNEK MUNKAVÁLLALÓKAT! AKÁR MÁR HOLNAPUTÁN KEZDHETSZ! ÉRDEMES T...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! MILLIÓKAT ÉRINT! A MINISZTÉRIUM, ARRA KÉRI A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT, HOGY ...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! EZT A LISTÁT NYOMTASSA KI! HA KÁLYHÁJA, CSERÉPKÁLYHÁJA VAN EZEKET EL NE TÜ...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉST TETT KÖZZÉ A MAGYAR POSTA! NOVEMBERTŐL FONTOS VÁLTOZÁS LÉP ÉLETBE! TEGYEN ...
FIGYELEM! EZT MINDNEKINEK TUDNIA KELL AZ 10 EZRES AJÁNDÉK ERZSÉBET UTALVÁNYRÓL! SEHOL NEM HÍVJÁK FEL...