VÁLTOZÁS JÖN A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSI TÖRVÉNYBEN! – MOSTANTÓL SOKAT SPÓROLHATSZ A SZEMÉTCSEKKEN, SZEMÉTDÍJON! MUTATJUK AZ ÚJ SZABÁLYT >>

Hirdetés:

Változás a hulladéktörvényben, sokat spórolhat

Aki ezután akarja lecserélni a palafedésű házán le a tetőt, az most már maga is a maga is beszállíthatja a hulladékgyűjtő pontra a régi tetőfedő anyagot és ezzel nagyon sok pénzt megspórolhat.
Módosítja a hulladék-törvényt a kormány, már fel s került a tervezet a kormány honlapjára, amely tartalmazza az azbesztet tartalmazó építőanyag elszállítására, és átvételére vonatkozó új szabályt is.

Köztudott, hogy azbesztet tartalmaz a síkpala , aminek a pora rákkeltő hatású. A síkpalán hajszálrepedések keletkeznek egy idő után, mik ezután átengedik az esővizet. Régebben nagy divat volt ezzel az anyaggal befedni a házat, nemcsak a családi házakat, hanem a társasházakat is. Napjainkban egyre többen bontják le az elavult, sérült palatetőket és cserélik ki más, időjárásálló új tetővel. Csak nagy problémát jelent a bontott, használt anyag elszállítása, mivel veszélyes, mérgező hulladék, ezért kizárólag hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkező vállalkozó szállíthatja el a háztól a palát, egy speciális hulladék lerakóba, ez pedig igen sok pénzbe kerül. -írja a napi.hu.

Hirdetés:

A módosított szabály engedélyezi, , hogy a speciális hulladék lerakó átveheti a palát olyan személytől is, aki nem rendelkezik hulladékgazdálkodási engedéllyel, de kizárólag abban az esetben, ha az a “lakosságnál keletkezett”. Az ingatlan tulajdonosának a bontott palát : „a pala szállítására és tárolására alkalmas gyűjtőedényben – nem üzletszerű szállítás keretében – kell a hulladékgyűjtő pontra vagy a hulladékkezelő létesítménybe szállítania”.

Egyelőre a tervezetben nem esik szó a lerakási díjról, de vélhetően ezt meg kell fizetni ezután is.
A hulladék-törvény módosításának egy másik szabálya például engedélyezi azt, hogy alvállalkozót alkalmazzon,a hulladékgazdálkodási közszolgáltató, azaz a szemétszállító, viszont az alvállalkozó kizárólag nonprofit gazdasági társaság lehet.

Admin

Hasonló cikkek >>>>>

TÖBB SZÁZEZER MAGYAR MARKÁT ÜTI 2018. JANUÁRTÓL 7 EZER FORINT MINDEN HÓNAPBAN! EZEN A NYOMTATVÁNYON ...
HAVI 11 EZER FORINTOS EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁS JÖHET MINDEN 18 ÉV FELETTI MAGYARNAK!
GYÖNYÖRŰ HÁZ VAGY VILLA LEHET A TIÉD TELJESEN INGYEN, CSAK 1 FELTÉTELT KELL TELJESÍTENI!
FIGYELEM! MINIMUM NETTÓ 200 EZRES HAVI BÉRREL KERESNEK DOLGOZÓKAT, MELÓSOKAT! PLUSZ BÉREN FELÜLI JUT...
FIGYELEM! Közérdekű! Ezeket a könnyen félreismerhető tüneteket tudnod kell felismerni!!! Nagyon súly...
ENNEK A HÍRNEK MINDEN VODAFONE ÜGYFÉL NAGYON FOG ÖRÜLNI >>SŐT, AKI NEM VODÁS, LEHET, HOGY MOST...
CSALÁDI PÓTLÉKRA JOGOSULTAK FIGYELEM! BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉGETEK VAN 15 NAPON BELÜL! FONTOS! EZT...
FIGYELEM! HOLNAPTÓL ÚJDONSÁG JÖN AZ ORVOSI RENDELŐKBEN, HÁZIORVOSOKNÁL >> MINDENKINEK ELÉRHETŐ...