VIGYÁZAT! PÁR ÓRÁJA FELHÍVÁST ADOTT KI A RENDŐRSÉG – MINDEN MOBILOS VESZÉLYBEN VAN! A TELEKOM, A TELENOR VAGY A VODAFONE ÜGYFÉLSZOLGLATÁTÓL FOGJÁK KERESNI! MINDENKÉPPEN OLVASSA EL A FIGYLEMEZTETÉST >>>

Hirdetés:

A csalási módszer célja, hogy a hívást fogadó fél egy elküldött üzenettel egy másik feltöltős telefonszám egyenlegét növelje a saját számlájának terhére.

Az elkövető rejtett számról telefonál és valamely mobiltelefon-szolgáltató ügyfélszolgálatának nevében mutatkozik be. Tájékoztatja az ügyfelet, hogy nyilvántartásuk szerint egy ügyfélbiztonsági kódot korábban nem sikerült elküldeniük és annak megismétlésében az ügyfél segítségét kéri.

A hívó fél feltesz néhány kérdést (mint például az ügyfél elégedett-e a szolgáltatással, a készülék tud-e sms-t fogadni, illetve küldeni), majd ezt követően a hívás kihangosítását kéri, hogy segíteni tudjon az sms elküldésében és ezáltal a biztonsági kód megszerzésében. Ez a számsor jellemzően egy telefonszám és egy összeg, amely akár tizenötezer forint is lehet.

Hirdetés:

Ugyan a megadott telefonszám – ahova az sms küldését kérik – nem emelt díjas, az „ügyfél” az üzenet elküldésével másvalaki egyenlegét tölti fel.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a mobilszolgáltatók nem küldenek sms-ben biztonsági kódot, ezért mindig legyenek körültekintőek, ha valaki hasonló művelet elvégzését kéri. Ha a hívás gyanús, szakítsák meg a beszélgetést és forduljanak a szolgáltató hivatalos ügyfélszolgálatához vagy válasszák a személyes ügyintézés lehetőségét!

 

Forrás : police.hu

 

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

MUNKAVÁLLALÓK FIGYELEM! BÁRKI KAPHAT MINDEN ÉVBEN 150 EZER FORINTOT AZ ÁLLAMTÓL A FIZETÉSE MELLÉ! Í...
JÓ HÍREK ÉRKEZTEK A NYUGDÍJRÓL >>>> NAGYOT DOBOTT AZ ÁLLAM A NYUGDÍJPÉNZ...
INGYEN ALBÉRLETI LEHETŐSÉG! ÍGY KAPHAT TELJESEN INGYEN ALBÉRLETET! EGY VAGYONT SPÓROLHAT MEG EZZEL A...
FIGYELEM - MEGJÖTT A KÚRIA DÖNTÉSE - ÍGY FOG BELESZÁMÍTANI A TANULÁS A NYUGDÍJBA! ÉRDEKES ÍTÉLET SZÜ...
S.O.S KÖZLEMÉNY CSALÁDOKNAK! VISSZA KELL FIZETNI A SZEPTEMBERI CSALÁDI ADÓKEDVEZMÉNYT HA EZT A NYOMT...
100 EZER FORINTOS MEGLEPETÉST KAPNAK AJÁNDÉKBA A NYUGDÍJASOK! EZT REMÉLNI SEM MERTE VOLNA SENKI! IT...
HÁZASPÁROK, PÁROK FIGYELEM! 300 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS, AMIRŐL SOKAN MÉG NEM HALLOTTAK!ÉLETTÁRSAKNA...
FONTOS! LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ A TŰZOLTÓKTÓL - IDÉN ŐSSZEL AZ AVAR ELÉGETÉSE MÁR TILOS, SÚLYOS BÍRSÁG...