VONATTAL UTAZÓK FIGYELEM! OLYAN ÚJ VONATOKON UTAZHATSZ HAMAROSAN, AMITŐL TÁTVA MARAD A SZÁD – 200 KM/ÓRÁS SEBESSÉGGEL TUDNAK MAJD REPESZTENI! ITT VANNAK A RÉSZLETEK >>>

Hirdetés:

Mivel hamarosan néhány vasútvonal alkalmas lesz a jelenleginél nagyobb sebességű közlekedésre, új InterCity kocsikat is vásárol a vasúttársaság, amelyek 2019-ben jelenhetnek meg a belföldi közlekedésben – írta a Magyar Hírlap szerdán.

Megkezdődött az új vasúti kocsik (IC+) sorozatgyártása a MÁV-Start Zrt. szolnoki járműjavító üzemében, a munkához szükséges beszerzési eljárások jelentős része lezárult – tájékoztatta a lapot a vasúttársaság.

A napokban az utasülések szállítására kiirt tenderen hirdetett eredményt a cég. A Start húsz, saját fejlesztésű és nemzetközi forgalomra is alkalmas IC+ kocsi előállítását kezdte meg, az első két jármű jövő tavasszal gördülhet ki a gyárkapun. Először többcélú, így kerékpárok és kerekesszékek szállítására is alkalmas kocsik, majd másodosztályú, termes járművek készülnek. Ezt követően épülnek első osztályú kocsik is – írta a lap.

Hirdetés:

A belföldi használatra szánt IC+-ok gyártása is hamarosan elindulhat, a sorozatgyártás 2018-2020 között valósulhat meg, a járművek egy része 2019-től állhat forgalomba.

A Magyar Hírlap kitér arra: a nemzetközi és a belföldi forgalomra készülő kocsik között leginkább a forgóvázak, azaz a futóművek esetében van eltérés, előbbi járművek ugyanis óránként kétszáz kilométeres sebességre alkalmasak, utóbbiak „csak” százhatvanra. A tervek szerint a húsz nemzetközi kocsi mellett száz új IC+ épül a belföldi forgalom számára.

Forrás : hirado.hu

WRITER

Hasonló cikkek >>>>>

JÓ VILÁG JÖN A MAGYAR DOLGOZÓKNAK! >> EKKORÁT EMELKEDNEK A FIZETÉSEK!
VIGYÁZAT! VESZÉLYES BOGÁR JUT BE A LAKÁSOKBA, CSALÁDI HÁZAKBA! CSALÁDOK FIGYELEM!
ÉLETTÁRSAK FIGYELEM! EZT A PÉNZ NEKTEK IS JÁR MÁR 2 ÉV EGYÜTTÉLÉS UTÁN IS! ITT A HIVATALOS TÁJÉKOZTA...
LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! MILLIÓKAT ÉRINT! A MINISZTÉRIUM, ARRA KÉRI A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKAT, HOGY ...
100 EZER FORINTNÁL IS TÖBBET KAPHATNAK A KÖZALKALMAZOTTAK EGYÖSSZEGBEN! 17 ÉVRE VISSZAMENŐLEG JÁR EZ...
NYUGDÍJASOK, 65 ÉV FLETTIEK FIGYELEM! MEGÉRKEZETT A VÁRVA VÁRT HÍR! EZT A DÁTUMOT JÓL JEGYEZZE MEG É...
KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYSÉRTÉSI BÍRSÁGOK 2017. -->> LÁSSUNK TISZTÁN, MERT EGYETLEN SZABÁLY MEGSZEGÉ...
DOLGOZÓK FIGYELEM! MINDENKÉPPEN KÉSEDELMI KAMAT JÁR A FIZETÉS, MUNKABÉR MELLÉ HA KÉSŐBB KAPOD MEG! Í...